Novice

Nazaj na novice

ASUS razstavlja na milanskem oblikovalskem sejmu

ASUSov oblikovalski studio na milanskem oblikovalskem sejmu Design Week 2015 predstavlja vrsto svojih izdelkov, oblikovanih v duhu Zensation

Ljubljana, 14. april 2015 — ASUSov oblikovalski studio na milanskem oblikovalskem sejmu Design Week 2015 predstavlja vrsto svojih izdelkov, oblikovanih v duhu Zensation. Gre za ASUSovo oblikovalsko filozofijo, ki vzpostavlja ravnotežje in harmonijo ter uporabnikom postreže z lepimi in uporabnimi izdelki. Na omenjenem sejmu se prvič predstavlja tudi ASUS VivoWatch, pametna ura s poudarkom na spremljanju zdravja in telesne aktivnosti uporabnika.

Razstava Zensation premore kar 15-metrsko interaktivno projekcijo treh zastavonoš oblikovanja Zen, in sicer ZenFone 2, Transformer Book T300 Chi ter ZenBook UX305. Na ogled obiskovalcem sejma je več ASUSovih izdelkov, vključno s pametnimi telefoni, prenosniki, tablicami, nosljivimi napravi, kompaktnimi namiznimi računalniki, monitorji, projektorji in omrežno opremo.

Med pametnimi telefoni izstopa ASUS ZenFone 2 (ZE551ML), ki ga odlikuje ergonomičen dizajn ter vrsta vrhunskih tehnologij. Pod 5,5-palčnim zaslonom IPS polne visoke ločljivosti je vgrajen 2,3 GHz 64-bitni procesor Intel Atom s 4 GB delovnega pomnilnika. Tehnologija ASUS TruVivid uporabniško izkušnjo še izboljša z izjemnimi barvami. Rob zaslona, zaščitenega s trpežnim steklom Corning Gorilla Glass 3, je debel 3,3 mm. Zaslon premore tudi prevleko, ki omogoča lažje drsenje (za 30 odstotkov) ter skrbi, da so prstni odtisi na zaslonu manj vidni. Prenovljeni uporabniški vmesnik ZenUI prinaša poenostavljeno in pametnejšo izkušnjo, saj so razvijalci "počistili" dizajn vmesnika in v ospredje postavili prikaz informacij, ki uporabnika najbolj zanimajo.

Med tankimi in lahkimi prenosniki izstopajo hibridi Transformer Book Chi, ki lahko delujejo kot tablica ali prenosnik. Vsi imajo nameščen operacijski sistem Windows. Njihova odlika je tudi hitro in tiho delovanje, saj vanje ni vgrajen ventilator, dobre zmogljivosti pa jim zagotavlja Intelov procesor Core M. Po vzoru najtanjših tablic na svetu tudi novi Transformer Book Chi s svojimi vitkimi ohišji iz aluminija, sodijo med zelo tanke izdelke. Najzmogljivejši med njimi ASUS T300 Chi je opremljen z 12,5-palčnim zaslonom, ob tem pa je debel le 7,6 mm.

Oblikovalsko dovršenost med kompaktnejšimi in cenovno dostopnimi prenosniki pa zastopa EeeBook X205, 11,6-palčni prenosnik, ki tehta manj kot kilogram in je idealen spremljevalec študentov in mladih nasploh. Tehnologija Connected Standby mu omogoča, da se obnaša podobno kot pametni telefon, torej takoj obudi v delovanje iz stanja spanja, vse spletne aplikacije (e-pošta, družabna omrežja ...) pa so redno posodabljanje za novo vsebino. Elegantno zaobljeni EeeBook X205 je na voljo v štirih barvah, in sicer beli, črni, zlati ali rdeči.

Iz enega kosa aluminija izdelani ZenBook UX305 je z le 12,3 mm debeline najtanjši prenosnik, opremljen s 13,3-palčnim zaslonom ločljivosti QHD+. Ta prikazuje kristalno čisto sliko ločljivosti 3200x1800 pik, opremljen pa je tudi s slojem proti bleščanju. Ultralahki prenosnik tehta le 1,2 kilograma, poganja pa ga novi Intel Core M procesor. Za hitro delo ima prenosnik vgrajen pogon SSD, baterija pa zagotavlja do 10 ur avtonomije. ZenBook UX305 se lahko pohvali z izjemnim dizajnom, saj premore diamantno gravirane oblikovalske elemente.

