Novice

Nazaj na novice

Knjiga Vesne V. Godina Zablode postsocializma v rokah odločevalcev v državi

Danes so knjigo Zablode postsocializma, ki je delo priznane antropologije Vesne V. Godina, prejeli tudi nekateri glavni odločevalci v državi.

Ljubljana, 30. marec 2015 - Danes so knjigo Zablode postsocializma, ki je delo priznane antropologije Vesne V. Godina, prejeli tudi nekateri glavni odločevalci v državi.

Knjiga Zablode postsocializma je konec preteklega leta izšla v zbirki Koda založbe Beletrina. Gre za intrigantno analizo razlogov, zakaj je Slovenija zašla v krizo. Avtoričina osnovna diagnoza je, da smo kapitalizem uvozili na nam tuj, se pravi neidigeniziran način, kar je nujno proizvedlo ekonomsko, socialno in politično krizo. Knjiga postreže s kritiko klasičnih, večinoma ekonomskih receptov za rešitev ter začrta antropološki okvir slovenske postsocialistične kriminalke z vrsto prodornih primerjav z drugimi evropskimi državami.

Na založbi Beletrina smo skupaj z avtorico dr. Vesno Vuk Godina mnenja, da bi morali knjigo Zablode postsocializma, ki se na lestvicah najbolj branih knjig zadnjih mesecev uvršča v sam vrh in je že bila ponatisnjena, prebrati vsi odločevalci v državi.

Avtorica je izvode opremila s posebnim posvetilom:

V želji in upanju, da bo zapisano prispevalo k takšni uporabi vaše družbene moči, ki bo koristila celotni slovenski družbi (tj. vsem Slovenkam in Slovencem) in ne le takšnim in drugačnim (tudi strankarskim) domačijam ter domačim in tujim kapitalskim centrom. S spoštovanjem, Vesna V. Godina

Knjigo so danes prejeli: dr. Milan Brglez, dr. Miro Cerar, Metod Dragonja, Borut Jamnik, dr. Boštjan Jazbec, Samo Milič Hribar, dr. Dušan Mramor, Borut Pahor in drugi.

Več o knjigi poiščite na tej povezavi. Za dodatne informacije smo na voljo.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!