Novice

Nazaj na novice

12. Salon VinDel

Mariborski sejem vina in kulinarike

Mariborski sejem vina in kulinarike

Salon VinDel je priložnost za pokušnje in doživetje vinske in kulinarične odličnosti. Predstava vina in delikates višjega kakovostnega razreda v Maribor privabi veliko ponudnikov dobrot in še več tistih, ki v njih uživajo. Salon VinDel že 12. let uspešno vzpostavlja most med ponudniki in potrošniki žlahtnih okusov. SloVino VinDel Academy, pod okriljem katere se odvijajo izobraževalne vsebine in vodene pokušine ekselentnih vin in delikatesnih presežkov, odlično dopolnjuje salonsko sejemsko dogajanje. Koncept pristne izkušnje pokušanja, obiskovalci nadgradijo z informacijami iz prve roke ob srečanju s kreatorji okusov: vinarji, kuharskimi šefi, slaščičarskimi mojstri, oljarji, medarji, sirarji in drugimi avtorji prestižnih dobrot. Zvrstijo se strokovna srečanja sommelierjev profesionalcev in sommelierjev ljubiteljev. Častno pokroviteljstvo sta prevzela dr. Aleksandra Pivec, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS, ter g. Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo RS.

V okviru pestrega spremljajočega programa, letošnji Salon VinDel obuja kulinarični šov, na katerem se bodo predstavili priznani kuharski chefi, s fotografskim natečajem vabi tiste ljubitelje odličnih okusov, ki želijo predstavljene dobrote ovekovečiti na kakovostnih fotografijah. 12. Salon VinDel bo v okviru VinDel Academy postregel tudi s pokušnjo izbranih laških rizlingov, od mošta pa vse do letnika 1950 iz arhivske zakladnice Ptujske kleti. Na predavanju bo predstavljena mestna muzejska zbirka trte in vina v nastajanju.

Salon VinDel ponuja plejado najžlahtnejših okusov. Na pokušino se predstavi izjemna zbirka slovenske vinske odličnosti, dopolnjena z eminentnimi tujimi mirnimi in penečimi vini. V ospredju je kakovost. VinDel je znan po izjemno pestrem programu delikates višjega kakovostnega razreda, ki so na pokušnjo. Tukaj se najdejo izjemno okusne stvaritve, ki prepričajo še tako zahtevne sladokusce. Izjemna je povezanost in vpliv Salona VinDel na HoReCa sektor .

Salon VinDel se je dodobra zasidral na domačem vinsko kulinaričnem prizorišču. Kot svojevrsten podstat za dvig kulture vina in kulture omizja so ga prepoznali tako vrhunski vinarji in ponudniki delikates kot tudi stroka in gostinci ter konzumenti dobrot višjega kakovostnega razreda. Uspešno se riše na mednarodne zemljevide kakovostnih vinsko kulinaričnih prireditev. Že uveljavljene prakse na poslovnem področju, kjer VinDel predstavlja most med ponudbo in potrošniki, vse bolj dopolnjuje tudi potencial in vpliv, ki ga tako velika prireditev zagotovo ima tudi na področju turizma. Pomemben del VinDel-ovega poslanstva je tudi izid publikacije SloVino Vinsko kulinarični trendi Slovenian Wine News, ki tradicionalno izide prav na Salonu VinDel. Vsi obiskovalci prejmejo brezplačen izvod.

12. Salon VinDel bo potekal v sredo, 23. oktobra 2019 v veliki prireditveni dvorani Hotela Draš pod Pohorjem. V svojem bistvu je prireditev zasnovana za dvig kulture vina in kulture omizja. Vse vinske degustacije potekajo iz ročno izdelanih kozarcev Steklarne Rogaška. Generalna pokrovitelja prireditve sta Radenska in spletna prodaja VIN.si. Radenska Naturelle in Radenska Classic sta uradni vodi prireditve. Winterhalter skrbi s svojo napredno tehnologijo za pranje in čistočo kozarcev.

Zavod SloVino je organizator Salona VinDel že od ustanovitve leta 2008. SloVino tudi sicer čez vse leto aktivno izvaja programe za prenos vinsko kulinaričnih informacij in znanj po vsej državi. Upravlja s spletnim portalom SloVino.com in izobraževalnimi programi v okvirju Sommelier.si Academy. Zagotovo je v dvajsetih letih odkar je bil ustanovljen koncept SloVino, opazen velik napredek na področjih njegovega delovanja.

Vabljeni na 12. Salon VinDel z željo, da se tudi vam 23. oktober spremeni v najokusnejši dan v letu.

Vse informacije spremljajte nawww.vindel.si

Foto: Marko Pigac

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!