Ultra zmogljiv prenosnik ZenBook Pro UX501 je namenjen uporabnikom, ki poleg izjemnih zmogljivosti zahtevajo tudi edinstven dizajn. Uporabnika hipno očara 15,6-palčni zaslon VisualMaster IPS, ki sliko prikazuje v ultra visoki ločljivosti 4K/UHD s pomočjo igričarske grafične kartice NVIDIA GeForce GTX 960M. Za izjemno hitrost delovanja sta zaslužna še štirijedrni procesor Intel Core i7 ter najhitrejši pogon SSD na svetu 512 GB PCI Express x4 SSD.

Prenosnik Republic of Gamers (ROG) G501 velja za enega najtanjših igričarskih prenosnikov na trgu, saj je debel vsega 20,6 mm in tehta le 2,06 kg. Opremljen je z zmogljivim procesorjem Intel Core i7 in novo NVIDIA GeForce GTX960M grafično kartico. Za učinkovito hlajenje zmogljivih komponent skrbi ASUSova tehnologija Hyper Cool z dvema neodvisnima ventilatorjema, ki zagotavlja stabilno delovanje v vseh pogojih. G501 se lahko pohvali s 15,6-palčnim zaslonom ločljivosti 4K/UHD, ki prikaže kar 8,2 milijona pik in izredno stopnjo podrobnosti ter žive barve.

ASUSovi oblikovalci so v zadnjem letu veliko pozornosti namenili predvsem nosljivim napravam. Pametna ura ZenWatch je bila razvita v sodelovanju s podjetjem Google in deluje na platformi Android Wear. ZenWatch je čudovito oblikovana ura, ki deluje v tesni navezi s pametnimi telefoni z nameščenim operacijskim sistemom Android in uporabniku poleg časa prikazuje številne aktualne informacije, lahko se postavi tudi v vlogo osebnega skrbnika za zdravje in dobro počutje. Oblikovanju ure ZenWatch je bilo namenjene veliko pozornosti, saj so oblikovalci upoštevali tudi najmanjše podrobnosti ter uporabili materiale visoke kakovosti. Zaobljeno steklo ure se odlično poda obliki zapestja, iz premijskega usnja izdelan pas pa ga dokončno objame in poskrbi za udobno nošenje tega elegantnega izdelka. Pametna ura nudi tudi širok nabor izmenljivih "obrazov", ki se prilagodijo trenutnemu slogu ali počutju posameznika.

ASUS VivoWatch je ASUSova prva nosljiva naprava, ki se osredotoča za zdravje in telesno aktivnost uporabnika. Vgrajen ima merilec srčnega utripa, uporabnika pa spremlja tudi med spanje. Hkrati skrbi za njegov bolj zdrav življenjski slog. Zasnovana je z namenom celodnevne uporabe, saj ji baterija omogoča kar 10 dni uporabe brez polnjenja. Iz nerjavečega jekla izdelan zapestni del izraža eleganco, ohišje naprave pa je povsem vodoodporno. Pametni dodatek deluje z vrsto različnih pametnih telefonov, s katerimi komunicira prek aplikacije ASUS HiVivo, v navezi s spletno stranjo ASUS Healthcare pa uporabnike spodbuja k doseganju zastavljenih ciljev glede telesne aktivnosti.

_________________________

Več informacij za medije:

Franc Fritz Murgeljgsm: 041 699 770tel.: 01 600 10 10franc.murgelj@ecetera.si

About ASUS

ASUS is a worldwide top-three consumer notebook vendor and maker of the world’s best-selling, most award-winning motherboards. A leading enterprise in the new digital era, ASUS designs and manufactures products that perfectly meet the needs of today’s digital home and office, with a broad portfolio that includes motherboards, graphics cards, optical drives, displays, desktop and all-in-one PCs, notebooks, netbooks, servers, multimedia devices, wireless solutions, networking devices, tablets and smartphones. Driven by innovation and committed to quality, ASUS won 4,326 awards in 2014 and is widely credited with revolutionizing the PC industry with its Eee PC™. ASUS has more than 13,600 employees around the globe with a world-class R&D team of 4,500 engineers. Company revenue for 2014 was approximately US$14.5 billion.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!