Novice

Nazaj na novice

Družba Samsung v 2015 širi portfelj vizualnih zaslonov z novostmi v ponudbi ukrivljenih monitorjev

Prefinjeno ukrivljen zaslon, izboljšana resolucija slike in oblikovne značilnosti, ki bodo uporabnikom zagotovile še bolj udobno izkušnjo gledanja

Seul, Ljubljana, 25. marec 2015 – Družba Samsung Electronics je predstavila razširjeno ponudbo ukrivljenih monitorjev, kateri so dodali pet novih modelov, v ospredju pa so 29-palčni model SE790C, 31,5-palčni SE590C in 27-palčni model SE591C. V novi liniji je še model SE510C v 23,5- in 27-palčni različici. Novosti v ponudbi ukrivljenih monitorjev Samsung odlikujejo rešitve za potrošnike z raznolikimi potrebami po multimedijski zabavi in večopravilnosti.

Najnovejši ukrivljeni monitorji Samsung se ponašajo z navpično poravnavo po zaslugi tehnologije VA, ki velja za vodilno v industriji, saj omogoča optimalno raven ukrivljenosti, vrhunsko kontrastno razmerje in izrazito zmanjšano uhajanje svetlobe, kar se kaže v močno izboljšani kvaliteti slike. Visoko zmogljivi zasloni se ujemajo z naravno krivino človeških oči in zato omogočajo še bolj realistično, brezhibno in udobno izkušnjo gledanja, tudi v temnejših prostorih za predvajanje filmov in igranje videoiger. Modela SE590C in SE790C odlikuje ukrivljena oblika, ki je trenutno najboljša v razredu 3000R (s polmerom ukrivljenosti 3.000 mm). Prištejemo še modela SE591C in SE510C s polmerom ukrivljenosti 4,000 mm in dobimo zaokroženo serijo ukrivljenih monitorjev Samsung, ki zagotavljajo gledanje nepopačene slike z manj bleščanja, manjšo obremenitvijo oči in neprimerljivo visoko stopnjo udobja.

“Vse kaže, da bo to leto posvečeno ukrivljenim monitorjem, saj se vse več potrošnikov in poslovnih uporabnikov, ki si želijo bolj udobnega gledanja, zanima za ukrivljene zaslone,” je povedal Seog-Gi Kim, starejši podpredsednik oddelka za ponudbo zaslonov v družbi Samsung. “Kot družba, ki je kot prva v industriji predstavila ukrivljen LED monitor, naj tudi naša predstavitev celotne ponudbe ukrivljenih monitorjev predstavlja našo popolno zavezanost izboljševanju ukrivljenega oblikovanja in kakovosti slike ter hkratnem doseganju energijske učinkovitosti in še višje stopnje inovativnosti z namenom, da ponudimo karseda naravno in prijetno izkušnjo gledanja, kakršno pričakujejo naše stranke.”

Ponudba novih ukrivljenih monitorjev Samsung se ponaša z najnaprednejšimi lastnostmi, ki še povečajo udobje ob gledanju. Način za manjšo obremenitev moči, ki ga omogoča svetlomodra osvetlitev, pomaga zmanjšati škodljive učinke modre svetlobe na oči gledalca in s tem povezanim napenjanjem oči, zlasti v času daljšega gledanja v zaslon. Podobno tudi funkcija Flicker Free, ki jo imajo ti monitorji, zaščiti oči uporabnika pred neprestanim migetanjem slike, kakršno se dogaja pri običajnih monitorjih. Funkcija Flicker Free poskrbi za daljši čas dela pred zaslonom in manj obremenjene oči.

Za izboljšano potopitev v zaslon, kakovost slike in zabavo bodo poskrbeli monitorji, ki se ponašajo z impresivnimi statičnimi kontrastnimi razmerji (od 5000:1 za model SE590C do 3000:1 za standardne modele) in visoko svetlostjo (do 350 ccd/m2 pri modelu SE590 in SE591C), ki omogočijo izredno realistične slike z globljimi črninami, pristnimi belinami in še bolj živimi barvami. Monitorji so na voljo z načinom za igro, ki inteligentno zazna spremembe v prizorih in popravi zamegljene podobe, izboljša barve in spremeni kontraste, zaradi katerih bodo akcije v videoigri še bolj opazne. Skupaj te lastnosti gledalcem zagotavljajo uživanje v multimedijskih vsebinah s sliko vrhunske kakovosti, jasnosti in intenzitete, kakršno si zasluži.

