Novice

Nazaj na novice

Sprejem odličnih mladih gasilk

V imenu župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča je danes v mestni hiši ekipo PGD Velenje sprejela podžupanja Darinka Mravljak. Ekipa PGD Velenje je na državnem tekmovanju gasilske mladine v orientaciji v kategoriji pripravnic, na Kopah 14. septembra, osvojila odlično drugo mesto. Na državnem tekmovanju je sodelovalo 189 ekip. Podžupanja jim je čestitala za izjemen dosežek in se jim zahvalila za njihov trud in dobro prepoznavnost naše doline.

Sprejem odličnih mladih gasilk

Velenje, 3.oktober 2019–V imenu župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča je danes v mestni hišiekipo PGD Velenjesprejela podžupanja Darinka Mravljak. Ekipa PGD Velenjeje na državnem tekmovanju gasilske mladine v orientaciji v kategoriji pripravnic, na Kopah 14. septembra, osvojila odlično drugo mesto. Na državnem tekmovanju je sodelovalo 189 ekip. Podžupanjajim je čestitalaza izjemen dosežek in se jim zahvalilaza njihov trudindobro prepoznavnostnaše doline.

Delo z mladimi je ena najpomembnejših nalog v gasilstvu, zato se v vsehvelenjskihgasilskih društvih aktivno posvečajo vzgoji gasilske mladine, saj bodo v prihodnosti prav oni nasledili trenutne operativne člane ter varovali naša življenja in premoženjav prihodnje. Poleg klasičnih gasilskih vsebin, ki jih spoznajo mladi skozi preventivne značke in gasilska tekmovanja,se v zadnjih letih posebna pozornost namenja gasilskemu kvizu in gasilski orientaciji. Tekmovanja potekajo na več nivojih, najprej na nivoju gasilske zveze, potem na nivoju regije in na koncu na državnem nivoju. Mladi naše doline tradicionalno dosegajo visoke rezultate tudi na državnem nivoju. Nazadnje jetouspelo ekipi Velenja na državni orientaciji.

Orientacija poteka v naravi, s tekom do delovnetočke do delovnetočke, kjer morajo mladi pokazati predpisano znanje, predvsem iz znanja praktičnih gasilskih veščin, ki jih mladi kasneje s pridom lahko uporabijo v operativnem delu (vozli, spoznavanje opreme ...). Pomemben pa je tudi čas, zatotekmovalci ves čas tečejo. Gre torej za izredno naporno in zahtevno disciplino zato je dosežek ekipe PDG Velenje res izjemen.

Pošiljamo fotografijo s sprejema.Na njej so z leve podžupanja Darinka Mravljak, članice ekipe: Ajda Rink, Ana Marija Brcar, Bojana Urbanc, poveljnik PGD Velenje Bojan Brcar, mentorica ekipe Marinka Brcar in namestnik vodje Urada za razvoj in investicije MO Velenje Bojan Prelovšek.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

mag. Maša KočevarKabinet župana

T: 03 8961 546

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!