Novice

Nazaj na novice

Dan tabornikov in vabilo na 23. Taborniški feštival

Slovenski taborniki 22. aprila praznujejo dan tabornikov. To bo ponovno priložnost za druženje in vrsto dogodkov, ki jih taborniki pripravljajo po Sloveniji. Eden takih bo Taborniški feštival, ki v soboto, 13. aprila, vabi obiskovalce, da se družijo s taborniki v parku Tivoli v Ljubljani.

Slovenski taborniki 22. aprila praznujejo dan tabornikov.Tobo ponovno priložnost za druženje in vrsto dogodkov, ki jih taborniki pripravljajo po Sloveniji. Eden takih bo Taborniški feštival, ki v soboto, 13. aprila, vabi obiskovalce, da se družijo s taborniki v parku Tivoli v Ljubljani. 22. aprila slovenski taborniki že vse od leta 1951 praznujejo dan tabornikov.Zveza tabornikov Slovenijeje danes z okoli 8.000 člani največja vzgojna mladinska organizacija v Sloveniji, obenem so slovenski taborniki že 25 let polnopravni člani Svetovne organizacije skavtskega gibanja (WOSM). Kako velik in pozitiven vpliv na mlade ima skavtsko gibanje, ki v svetovnem merilu združuje 40 milijonov mladih, so dokazali v nedavni raziskavi Svetovne organizacije skavtskega gibanja (WOSM). Z raziskavo, ki se osredotoča na mlade med 14. in 17. letom, so z vzorcem 4796 tabornikov in 1194 netabornikov iz treh držav (Kenija, Singapur, Velika Britanija) povzeli rezultat, ki prikazuje, da imajo mladi, ki so člani skavtskega gibanja, občutno bolje razvite pomembne sposobnosti kot njihovi vrstniki. Vporočiluraziskave so predstavljena področja, kjer se mladi, vključeni v skavtsko gibanje, vrednotijo bolje kot njihovi vrstniki: področje vodstvenih sposobnosti, fizične aktivnosti, zaposljivosti, življenjskih veščin, sprejemanja drugačnosti in aktivnega državljanstva. Taborniški feštivalse tradicionalno odvija okoli 22. aprila, saj takrat taborniki praznujejodan tabornikovindan Zemlje. Poteka že vseod leta 1996, ko je bila ustanovljena tudiMestna zveza tabornikov Ljubljana. Sprva je bilo dogajanje v Mostecu, zadnja leta pa je v parku Tivoli. Namenjen je obiskovalcem vseh starosti, predvsem pa tistim, ki jih zanima taborniški način življenja ter preživljanje prostega časa v naravi, še posebej zanimiv je za družine. Vsako leto privabipribližno 2000 udeležencev tako tabornike cele Slovenije kot tudi druge obiskovalce. Gre za prireditev, ki jo organizirajo mladi za mlade in jov celoti izvedejo prostovoljci. Poleg zagotavljanja možnosti kakovostnega preživljanja prostega časa za otroke želijo taborniki s tem dogodkom promovirati tudi mladinsko prostovoljsko delo. Letos bo tako prihajajočo soboto,13 aprila, od 10. do 14. ure v ljubljanskem parku Tivoli potekal že23.Taborniški feštival. Na voljo bo več kot 50 zanimivih, poučnih, športnih, taborniških in ustvarjalnih delavnic. "Streljali bomo z loki, skušali pravočasno razvozlati izzive in se rešiti iz šotora pobega, najti pravo pot iz labirinta, se preizkusili v hoji po traku in še ogromno drugih, zabavnih reči," pravijo ljubljanski taborniki. Poleg delavnic, ki jih bodo pripravili taborniki, se bodo na svojihtočkah predstavili policisti, gasilci, Tačke pomagačke, Zavod 404, Mini maker faire, Zavod za gozdove in mnogi drugi. Prireditev bo v vsakem primeru, poskrbljeno je tudi za dogajanje pod šotori v primeru dežja.

Zveza tabornikov Slovenije: Zala Šmid +386 40 662 122 zala.smid@taborniki.si Taborniški feštival - Mestna zveza tabornikov Ljubljana: Petja Kos +386 40 864 678 petja.kos97@gmail.com

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!