Novice

Nazaj na novice

Roberto Cerea v Novi Gorici proslavil 5 michelinovo zvezdico družine Cerea

med pripravami na sinočnji dogodek Glocal Gourmet, ki so ga organizirali v novogoriški Perli, je gostujoči chef Roberto (Bobo) Cerea izvedel izjemno novico, da je bil trud družine Cerea nagrajen z novim priznanjem kakovosti, in sicer z novo zvezdico vodnika Michelin. Restavracije družine Cerea skupaj nosijo kar zavidljivih 5 michelinovih zvezdic.

Spoštovani,

med pripravami na sinočnji dogodek Glocal Gourmet, ki so ga organizirali v novogoriški Perli, je gostujoči chef Roberto (Bobo) Cerea izvedelizjemno novico, da je bil trud družine Cerea nagrajen z novim priznanjem kakovosti, in sicer znovo zvezdico vodnika Michelin. Restavracije družine Cereaskupaj nosijo karzavidljivih 5 michelinovih zvezdic.

Družina Cerea ima poleg restavracije Da Vittorio vBrusaporto(3*Michelin) in restavracije v St. Moritzu (1* Michelin) tudi restavracijoDa Vittorio v Šanghaju, ki so jo odprli v začetku letošnjega poletja. Včeraj so v Šanghaju predstavili nov, že četrti Michelinov vodnik, v katerem si je ta, prva restavracija družine Cerea izven Evrope, prislužila prvo zvezdico. Za družino Cerea je osvojitev nove zvezdice na oddaljenem in zahtevnem trgu razlog za veliko veselje, ki so gasinoči delili tudi s kolektivom in gosti Hitovega centra Perla.

Roberto Cerea je skupaj z ekipo restavracije Calypso sinoči poskrbel za novo vrhunsko kulinarično doživetje v sklopu trajnostnega projekta Glocal Gourmet, ki se mu je s ponosom pridružil. Za zbrane goste so po pozdravih iz kuhinje, ki so jih postregli ob sprejemu, skupaj pripravili8-hodni menu, v katerem so se zvrstile zanimive lokalne sestavine (soška postrv, piranski brancin, tolminska skuta, jabolka, rdečezelje, grozdje izabela …).Tudi tokrat je posebno sestavino v kuharski izziv ponudilaBiotehniška šola iz Šempetra, ki je priskrbelajabolčni kis,z njim so marinirali rdečezelje. Jabolko je tudi simbolično povezalo jesensko edicijo dogodka Glocal Gourmet, saj je Roberto Cerea v Perlin vrt zasadil novo jablano. Da je bil večer popoln je gostujoči chef poskrbel tudi za presenečenje za goste (t.i. fuori menu), ko jim je pripravil znamenite "pacchere alla Vittorio", ki jih strežejo vBrusaportu, St. Moritzu in tudi Šanghaju. Gostje so z zanimanjem pospremili tudi postrežbo sladkih presenečenj (izven menija), za katero so poskrbeli kuharji sami in se tako predstavili pozornemu “občinstvu”.

V Hitu nadaljujejo s trajnostnim projektom Glocal Gourmet, ki poleg vrhunskih kulinaričnih izkušenj združuje šeizmenjavo znanj, spodbujanje rabe lokalnih pridelkov ter zmanjševanje rabe plastike.Želijo si, da bi projekt Glocal Gourmet Slovenijo še naprej spremljalna poti do Evropske gastronomske regije 2021.

Letošnji cikel Glocal Gourmet večerov v Perli bodo zaokrožiliv četrtek, 12. decembra, ko se bo ekipi in gostom restavracija Calypso pridružil italijanski chefPino Cuttaia(La Madia, Licata, Sicilija, 2* Michelin).

Ostajamo na razpolago za dodatna pojasnila.

V priponki dodajamo par foto utrinkov, več fotografij je na voljo v sledeči povezavi >>https://we.tl/t-Qm60G3ZFwh(Foto:Erik Barič)

S pozdravi

Lavra Peršolja JakončičOdnosi z javnostmi

Public relations

t+386 5 336 41 27f+386 5 302 64 30HIT d.d. Nova GoricaDelpinova 7a, 5000 Nova Gorica, Slovenija

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!