Novice

Nazaj na novice

Ustanovna seja regionalne mreže "Posavje za zdravje!"

V Mladinskem centru Krško je v četrtek, 16.4.2015, v okviru projekta Preventivni mozaik Posavja potekala ustanovna seja regionalne mreže "Posavje za zdravje!"

Datum: 20.4.2015

Medijem

Zadeva: Ustanovna seja regionalne mreže "Posavje za zdravje!"

V Mladinskem centru Krško je v četrtek, 16.4.2015, v okviru projekta Preventivni mozaik Posavja potekala ustanovna seja regionalne mreže "Posavje za zdravje!". Seje se je udeležilo 24 organizacij, z nami so bili tako predstavniki javnih zavodov s področja zdravstva, sociale, šolstva in izobraževanja, zaposlovanja, sodstva, mladinskega dela in različnih nevladnih organizacij. Namen mreže je povezovanje in vzpostavljanje sodelovanja med vladnimi in nevladnimi organizacijami, ki se pri svojem delu srečujejo z različnimi ranljivimi skupinami.

Mreženje inštitucij vključuje razvojni in izobraževalni vidik. Člani mreže bodo razvijali inovativne oblike sodelovanja med inštitucijami, uvajali različne nove programe za ranljive ciljne skupine ter pripravljali večje regijske projektne ideje. Določen obseg srečevanja znotraj mreže pa bo namenjen medsebojnemu usposabljanje članov mreže, deljenju specifičnih strokovnih znanj in promociji dobrih praks, ki jo že uspešno izvajajo posamezne inštitucije v Posavju. Pomemben učinek mreže bo tako medsebojno spoznavanje, vzpostavljanje zaupanja in informiranje o aktivnostih in programih članic mreže.

Na ustanovni seji so udeleženci identificirali področja, na katerih želijo v prihodnosti ranljivim skupinam ponuditi nove programe in storitve. Med najpomembnejša področja po mnenju udeležencev mreže sodi oblikovanje programa za preprečevanje nasilja v družini, spopadanje s problematiko zasvojenosti, nudenje ustreznih in dostopnih programov pomoči za starše, razvoj intervizije za strokovne delavce, ki delajo z ranljivimi skupinami, okrepitev terenskega dela z ljudi v različnih duševnih stiskah ter razvoj pomoči priseljenim družinam.

Člani mreže so tudi izrazili svoje potrebe glede usposabljanj za delo z ranljivimi skupinami, ki se bodo izvajala v prihodnjem letu. Vsebina usposabljanj se bo dotikala področja svetovalnega dela z neprostovoljnimi oz. nemotiviranimi uporabniki, komunikacijskih veščin pri delu z uporabniki, spoznavanja učinkovitih pristopov pri delu z otroki v različnih stiskah (posebne potrebe, vedenjske težave, deljenja dobrih praks s področja dela z odvisniki in ljudmi z motnjami v duševnem razvoju).

Projekt je sofinanciran iz strani Norveškega finančnega mehanizma 2009-2014.

Zapisal: Damijan Ganc, DI Zaupanje

Vodja projekta:

Mihaela Kovačič, MC Krško

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!