Novice

Nazaj na novice

Škoda odstira pogled na prihodnji kompaktni model

Škoda s sliko silhuete odstira pogled na prihodnji model, ki bo predstavnik priljubljenega kompaktnega razreda. Slika naznanja markanten in dinamičen dizajn petvratnika, ki emocionalni oblikovalski slog Škode Vision RS, ki je pozornost vzbudila na avtomobilskem salonu v Parizu, prenaša v serijski avtomobil.

Škoda odstira pogled na prihodnji kompaktni model

› Novi kompaktni model predstavlja naslednji razvojni korak aktualnega oblikovalskega sloga

› Prva Škodina modelska serija na osnovi platforme MQB-A0 ponuja najnovejše tehnologije

› Škoda bo novo vozilo javnosti predstavila še pred koncem tega leta

Mladá Boleslav (Češka), 9.oktober2018 – Škoda s sliko silhuete odstira pogled na prihodnji model, ki bo predstavnik priljubljenega kompaktnega razreda. Slika naznanja markanten in dinamičen dizajn petvratnika, ki emocionalni oblikovalski slog Škode Vision RS, ki je pozornost vzbudila na avtomobilskem salonu v Parizu, prenaša v serijski avtomobil.

Škoda je za novi model prvič uporabila fleksibilen prečni modularni sistem MQB-A0. Ta sistem pri kompaktnih dimenzijah omogoča veliko prostornost, ki je značilna za znamko, in uporabo številnih inovativnih asistenčnih sistemov. Premiera novega modela znamke Škoda bo še pred koncem leta2018.

Dodatne informacije:

Hermann Prax Pavel Jína

Vodja produktnega komuniciranja Produktno komuniciranje

T +420734298173 T +420326811776

hermann.prax@skoda-auto.cz pavel.jina@skoda-auto.cz

Škoda Auto

› Družba je bila ustanovljena v pionirskih časih avtomobilizma leta1895 in je tako eno izmed avtomobilskih podjetij z najdaljšo tradicijo na svetu.

› Kupcem danes ponuja osem modelskih serij osebnih vozil: Citigo, Fabia, Rapid, Octavia, Karoq, Kodiaq ter Kamiq (na Kitajskem) in Superb.

› Leta2017 je bilo po vsem svetu prodanih več kot 1,2milijona vozil.

› Od leta1991 je del koncerna Volkswagen, ene od globalno najuspešnejših avtomobilskih družb. Družba Škoda Auto v sklopu koncerna poleg avtomobilov samostojno izdeluje in razvija tudi druge komponente, kot so motorji in menjalniki.

› Deluje na treh lokacijah v Češki republiki, proizvodnja pa poteka tudi na Kitajskem, v Rusiji, na Slovaškem, v Alžiriji in Indiji – večinoma v sklopu koncernskih partnerstev, prav tako pa tudi v Ukrajini in Kazahstanu prek lokalnih partnerjev.

› Po vsem svetu zaposluje več kot 35.000ljudi in je aktivna na več kot 100tržiščih.

› V okviru Škoda Strategije2025 se iz proizvajalca avtomobilov želi preobraziti v simply clever družbo za najboljše mobilnostne rešitve".

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!