Novice

Nazaj na novice

NAJLEPŠI BELI LIPICANCI, NJIHOVI TEMNI ŽREBIČKI IN POMLADANSKA DOŽIVETJA SO V LIPICO PRITEGNILI MNOGO ZADOVOLJNIH OBISKOVALCEV

Stik z belimi lipicanci, srečanje z žrebički, edinstvena predstava Zgodba o Lipici, doživetje Postanite šepetalec konjem in pester program za družine z otroki so med prvomajskimi prazniki pritegnili v Lipico številne obiskovalce. Prihodnji konec tedna pa se v Lipici znova obeta pestro dogajanje v družbi več kot 300 belih lipicancev in na dobrodelnem Teku v Lipici.

NAJLEPŠI BELI LIPICANCI, NJIHOVI TEMNI ŽREBIČKI IN POMLADANSKA DOŽIVETJA SO V LIPICO PRITEGNILI MNOGO ZADOVOLJNIH OBISKOVALCEV

Stik z belimi lipicanci,srečanje z žrebički, edinstvena predstavaZgodba o Lipici, doživetjePostanite šepetalec konjemin pester program za družine z otroki so med prvomajskimi prazniki pritegnili v Lipico številne obiskovalce. Prihodnji konec tedna pa se v Lipici znova obeta pestro dogajanje v družbi več kot 300 belih lipicancev in na dobrodelnemTeku v Lipici.

Med prvomajskimi prazniki je Kobilarno Lipica obiskalo mnogo zadovoljnih obiskovalcev. Družine z otroki so pritegnile priložnosti zasrečanje z najmlajšimi žrebički, stik z več kot 300 belimi lipicanci, edinstvena predstavaZgodba o Lipiciin doživetjePostanite šepetalec konjem. Otroci so sezabavali tudi na ustvarjalnicah, delavnicah s poniji in pomladnih vožnjah s kočijo ter v velikem senenem labirintu.

V preteklih dneh sta bili med obiskovalci Lipice tudi slovenska ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec in slovaška podpredsednica vlade ter ministrica za kmetijstvo in razvoj podeželja Gabriela Matečná. Pritegnil ju je stik z belimi konji, že prihodnji konec tedna pa se v Lipici znova obeta pestro dogajanje.

V sončnih pomladnih dneh si bodo lahko obiskovalci ogledali čredo lipicancev na paši, spoznavali najmlajše žrebičke in se doživeli stik s konjem v doživetjuPostanite šepetalec konjem.

V nedeljo, 12, maja, bo Lipica tudi prizorišče dobrodelne prireditveTek v Lipici – tečem, da pomagam, ki jo Lions klubi Primorsko-notranjske cone prirejajo v sodelovanju z družbo Protim.e in Kobilarno Lipica. Tek v Lipici prirejajo v okviru vseslovenske akcije Lions klubovTečem, da pomagam,zato bodoprostovoljni prispevki tekačev namenjeni deklici Kaji z Notranjske, ki je zbolela za levkemijo, in njeni socialno ogroženi družini.

Tekači se bodo podali napetin deset kilometrov dolgi progi, ki bosta vodili po edinstveni zeleni naravi lipiškega posestva. Pomerili se bodo tudi v štafetnem teku in se pridružili predstavitvi tekaške tehnike z Brigito Langerholc ter predstavitev nordijske hoje.

Tekači, njihove družine in prav vsi obiskovalci bodo nedeljo nepozabnih doživetij v Lipici zaključili ob ogledu predstaveZgodba o Lipici, v kateri nastopa več kot 40 najlepših belih lipicancev.

Tek v Lipici - sprememba prometnega režima

Lipiški drevoredi bodo v nedeljo, 12. maja, med 10. uro in 11. uro namenjeni predvsem tekačem. Veljal bo poseben prometni režim s popolno zaporo prometa v drevoredu od Lipice do Škibinov in delno zaporo prometa v Sežanskem drevoredu. Hvala za razumevanje.

Več informacij:www.lipica.org

Foto: Kobilarna Lipica / Mediaspeed, Mitja Božič, Kobilarna Lipica, MKGP, Gabriele Boiselle / Edition Boiselle

Služba za odnose z javnostmi Kobilarne Lipica

Kobilarna Lipica | Lipica 5, 6210 Sežana | M: 041 750 728| E:pr@lipica.org| W:www.lipica.org

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!