Novice

Nazaj na novice

LETOŠNJA BARKOLANA

Slovenske zmagovalce spremljali številni znani športniki

Slovenske zmagovalce spremljali številni znani športniki

Na Barkolano, največjo regato na svetu, se je letos podalo kar 2015 jadrnic. Zaradi izjemno rahlega vetra je bila sicer odmevna jadralska preizkušnja skrajšana, a je slovenska zvezdniška posadka jadrnice Way of Life z olimpijcemGašperjem Vinčecemna čelu zanjo vseeno potrebovala nekaj manj kot dve uri. Po besedah koprskega poslovneža, lastnika 24-metrske morske lepotice, je bil za šokantno zmago, prvo slovensko po 10 letih, potrebna mešanica jadralskega znanja, izbire pravih jader in tudi nekaj sreče. Elegantni Way of Life namreč ustrezajo prav vremenski pogoji z zelo malo vetra, zato je suvereno premagala favorizirani in mnogo večji italijanski jadrnici Wild Thing ter Tempus Fugit legendarnega krmarjaMitje Kosmine.

Na regati pa ni zmagala le posadka preizkušenih jadralskih mačkov, med katerimi je krmilo vrtel tudi čedni mariborski jadralski upŽan Luka Zelko. Na stotine kamer in mobilnih telefonov je namreč podrobno spremljalo vsak gib prvega kolesarja sveta,Primoža Rogliča, ki se je odzval povabilu direktorja projektaGorazda Maurijain v Trst prišel skupaj z ženo, s starši in sinčkom Levom. Svojo prvo jadralsko izkušnjo je opisal kot izjemno, med zahtevno preizkušnjo pa je nenehno spodbujal 18-člansko ekipo, v kateri je bil tudi kuharski velemojsterTomaž Kavčič.

V dneh pred regato se je na razstavnem prostoru ekipe EWOL Sailing Team trlo pomembnih imen iz sveta športa in družabnega življenja, med njimi smo opaziliTino Mazez družino, odbojkarskega reprezentantaKlemna Čebulja, najboljši slovenski jadralkiTino Mrak in Veroniko Macarol, simpatičnega vinarjaUroša Ščurkain mnoge druge. Štiriperesna deteljica, ki vodi ta ambiciozni jadralski projekt (Gašper Vinčec, Gorazd Mauri, Robert Šterpin in Primož Patru), za naslednje leto z novo 26-metrsko jadrnico napoveduje naskok na najvišja mesta najpomembnejših regat po Evropi, medtem ko naj bi Barkolano izpustila.

IDEALIA, MARKETING IN OGLAŠEVANJE, D.O.O.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!