Novice

Nazaj na novice

Premiera dramske predstave NEKOČ, KO NAS NI BILO VEČ

V Lutkovnem gledališču Ljubljana bomo v četrtek, 7. maja 2015, ob 19. uri, na Odru pod zvezdami, premierno uprizorili dramsko predstavo Nekoč, ko nas ni bilo več.

V Lutkovnem gledališču Ljubljana bomo v četrtek, 7. maja 2015, ob 19. uri, na Odru pod zvezdami, premierno uprizorili dramsko predstavo Nekoč, ko nas ni bilo več.

Nekoč, ko nas ni bilo več je presenetljiva, poetična in ganljiva zgodba o prehitrem odraščanju danske avtorice in režiserke Lotte Faarup. Je zgodba o dveh otrocih, ki skušata rešiti zakon svojih staršev in se izgubita v kaosu prepirov ... Drama prikazuje ločitev skozi otroške oči ter svobodno, odkrito in živo spregovori o tem, kaj se dogaja za zaprtimi vrati otroške sobe, ko pred njimi divja vojna ločenih staršev, ko družinsko idilo zamenjajo ljubosumje, prikrita agresija, bes in obup. Svet, ki ga poznata otroka (brat in sestra), čez noč postane drugačen – vsak od njiju se po svoje spopada z izgubo in predeluje svoje viharne občutke.

Premiere se bo udeležila tudi avtorica Lotte Faarup, ki bo v sredo, 6. maja, ob 15. uri, skupaj z režiserko predstave Anjo Suša sodelovala tudi na pogovoru o predstavi, ki ga pripravljamo za učitelje in mentorje kulturno-umetnostne vzgoje.

Pošiljam vam še nekaj podatkov o predstavi in fotografije Mihe Frasa.Vabim vas, da se nam pridružite na premieri in na pogovoru o predstavi, vašo udeležbo pa prosim potrdite na moj elektronski naslov.

Lotte FaarupNekoč, ko nas ni bilo več

Dramska predstava za mlade od 12. leta dalje

Prevajalca: Lara Ostan Vejrup in Boris OstanRežiserka: Anja SušaDramaturginja: Petra PogorevcScenografka: Zorana PetrovKostumografka: Sara Smrajc ŽnidarčičSkladatelj: Laren Polič ZdravičKoreograf: Damjan KecojevićLektorica: Irena Androjna MencingerOblikovalec svetlobe: Srečo Brezovar

Igrajo: Rok Kunaver, Jernej Kuntner, Ajda Toman,Nataša Tič Ralijan k. g.

Petra Škofic

Odnosi z javnostmiLutkovno gledališče LjubljanaTel. 01 548 4543, 041 691 102, faks 01 3000980

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!