Novice

Nazaj na novice

Celodnevni program Lampiončkov bodo zaključili S.A.R.S. in Šank Rock

v torek, 12. 5. 2015 se bodo v Mariboru odvile že 35. tradicionalne študentske igre, ki vsako leto privabijo množice mladih – Lampiončki 2015.

Celodnevni program Lampiončkov bodo zaključili S.A.R.S. in Šank Rock

Lampiončki izhajajo iz tradicionalnih iger med mariborskimi študentskimi domovi, v tem duhu pa bodo tudi letos skozi dan izpeljane Lampiončkove igre na žaru. Večerni del se izpred mariborskega otoka seli v študentski kampus Gosposvetska.

(Maribor, 6. maj 2015) – Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) 12. maja pripravlja tradicionalni "zaključek" študijskega leta – Lampiončke 2015. Dnevno dogajanje bo potekalo na zelenici pred Pedagoško fakulteto, osrednji večerni dogodek pa ob UŠC Leona Štuklja v študentskem naselju Gosposvetska. Na glavnem in elektro odru se bo predstavilo več kot 10 izvajalcev, glavni zvezdi pa bosta skupini Šank Rock in S.A.R.S.

Lampiončki, simbol študentskih iger, letos praznujejo že 35 let in so že desetletja stalnica namenjena športu in druženju študentov Univerze v Mariboru. S svojo tradicijo so prerasli v edini pravi študentski praznik in v enega največjih dogodkov na prostem v Sloveniji, ki vsakoletno združuje množice mladih.

ŠOUM tudi letos poziva občane Mestne občine Maribor, da so v času dogajanja strpni do mladih, organizator pa bodo tudi letos pozval mlade k odgovornem ravnanju z odpadki ter poskrbel, da bodo prizorišča in okolica naslednje jutro očiščena.

Alen Brkić, predsednik ŠOUM dodaja: "Študenti želimo javnosti pokazati, da se znamo zabavati in hkrati ravnati odgovorno. To smo pokazali že preteklo leto in verjamemo, da bo letos še boljše. Lampiončki bodo že 35. leto mladim omogočili sprostitev pred obdobjem, ko se jim približujejo ključne študijske obveznosti."

Vstop na letošnje Lampiončke bo tako kot vsa leta doslej povsem brezplačen za vse generacije. Od različnih lokacij v Mariboru, do samega prizorišča, je za vse obiskovalce na dan dogodka organiziran brezplačni krožni avtobusni prevoz.

Dnevni program (travnata ploščad ob Pedagoški fakulteti):

10:00 – pričetek "grilanja" (obvezna prijava ekip, ki morajo po končanem pikniku pospraviti svoje prizorišče)

14:00 – Lampiončkove igre (tekmovanje v tradicionalnih študentskih športnih igrah)

16:00 – Red Bull Gravity Challenge (iskanje izvirne rešitve v spuščanju jajca z višine)

Večerni program:

Glavni oder:

· Zmagovalci ŠOUROCK\"15– Antioksidanti

· Farty Animals

· San Di Ego

· Šank Rock

· S.A.R.S.

Elektro oder:

· Protonica

· Petar Dundov

· Reaky

· Urban Jeram

· Ultra vs. Violet

· Dave Haze

· Adicted & Wawda

· Malek

# # #

DODATNE INFORMACIJE:

Študentska organizacija Univerze v Mariboru

Dejan Spital, svetovalec za odnose z javnostmi

telefon 02/ 234 20 90 ali

e-posta: dejan.spital@soum.si

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!