Novice

Nazaj na novice

Glasba z vrtov svetega Frančiška 3. koncert

Smo skupina mladih primorskih violončelistov, ki smo hkrati tudi člani simfoničnega orkestra NOVA filharmonije

Ansambel violončelov NOVA

Zasedba:

Petra Tavčar, Polona Soban, Špela Črv, Samo Fučka, Veronika Zagožen, Dušan Vasič, Gal Lemut, Anže Ličen

"Smo skupina mladih primorskih violončelistov, ki smo hkrati tudi člani simfoničnega orkestra NOVA filharmonije. Nastopamo v različnih zasedbah od kvarteta do okteta violončelov. Idejo za oblikovanje tovrstne skupine, ki je v svetu komorne glasbe redko zastopana, smo dobili pri slovitem ansamblu violončelov Berlinskih filharmonikov. Odlikuje nas želja po skupnem ustvarjanju, mladostna razigranost in smisel za skupinsko delo," pravijo člani ansambla violončelov NOVA. Ansambel sestavljajo mladi glasbeniki, srednješolci in študenti. Nekateri med njimi obiskujejo Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana, drugi nadaljujejo študijsko pot na Akademiji za glasbo v Ljubljani, tretji pa študij opravljajo na drugih fakultetah, glasba pa jim pomeni pomembno preživljanje prostega časa, ki ga želijo umetniško nadgrajevati. Skupaj so začeli igrati leta 2014. Za seboj pa imajo več koncertov. Med pomembnejšimi je nastop v Kulturnem domu Srečka Kosovela v Sežani, kjer so nastopili v briljantnem abonmaju, mini istrska turneja v poletju 2014 na Festivalu Grobnik in v okviru poletnih dogodkov v Paviljonu Parka Pietro Coppo v Izoli ter celovečerni abonmajski koncert v Logatcu. Sooblikovali so koncert, posvečen Iti Rini v Muzeju slovenskih filmskih igralcev v Divači. Vsako leto nastopajo na festivalu Svirél. Z veseljem zaigrajo tudi na prostem, kakor so že nastopili na ulicah Izole, Crikvenice in Novega Sada.

Pihalni ansambel novaWINDS

Oboa:Pietro Savonitto, Matteo MurdoccoKlarinet:Neža Jelušič, Federico MartinelloRog:Sebastijan BudaFagot:Marta Casarin, Carlo Casarin

"novaWINDS" je novonastali projektni komorni pihalni orkester, ki se je oblikoval znotraj delovanja NOVA filharmonije in Glasbenega društva NOVA. Sestavljajo ga redni in zunanji projektni člani orkestra. Večinoma so študenti videmskega konservatorija, poleg njih pa še študentka ljubljanske Akademije za glasbo in osnovnošolec, ki obiskuje ljubljanski konservatorij. Med njimi so tudi mladi ljubitelji glasbe, ki jim je muziciranje v ansamblih zelo pri srcu. Glasbeniki prihajajo s Severne Primorske, Furlanije - Julijske krajine in zamejstva. Združili so se v letu 2015 v želji po poustvarjanju zahtevnejšega repertoarja, namenjenega komornim pihalnim zasedbam. "novaWINDS" deluje pod umetniškim vodstvom dirigenta SimonaPerčiča.

Program:

J. S. Bach : Suita za violončelo v D-duru, št. VI,IV. Sarabanda(1685–1750)J. S. Bach: Suita za violončelo v C-duru, št. III,IV. SarabandaJ. S. Bach: Air on the G string

***

W. A. Mozart: Serenada št. 12 za pihala v c-molu, K. 388(1756–1791) Allegro AndanteMenuetto in canonAllegro

***

U. Koder: Cvetje v jeseni(1928-) C. Debussy/prir. M. Meyn: Golliwoggs cake walk(1862–1918) A. Piazzolla/prir. D. Johnstone: Invierno porteno(1921–1992)C. Gardel/prir. D. Johnstone: Por una cabeza(1890-1935)

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!