Novice

Nazaj na novice

Mladinska knjiga na knjižnem sejmu v Bologni 2019 z Lilo Prap in Ano Zavadlav

Mladinska knjiga se bo v Bologni (med 1. in 4. aprilom 2019) predstavila na lastni stojnici v hali 29 (stojnica C 32), ki bo odeta v ilustracije Lile Prap iz njene najnovejše avtorske slikanice Ptiči. Na povabilo založbe bosta najpomembnejši mednarodni knjižni sejem otroških knjig obiskali ilustratorki Ana Zavadlav in Lila Prap.

Mladinska knjiga na knjižnem sejmu v Bologni 2019 z Lilo Prap in Ano Zavadlav

Mladinska knjiga se bo v Bologni (med 1. in 4. aprilom 2019) predstavila na lastni stojnici v hali 29 (stojnica C 32), ki bo odeta v ilustracije Lile Prap iz njene najnovejše avtorske slikanicePtiči.Na povabilo založbe bosta najpomembnejši mednarodni knjižni sejem otroških knjig obiskali ilustratorki Ana Zavadlav in Lila Prap.

Posebno priznanje sejma je letos doživela ilustratorkaAna Zavadlav.Njenadela so organizatorji uvrstili na kurirano ilustratorsko razstavo. Zato Javna agencija za knjigo v sodelovanju z Mladinsko knjigovtorek, 2. aprila ob 12.30organizira dogodek na odruIllustrators Survival Corner(dvorana 29).Pripovedovalka Špela Frlic bo predstavila ilustratorski razvoj Ane Zavadlav, pod naslovomEleganca črička – evolucija ilustratorke slikanic. Pri založbi Mladinska knjiga je leta 2017 izšel prevod knjigeČriček in temačen občutek Toona Tellegena,ki je zilustracijami Ane Zavadlav vrhunsko obogatil delo tega nizozemskega avtorja.

Mladinska knjiga bo na sejmu počastiladvajset let izjemnega ustvarjanja Lile Prap.Njena prva slikanicaMale živalije bila hitro prodana tudi v tujino, pravi mednarodni prodor pa je sledil s slikanicoZakaj, ki je postala fenomen v svetovnem merilu. Njena dela so doseglaveč kot 38 držav, v letu 2019 se jim je prvič doslej pridružila šeRusija. Ustvarila je16 unikatnih avtorskih slikanic, ki so izšle v več kot100 tujejezičnih edicijah. Doslej je bilo natisnjenihokoli 80.000 knjig v slovenskem jeziku in prek 600.000 v drugih tujih jezikih. Brez lažne skromnosti lahko zatrdimo, da je Lila Prap pravi mednarodni fenomenZato letos založba v Bologni organizirasrečanje avtorice s tujimi založniki, ki so izdali njene naslove, da skupaj počastimo njen izjemni opus.

Mladinska knjiga je za sejem pripravila nov spomladanskikatalog o novostih na področju otroškega in mladinskega leposlovjav angleškem jeziku (http://en.mladinska.com/books). V njem predstavljaveč kot 200že uveljavljenih del slovenskih avtorjev in mnoge novosti, ki so oziroma bodo izšle v letu 2019. Med njim so:PtičiLile Prap,ObiskGaje Kosz ilustracijamiAne Zavadlav;RaketaBoštjana Gorenca Pižamez ilustracijamiIgorja Šinkovca,Avtomobilska mularijaAksinije Kermaunerz ilustracijamiJureta Engelsbergerja,O žabcu, ki je bil začarani princAndreja Rozmana Rozez ilustracijamiZvonka Čoha, Potepuh in nočna lučkaSvetlane Makarovičz ilustracijamiPetra Škerla.

Dodatne informacije:

Ester FidelVodja Službe za odnose z javnostmi

Eester.fidel@mkz.si

M+386 41 740 528

T+386 1 241 3026

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!