Zmožnosti nove linije ukrivljenih monitorjev dodatno krepi tudi trajnostno oblikovanje, ki zagotavlja bogatejšo in energetsko učinkovitejšo izkušnjo. Nova funkcija za varčevanje z energijo ponuja vse prednosti energetsko varčne tehnologije, saj se z zmanjšanjem svetlosti zaslona poveča energetska učinkovitost. Poleg dveh standardnih ročnih nastavitev je na voljo še avtomatska nastavitev, ki porabo energije zmanjša za približno 10 odstotkov (odvisno od luminescence črnih predelov na zaslonu).

Ponudba ukrivljenih monitorjev družbe Samsung v letu 2015 vključuje:

· Serija SE790C kot paradni model v portfelju Samsungovih ukrivljenih monitorjev se 29-palčni model SE790C ponaša z vodilnim polmerom ukrivljenosti 3000R in sliko v resoluciji WFHD (Wide Full High Definition). Tudi model SE790C ponuja statično kontrastno razmerje 3000:1, ki je najboljše v razredu, in širokozaslonsko razmerje 21:9 za še boljšo izkušnjo gledanja in večopravilnost, tudi v temnejšem okolju. Sicer pa bo k večjemu udobju in produktivnosti uporabnikov pripomoglo tudi prefinjeno in ergonomsko oblikovanje zaslona s stojalom z nastavljivo višino (HAS) in nastavkom za montiranje na steno VESA ter funkcijama Picture-by-Picture (PbP ali slika ob sliki) in Picture-in-Picture 2.0 (PiP ali slika v sliki). Priročni, že vgrajeni 7-vatni dvojni stereo zvočniki pa bodo zagotovili vrhunsko kakovost zvoka in še bogatejšo multimedijsko izkušnjo.

· Serija SE590C S polmerom ukrivljenosti 3000R, ki velja za najboljšega v tem razredu, in kontrastnim razmerjem 5000:1, 31.5-palčni model SE590C s širšim vidnim poljem zagotavlja realistično panoramsko izkušnjo gledanja, zmanjšana stopnja bleščanja pa še poveča udobje ob gledanju. Monitor se ponaša z neverjetno živimi slikami in vrhunsko kvaliteto slike po zaslugi visoke svetlosti do 350 cd/m2. Dva vgrajena dvojna stereo 5 W zvočnika ter lastni zvočni mehanizem pa bodo zabavo ob gledanju dvignili na še višji nivo.

· Serija SE591C Z enakim kontrastnim razmerjem in visoko svetlostjo kot model SE590C, tudi 27-palčni ukrivljeni monitor SE591C gledalcu zagotavlja najboljšo možno izkušnjo gledanja. Napredna ukrivljenost zaslona daje občutek 3D-like high effect ratio s polmerom ukrivljenosti 4000 R, zaradi katerega monitor zgleda večji kot številni ravni zasloni enake velikost, ter obenem zmanjša obremenitev oči. Model SE591C se ponaša tudi z izstopajočim oblikovanjem, saj je edini, ki ga krasi sijajno belo ohišje, s čimer je Samsung ugodil željam številnih uporabnikov.

· Serija SE510C na voljo so modeli v 23,5- in 27-palčni različici. Ukrivljeni monitor SE510C je idealen vstopni model za tehnološko napredne uporabnike, ki iščejo nekaj, kar bi jim zagotovilo udobje ob gledanju. Ukrivljeni monitorji se ponašajo z vrhunskim kontrastnim razmerjem 3000:1 in polmerom ukrivljenosti 4000R, to pa sta le dve od številnih lastnosti, ki zagotavljajo večje udobje in uporabnost.

Več informacij o serijah ukrivljenih monitorjev družbe Samsung Electronics se nahaja na spletnem naslovu www.samsung.com.

###

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim inoviranjem in razvojem spreminjamo svetove televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, tiskalnikov, fotoaparatov, digitalnih naprav, bele tehnike, medicinskih naprav, omrežnih sistemov in polprevodnikov. Prav tako smo na čelu razvoja medmrežja stvari, del katerega sta Samsungovi iniciativi Digital Health in Smart Home. Družba zaposluje 307.000 ljudi v 84 državah in ima letno prodajo v višini 196 milijard ameriških dolarjev. Za več informacij obiščitenašo uradno spletno stran www.samsung.com ali uradni blog global.samsungtomorrow.com.

Kontakt za medije: Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Slovenia, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič,t.semic@samsung.com

ali

Barbara Žejn, +386 1 434 26 65, barbara.zejn@grayling.com.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!