Novice

Nazaj na novice

Napovednik dogodka_5. ŠOUP akademija: ABC prava za študente

Na resorju za izobraževanje in študentsko svetovanje ŠOUP in Primorskem svetovalnem središču (PRIMSS), Koper to pomlad pričenjamo s ŠOUP akademijo.

Na resorju za izobraževanje in študentsko svetovanje ŠOUP in Primorskem svetovalnem središču (PRIMSS), Koper to pomlad pričenjamo s ŠOUP akademijo. Projekt bo obsegal cikel predavanj, delavnic, okroglih miz in srečanj. V četrtek, 23. aprila ob 16.30 v prostorih ŠOUP organiziramo brezplačno delavnico "ABC prava za študente".

"S projektom želimo študentom in ostali zainteresirani javnosti ponuditi sklop delavnic, izobraževanj, okroglih miz in ostalih aktivnosti v sodelovanju s strokovnjaki različnih področij in zanimivimi gosti. V ta namen pripravljamo izobraževanja s področja financ, prava, kariernega načrtovanja, delavnice metod sproščanja in lažjega učenja ter srečanja in okrogle mize z zanimivimi gosti s področja politike, akademske sfere in varovanja človekovih pravic, "sporoča Samir Cerić, sekretar za izobraževanje in študentsko svetovanje ŠOUP.

5. ŠOUP akademija: Brezplačna delavnica "ABC prava za študente"

Za vsakega študenta je koristno, da je celovito seznanjen s pravicami in obveznostmi, ki mu gredo na podlagi takega statusa. Tekom študija se študentska populacija srečuje z vrsto situacij, ki terjajo poznavanje pravne ureditve na konkretnem področju. Z delavnico ABC prava za študente želimo osvetliti relevantna pravna področja z namenom, da bo slednjim v bodoče lažje sprejeti ustrezno odločitev za zaščito svojih pravic.

Med drugim bomo govorili o temu kako se delo preko študentskega servisa upošteva pri ugotavljanju materialnega položaja za državno štipendijo, ali lahko študent ponavlja letnik, če se je pred tem že prepisal, kdaj lahko študent podaljša absolventski staž, koliko je meja zaslužka za študenta, da se izogne plačilu dohodnine, kakšne so pravice študenta pri delu preko študentske napotnice in kaj storiti v primeru neplačila s strani delodajalca. Dotaknili se bomo tudi področja bivanja v študentskih domovih, pri zasebnikih ter področja socialne varnosti na splošno.

KDAJ:četrtek, 23. april ob 16.30KJE:ŠOUP, Gortanov trg 15, Koper

Delavnico vodi:Mateja Šukalo, univ. dipl. pravnik

Prijave:Udeležba na delavnici je brezplačna. Za udeležbo na delavnici se je potrebno predhodno prijaviti na mailizobrazevanje@soup.si, do vključno dneva izvedbe delavnice. V prijavo napiši svoje ime, priimek in telefonsko številko.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!