Novice

Nazaj na novice

Samsungov UHD-monitor UD970 prejel prestižne certifikate

Monitor UD970 je prejel priznanje združenj UL, TÜV Rheinland in Fogra za kakovost slike in barvno ujemanje s tiskovinami

Ljubljana, 16. september 2014 – Samsung Electronics je danes oznanil, da je njegov monitor UD970 prejel prvi certifikat med UHD-monitorji zaradi kakovosti slike in barvno ujemanje s tiskovinami. Svoje certifikate so temu 80-centimetrskemu monitorju podelila vodilna mednarodna združenja Underwriters Laboratories (UL), TÜV Rheinland in Fogra.

»Navdušeni smo, da so kakovost našega monitorja UD970 prepoznali tudi v združenjih UL, TÜV Rheinland in Forgra, prepričali pa so jih natančnost barvnega prikaza in ujemanje barv s tiskovinami ter kakovost slike,« je povedal Kim Seok-gi, izvršni direktor sektorja Visual Display pri družbi Samsung Electronics. »Monitor UD970 potrjuje, da so naši monitorji najboljši na tržišču, saj nudijo neprekosljivo kakovost slikovnega prikaza tudi za najzahtevnejše profesionalne uporabnike.«

UD970 je prestal natančne preizkuse združenj UL in TÜV Rheinland za kakovost prikaza slike, kot so ocena barvnega spektra Adobe RGB po standardu št. 1931 Mednarodne komisije za osvetlitev (CIE). Monitor je dosegel 99,5-odstotno natančnost prikaza barv. Zaslon ultravisoke ločljivosti prikazuje sliko z barvno globino 10 bitov, kar skupaj pomeni več kot 1 milijardo barv, to pa bo povsem zadovoljilo profesionalce, ki za svoje delo potrebujejo vrhunske monitorje.

Prav tako se je UD970 odlično odrezal pri preizkusu barvnega ujemanja med prikazom slike na monitorju in tiskano sliko, ki ga je izvedlo združenje Fogra s pomočjo svojega sistema testiranja FograCert Softproofing System. Certifikat združenja Fogra je mednarodni standard kakovosti tiskanja, ki potrjuje, da lahko tiskalnik natančno replicira barve, prikazane na monitorju, kar je izrednega pomena za grafične oblikovalce, fotografe in druge profesionalce.

Samsung bo mednarodni javnosti predstavil zmogljivost monitorja UD970 na največjem mednarodnem sejmu za fotografijo Photokina 2014, ki bo potekal od 16. do 21. septembra 2014 v Kölnu.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!