Novice

Nazaj na novice

Fordovi oblikovalci na Salone del Mobile razstavljajo

Fordovi oblikovalci na Salone del Mobile razstavljajo kitaro, jadrnico in namizni nogomet, ki jih je navdihnil superšportnik Ford GT

ZA OBJAVO 14. APRILA 2015

Fordovi oblikovalci na Salone del Mobile razstavljajo kitaro,

jadrnico in namizni nogomet, ki jih je navdihnil superšportnik Ford GT

· Fordova globalna oblikovalska ekipa na najpomembnejši svetovni razstavi trendov v oblikovanju pohištva, milanskem Salone del Mobile, razstavlja paleto predmetov, ki jih je navdihnil novi Ford GT

· Jadrnica, kitara, namizni nogomet in drugi predmeti so prav za ta salon nastali v Fordovih globalnih dizajnerskih studiih, uporabljajo pa isto filozofijo oblikovanja notranjosti kot Fordov prihajajoči superšportnik

· Povsem novi Ford GT je bil tudi navdih za instalacijo “FAVILLA, glas za vsako luč”, ki jo je v partnerskem sodelovanju s Salone del Mobile pripravil arhitekt Attilio Stocchi

· Salone del Mobile v Milanu v Italiji poteka do 19. aprila; Ford danes gosti tudi razpravo o trenutnih trendih in njihovem vplivu na oblikovanje

Milano / Ljubljana, 14. april 2015 – Fordova ekipa globalnih oblikovalcev je danes na oblikovalskem salonu Salone del Mobile v Milanu v Italiji predstavila svojo inovativnost in ustvarjalnost, saj je na ogled postavila jadrnico, kitaro in namizni nogomet. Navdih za razstavljene predmete je ista filozofija, ki je bila podlaga za oblikovanje novega Forda GT.

Oblikovalci Fordovih globalnih studiov so z razstavljenimi predmeti, ki sicer niso povezani z avtomobilskim področjem, prikazali temeljna vodila filozofije notranjega oblikovanja Forda GT – jasno osredotočenost, inovativnost in povezanost.

“V naših globalnih studiih je veliko izjemno talentiranih oblikovalcev,” je povedal Moray Callum, podpredsednik oddelka za oblikovanje v družbi Ford Motor Company. “Javnost le redko vidi več kot 10 odstotkov dela, ki ga opravimo v naših studiih. To je odlična priložnost, da pokažemo ustvarjalnost naše ekipe, obenem pa damo našim oblikovalcem možnost, da presežejo okvire vsakdanjega dela in prikažejo nove ideje, ki bodo navdih za prihodnje Fordove izdelke.”

Med temeljnimi vodili oblikovanja notranjosti Forda GT so:

Jasna osredotočenost – poudarjanje ključnih funkcionalnih območij Inovacije – premikanje mej inovativnost za razvoj novih zasnov in nenehno spreminjanje načina prevoza po vsem svetu Povezanost – vzpostavljanje povezave z voznikom prek še bolj kompaktnih in intuitivnih tehnologij

Novi Ford GT obenem služi kot tehnološki prikaz vrhunske zmogljivosti motorjev EcoBoost, aerodinamičnega oblikovanja in konstrukcije iz lahkih ogljikovih vlaken.

“V zadnjih nekaj letih smo z oblikovanjem naših izdelkov pridobili izjemen zagon,” je povedal Callum. “Pri naslednjih korakih moramo nadgraditi naše dosežke ter zagotoviti vznemirljive in sveže rešitve. Oblikovanje notranjosti Forda GT temelji na obstoječem genskem zapisu in mu daje novo razsežnost.”

Poleg jadrnice, kitare in namiznega nogometa je Ford razstavil še več tradicionalnih kosov pohištva. Med njimi so lebdeča svetilka, wi-fi zvočnik in dve interpretaciji salonov. Različni predmeti uporabljajo podobne oblikovne rešitve in tvorijo prepoznavno zbirko.

Letos je Ford prisoten tudi v središču mesta. V sodelovanju s Salone del Mobile so ustvarili inovativno instalacijo, poimenovano “FAVILLA, glas za vsako luč,” ki jo je pripravil arhitekt Attilio Stocchi, navdih zanjo pa je prav tako povsem novi Ford GT.

Instalacija “FAVILLA, glas za vsako luč” zajema dve veliki škatli. V prvi škatli poteka bleščeča predstava z odsevi, ki v obliki minerala z osupljivo notranjostjo (geoda) raziskuje znanost o svetlobi. Fordov animacijski studio je za obiskovalce druge škatle pripravil privlačno predstavitev Fordovega oblikovanja, ki obliko in funkcijo povezuje v edinstveno uporabniško izkušnjo.

Obiskovalci Salone del Mobile si lahko Fordove eksponate ogledajo v Fordovem oblikovalskem salonu v dvorani Fiera Milano v 13. paviljonu. Instalacija “FAVILLA, glas za vsako luč” je odprta za javnost od 11.00–23.00 ure na trgu Piazza San Fedele.

Danes ob 14.00 uri bo Ford gostitelj razprave o trendih v oblikovanju – raziskovanju koncepta osebnega prostora – v dvorani Fiera Milano. Fordovo poročilo o trendih 2015 ugotavlja, da je “daj-dam zasebnosti” kompromis med informacijami, ki so jih uporabniki pripravljeni deliti v zameno za pridobljene prednosti. Razprava bo osredotočena na pomen razumevanja in tolmačenja meja “osebnega prostora” pri zagotavljanju najboljših izkušenj strankam v fizičnem in digitalnem prostoru.

# # #

O družbi Ford Motor Company Družba Ford Motor Company je vodilni svetovni izdelovalec avtomobilov s sedežem v Dearbornu v ameriški zvezni državi Michigan. Avtomobile izdeluje in prodaja na šestih celinah. S približno 187.000 zaposlenimi in 62 proizvodnimi obrati po vsem svetu združuje avtomobilski znamki Ford in Lincoln. Družba zagotavlja finančne storitve prek družbe Ford Motor Credit Company. Za več informacij o Fordu in Fordovih izdelkih obiščite spletno stran www.corporate.ford.com.

Ford Evropa je odgovoren za proizvodnjo, prodajo in servisiranje vozil znamke Ford na 50 posameznih trgih, v podjetju pa je v obratih, ki so v izključni Fordovi lasti, zaposlenih približno 47.000 oseb, v skupnih podjetjih in poslovnih povezavah pa se ta številka poveča na približno 66.000 oseb. Poslovanje Forda Evropa poleg finančne družbe Ford Motor Credit Company vključuje tudi oddelek storitev za stranke in 23 proizvodnih obratov (12 jih je povsem v Fordovi lasti ali so skupna podjetja, 11 obratov deluje v sklopu poslovnih povezav izven skupine). Prve Fordove avtomobile so v Evropo uvozili leta 1903 – istega leta, kot je bila ustanovljena družba Ford Motor Company. Proizvodnja v Evropi se je začela leta 1911.

Stik: Katja Hvala

Summit motors Ljubljana

+3861 25 25 116

katja.hvala@summitmotors.si

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!