Novice

Nazaj na novice

PO DVEH RAZPRODANIH KONCERTIH V CANKARJEVEM DOMU SNUJEJO ŽE NOVE PROJEKTE

To, da so Čuki zares legende, to je zdaj jasno vsem. V dvakrat do zadnjega kotička razprodani Gallusovi dvorani Cankarjevega doma so jubilanti s 30 letnim stažem Jože Potrebuješ, Jernej Tozon, Matjaž Končan in Miha Novak to občutili v vsakem trenutku tega emocijsko in energetsko nabitega koncerta.

To, da so Čuki zares legende,toje zdaj jasno vsem. V dvakrat do zadnjega kotička razprodani Gallusovi dvorani Cankarjevega doma so jubilanti s 30 letnim stažem Jože Potrebuješ, Jernej Tozon, Matjaž Končan in Miha Novaktoobčutili v vsakem trenutku tega emocijsko in energetsko nabitega koncerta. Publika je v tri urnem koncertu z njimi prepevala njihove nepozabne uspešnice iz vseh obdobij njihovega ustavarjanja in ves čas s stoječimi ovacijami vspodbujala tudi vse njihove glasbene goste, ki so vsak na svoj način prispevali k nepozabnemu večeru. Kaj vse se da v treh desetletjih ustvariti in kakšen neizbrisen glasbeni, pa tudi kulturni pečat, so nam Čuki pokazali z veliko mero humorja in najstniške navihanosti- proščeno, duhovito, slovensko. Vsako njihovo pesem je po svoje zapel drug glasbeni gost . Težko bi izpostavili, kdo je požel največji val navdušenja, saj tudi ni bil tak namen. Vsi, do zadnjega so prišli počastititoizjemno glasbeno zasedbo in pridodali svoj kamenček v mozaik te uspešne slovenske glasbene zgodbe.

Vseeno pa se zdi, da se je največ emocij po dvorani razlegalo, ko so na oder stopili prvotna zasedba skupine Čuki, Vinko, Cankar, Marjan Malovrh in Marko Vozelj. Marsikomu so na lica privrele solze in ob prepevanju pesmi Vsepovsod ljubezen, ki so jo naenkrat zapeli vsi -nekdanji in sedanji Čuki pod vodstvom vodje skupine Jožeta Potrebuješa, ki je že vsa ta leta gonilna sila skupine.

Omenimo naj le nekaj glasbenih presežkov : Vinko s pesmijo Poletna, Pika Božič in Marko Vozelj v pesmi Komar, Jan Plesetnjak s pesmijo Zobar in morda najlepša pesem večera S kitaro po stari Ljubljani, ki so jo skupaj zaigrali Čuki, Modrijani, Jam Plesetnjak, Barbara Žerjav iz skupine Donačka, Jernej Pečak od Prifarskih muzikantov in folklorna skupina Iskraemeco. Za druge je bil višek večera, ko je Jože skupaj s svojima hčerkama Evo in Petro zapel pesem Zgodba o prijateljstvu, ali pa ko je Tilen Artač, odličen imitator zapel nepozabne Krokodilčke, zraven pa so korakale postavne manekenke iz World Top Model Slovenia.

Spet drugi menijo, da je bil najlepši moment večera, ko so Čuki in Nina Pušlar zapeli Ljubi me ljubi. Na odru so se Čukom pridružili še Dejan Vunjak ( Rdeča mašna), Alfi Nipič ( Ta vlak), Prifarski muzikanti (Ti luna nagajiva), Mama Manka in Poskočni muzikant ( Sankaška polka, Ferrari polka in Pancer tanc), Alya (Štorklje), Mambo Kings (Ko se zaljubiš), Kingston ( Zanzibar), plesalci Plesnega mesta, Luka Sešek ( Črne oči), Boštjan Romih in Jasna Kuljaj (Greva gor v hribe), Boris Kopitar ( Ena po domače), Vili Resnik ( Kraljestvo našesreče), Ribič Pepe (otroške uspešnice), Kvatropirci ( Če se od spominov da živet), Fantje s Praprotna ( Ta sosedov Francelj, Šmentano dekle, vrh planin), Modrijani ( Daj mi poljub) ...Težko bi bilo našteti vse uspešnice, kljub temu, da nekatere od njih tokrat sploh niso prišle na vrsto ( Hozntregarji, Zvočnik na pločnik, Sonce...)

Vsi glasbeniki in ostali gostje so v en glas zatrjevali, da takšnega glasbenega večera zares že dolgo ni bilo in vsi upajo, da se bo le ta čim prej spet ponovil. Morda celo, da bi postal tradicionalen, saj so Čuki dokazali, da še kako sodijo v hram slovenske kulture. Bil jetovečer nostalgije, veselja, radosti in slovenske glasbe. Večer Čukov. In ko bi si marsikdo mislil, da si bodo zdaj Čuki vzeli kratek premor, pa le ti delajo naprej s polno paro. Njihovi nastopi se vrtijo, kot po tekočem traku, Silvestrovali pa bodo letos na odru v Novi Gorici. Z novim letom pa vam razkrijemo že nove projekte Čukov, ker Čuki pač nikoli ne počivajo ...

ŠE NIMATE NOVE VERZIJE PESMI ČE SE OD SPOMINO DA ŽIVET V IZVEDBI ČUKOV IN KVATROPIRCEV?

Obe verziji (ena s harmoniko, druga s kitaro), si lahko snamete na linku:

http://agencija.ekskluzivno.si/PRESS/index.php?path=./Cuki

FOTO BRANKA TIMPRAN

Kaly Kolonič

Agencija Ekskluzivno

www.ekskluzivno.si

051 620 545

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!