Novice

Nazaj na novice

NEPOZABEN POČITNIŠKI DAN V LIPICI: OTROCI BODO REZALI BUČE, PREGNALI DUHA STRAŠNEGA MALKOZBEGA IN PRIKLICALI SONCE

Kobilarna Lipica z več kot 300 belimi lipicanci bo med krompirjevimi počitnicami znova pritegnila družine z otroki. Prav posebno pestro dogajanje se obeta v četrtek, 31. oktobra, ko bo družinski jesenski festival Začarana Lipica popeljal obiskovalce na delavnice izrezovanja buč in poslikave obrazov, obenem pa jim bo predstavil zgodbo o "začarani Lipici" iz davnega leta 1559.

NEPOZABEN POČITNIŠKI DAN V LIPICI: OTROCI BODO REZALI BUČE, PREGNALI DUHA STRAŠNEGA MALKOZBEGA IN PRIKLICALI SONCE

Kobilarna Lipica z več kot 300 belimi lipicanci bo med krompirjevimi počitnicami znova pritegnila družine z otroki. Prav posebno pestro dogajanje se obeta v četrtek, 31. oktobra, ko bo družinski jesenski festivalZačarana Lipicapopeljal obiskovalce na delavnice izrezovanja buč in poslikave obrazov, obenem pa jim bo predstavil zgodbo o "začarani Lipici" iz davnega leta 1559.

Najmlajši in najbolj igrivi obiskovalci Kobilarne Lipica bodo v četrtek, 31. oktobra, znova preživeli nepozaben dan nadružinskem jesenskem festivalu, ki bo tokrat posvečen "začarani Lipici" in zgodbi o strašnem Malkozbegu, turškem vojskovodji, ki je leta 1559 vstopil na lipiško posestvo.

Na dan "začarane Lipice" bodo otroke pritegnile kreativne delavnice, izrezovanje buč in ples ob ognju. Tako bodo – vsaj za en dan – pregnali jesen in se prepustili sproščenim počitniškim doživetjem.

Izdelovali bodo čarovniške klobuke, izrezovali bučes 3D mojstrom, se prepustili poslikavi obrazov in se pridružili delavnici s poniji. Prijetni družinski doživetji bosta tudi voden ogled kobilarne in vožnja s kočijo po lipiških drevoredih, ki se bodo odeli v jesenske barve. Z nastopom najlepših lipicancev bo pritegnila predstavaZgodba o Lipici, najmlajše pa navdušil tudi stik z belimi lipicanci na pašnikih.

Ko se bo bližal mrak, se bo začel lov na zaklad, nato pa se bodo obiskovalci zbrali ob kresu ter se okrepčali z ingverjevimi piškoti, kostanji, pito iz buč in drugimi jesenskimi dobrotami.

Sproščena jesenska doživetja bodo vabila v Lipico tudi v ostalih počitniških dneh. Poleg sprehodov po sproščujoči naravi lipiškega posestva si bodo lahko obiskovalci vtorek, 29. oktobra, in v četrtek, 31. oktobra, ogledali edinstveno predstavo z lipicanciZgodba o Lipici, medtem ko bo v soboto, 2. novembra, k ogledu vabil uradni trening z lipicanci.

Dogajanje družinskega jesenskega festivala Začarana Lipica:http://bit.ly/2VTKTLe

Foto: Kobilarna Lipica / Mediaspeed, Mitja Božič, Gabriele Boiselle / Edition Boiselle

Služba za odnose z javnostmi Kobilarne Lipica

Kobilarna Lipica | Lipica 5, 6210 Sežana | M: 041 750 728 | E:pr@lipica.org| W:www.lipica.org

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!