Novice

Nazaj na novice

VABILO NA MEDKULTURNI MARIBOR - VEČER MNOGIH KULTUR

Društvo Odnos, Mednarodni Afriški forum in Mladinski kulturni center Maribor vas lepo vabimo, da se nam pridružite v soboto, 25. aprila 2015, ob 19.00 v dvorani v Vetrinjskem dvoru na "Večeru mnogih kultur"

VABILO NA MEDKULTURNI MARIBOR - VEČER MNOGIH KULTUR

Društvo Odnos, Mednarodni Afriški forum in Mladinski kulturni center Maribor vas lepo vabimo, da se nam pridružite

vsoboto, 25. aprila 2015, ob 19.00

v dvoraniv Vetrinjskem dvoru na

"Večeru mnogih kultur",

kjer bo projekcija dokumentarnega filma Arabske podobe v Sloveniji, izsek iz gledališke predstave Afrika – Slovenija Ekspres in nastop folklorne skupine Srpskega kulturnega društva Maribor.

Arabske podobe v Slovenijiodgrinjajo vsakdanji svet Arabcev, ki živijo med nami. Ob prijetnem druženju ob kartah, slikanju, plesu, petju dobimo avtentično podobo ljudi, ki že vrsto let živijo med nami. Do njih pa imamo vsemu navkljub vse prevečkrat izkrivljeno podobo zaradi poročanj množičnih medijev, ki v nas vlivajo strah in predsodke. V dokumentarnem filmu se približamo prijetnim ljudem, ki gradijo medkulturni most med Slovenci in Arabci.

Izsek iz gledališke igreAfrika – Slovenija Eksprespa bo na komičen in humoren način obravnavala pot dveh mladih Afričanov v Evropo in problematiko vstopa vanjo. Njun cilj je Slovenija, katero poznata po športnih uspehih slovenskih smučark. Ampak, ali je slovenska dežela primerna zanju? Na poti do Evrope spoznata realnost današnjega sveta.

Sledil bo nastop mladih iz folklorne skupine Srpskega kulturnega društva, ki ga bo spremljala glasba v živo, nato pa še druženje ob tradicionalnih prigrizkih iz različnih predelov sveta.

Udeležba na dogodku je brezplačna.

Prisrčno vabljeni!

Dogodek poteka v okviru polletnega programaMedkulturni Maribor. Gre za program, v katerem spodbujamo medkulturni dialog med predstavniki različnih etničnih in kulturnih skupin v Mariboru.Program se izvaja od januarja do konca junija 2015 in ga financira Evropska unija iz Evropskega sklada za vključevanje državljanov tretjih držav in Ministrstvo za notranje zadeve Republike Slovenije. Izvajamo ga društvo Odnos, Mednarodni Afriški forum in Mladinski kulturni center Maribor. Pripravljamo različne aktivnosti, ki ponujajo priložnost za medsebojno spoznavanje različnih kultur in možnost dialoga s poudarkom na spoštljivem odnosu do kulturnih in etničnih razlik.

Več informacij lahko najdete na spletnih stranehwww.odnos.si,www.afriskiforum.com,www.mkc.siali na Facebook strani Medkulturni Maribor,https://www.facebook.com/medkulturnimaribor.

V priponki sta dve fotografiji - prva je iz predstave Afrika - Slovenija Ekspres (arhiv društva Odnos), druga je iz nastopa srbske folklorne skupine (avtor: Dušan Jovanović).

Ekipa Medkulturnega Maribora

Kontakt: Nina Marin,070 453 776aliodnos.nina@gmail.com

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!