Novice

Nazaj na novice

Kirill Käro iz serije Vohljač na TV3

Na TV3 ob četrtkih zvečer lahko spremljate izjemno ukrajinsko serijo Vohljač, ki je navdušila že številne gledalce po svetu, saj je bila rekorderka v gledanosti v številnih državah. Glavnega junaka igra estonski igralewc Kirill Käro.

Na TV3 ob četrtkih zvečer lahko spremljate izjemno ukrajinsko serijo Vohljač, ki je navdušila že številne gledalce po svetu, saj je bila rekorderka v gledanosti v številnih državah. Glavnega junaka igra estonski igralewc KirillKäro.

"V resničnem življenju mi oseba, kakršna je Vohljač, ne bi bila všeč," pravi estonski igralec Kirill Käro o svojem naslovnem liku v seriji, ki se v četrtek ob 20. uri vrača na spored TV 3 in je izjemno priljubljena tudi izven Ukrajine, kjer jo snemajo. Kirill je zelo čustven človek in najtežja stvar pri upodabljanju Vohljača mu je, da se ta nikoli ne smeji.

Igralec je postal po naključju. Hotel je, tako kot oče, postati mornar, a dobil priložnost za vpis na igralsko šolo v Moskvi. Z očetom, ki je bil velik ljubitelj predvsem gledališke igre, sta šla stavit, da bo na avdiciji za sprejem v šolo pogrnil. "Očemi je tako pravzaprav spremenil življenje." Kajti avdicijo je uspešno prestal.

Diplomiral je konec devetdesetih, ko so imeli države nekdanje Sovjetske zveze hude gospodarske težave. Kot začetniku mu v Ukrajini, kamor je odšel po koncu študija, ni bilo lahko. Vseeno mu je uspelo dobiti delo v gledališču, a želel je več. Zato se je vrnil v Moskvo. Delni razlog zatoje bila tudi želja njegovega dekleta Julije, da bi študirala fotografijo.

Z najdražjo Julijo danes živita na robu Moskve, nekje, kot sam pojasni, med borovci, kamor pobegne od mestnega vrveža. Zaradi dela veliko potuje, zlasti v Latvijo in Ukrajino, "pa tudi za rodno Estonijo ne bi rekel, da sem jo zapustil, saj se tja pogosto vračam. Moji starši še vedno žive vLasnamäeju (sam se je rodil v Talinu), in ko predvajajo moje filme, vsi pridejo na njihovo dvorišče in se pogovarjajo z njimi." Kljub priljubljenosti je vesel, da ga ljudje ne oblegajona vsakem koraku, in lahko na primer nemoteno nakupuje. "V Talinu je moj prijatelj, gledališki igralec Ilya Nartova, tako ali tako bolj priljubljen od mene. Na ulici ga večkrat prosijo za podpis."

Kirill Käro ima rad lik Vohljača iz istoimenske serije, ki jo lahko gledate ob četrtkih ob 20. uri na TV3, ker je tako kompleksen, čeprav mu v resnici ni nič podoben.

--

Sonja Javornik

stiki z javnostmi TV3

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!