Novice

Nazaj na novice

Izjava za javnost - Špas teater

Glede na zapise v medijih sporočamo, da je dosežen sporazum glede imetništva blagovne znamke Briljantina.

Mengeš, 16. januarja 2019– Glede na zapise v medijih sporočamo, da je dosežen sporazum glede imetništvablagovne znamke Briljantina. Po predolgem obdobju nesoglasja je zgodba dveh resnic in dveh stališč prišla do dosežene razumne poravnave gledeimetništvablagovne znamke Briljantina. Sporavnavo se je končal sodni postopek glede domnevne slabovernosti pri pridobivanju pravice do uporabe blagovne znamke za muzikal Briljantina, ki smo ga v Špas teatru želeli poustvariti z žal že pokojnim Gašperjem Tičem.

Na poravnavo smo v Špas teatru pristali, ker je umetnost dobronamerna in gledališče pozitivno za ljudi. Vedno smo bili naravnani naprej, zato želimo tako nadaljevati. Za nas je pomembno dejstvo, da je Špas teater registriral blagovno znamko v skladu z zakonom. Pri registraciji ni bil kršen noben zakon in državni Urad za intelektualno lastnino je brez zadržkov registriral blagovno znamko Briljantina. Kljub številnimi izrečenim besedam, ki niso vselej odsevale resnice in o katerih smo lahko brali v medijih, ne želim pozabiti na bistveno - že 21 let ustvarjamo odlične komedije za naše občinstvo, ustvarili ali soustvarili smo že 40 predstav.

Vsak ustvarjalec natanko ve, koliko energije, dela, ur in truda je vloženega v to. Želimo razmišljati o razvoju, ne stati na mestu. Kot lastnica gledališča naših dosežkov nikoli nisem naslanjala na nikogar, niti senikoliniti približala okoriščanju na tuj račun ali s slabimi nameni. Ravno s poravnavo dokazujemo, da Špas teater nikoli ni imel namena ovirati oziroma škoditi drugih projektom. Z jasnim ciljem in vizijo o popularizaciji gledališča v Sloveniji ter z veliko željo po ustvarjanju smo s Špas teatrom v Sloveniji dosegli kar smo in zato so nas tudi poimenovali najbolj popularno gledališče - gledališče Slovenk in Slovencev. Slovenci imamo radi kakovostne gledališke predstave, zato je treba nadaljevati z njimi in ne z nesoglasji. V medijih smo lahko prebrali tudi, da bodo zaradi nastalega nestrinjanja prikrajšani ljubitelji muzikalov, kar ne drži. Producenti, ustvarjalci, gledališčniki ustvarjamo za ljudi ves čas in tako bo ostalo. S tem ciljem na obeh straneh je prišlo do poravnave na sodišču. S tem ciljem je predstava Briljantina že povabljena na festival, ki ga v spomin preminulega umetnika Gašperja Tiča organizira Špas teater skupaj z njegovima otrokoma.

Verjamemo, da se z današnjim dnem vsi lahko ponovno posvetimo tistemu najboljšemu, kar znamo, ustvarjanju odličnih odrskih uprizoritev.

Urša Alič, direktorica Špas teatra

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!