Novice

Nazaj na novice

Certifikat ''Poslovodac Partner''

Henkel med petimi dobitniki certifikata na slovenskem trgu

Henkel med petimi dobitniki certifikata na slovenskem trgu

23. oktober 2019 - Certifikat \"Poslovodac Partner\"\" je bil prvič podeljen podjetjema Henkel Maribor in Henkel Slovenija. Gre za prestižno priznanje, ki ga hrvaško podjetje za svetovanje in iskanje kadrov SELECTIO že 14 let na desetih različnih trgih podeljuje za odličnost na področju upravljanja človeških virov.

Martina Kessler, vodja organizacijskega razvoja v podjetju SELECTIO, je na podelitvi certifikata v Mariboru poudarila, da projekt \"\"Poslovodac Partner\"\" temelji na spodbujanju kakovostnega upravljanja z zaposlenimi in da mora za pridobitev certifikata podjetje prestati podrobno analizo postopkov upravljanja človeških virov, pri kateri tričlanski strokovni tim za certificiranje ocenjuje kadrovske postopke na petih glavnih področjih – strategija, zaposlovanje in izbira, upravljanje uspešnosti, usposabljanje in razvoj ter odnos do zaposlenih. Status \"\"Poslovodac Partner\"\" prejmejo le tista podjetja, ki so po opravljenih analizah dosegla visoke standarde.

\"\"Trenutno ima omenjeni certifikat skupno 66 podjetij na desetih trgih, v Sloveniji pa je teh podjetij le pet – prejemniki certifikata so podjetja, ki na trgu močno izstopajo zaradi svoje odličnosti na področju upravljanja človeških virov. Zelo smo veseli, da sta se tej skupini pridružila Henkel Maribor in Henkel Slovenija, ki sta v postopku certificiranja pokazala zares visoko kakovost pri upravljanju z zaposlenimi in sta lahko vsekakor vzgled vsem drugim podjetjem v Sloveniji\",\" je dodala Martina Kessler, vodja organizacijskega razvoja v podjetju SELECTIO.

Podjetji Henkel Maribor in Henkel Slovenija sta v postopku certificiranja pokazali, da človeške vire obravnavata kot priložnost za strateško poslovno sodelovanje in da velik poudarek namenjata vzdrževanju partnerskega odnosa s svojimi zaposlenimi. Medtem ko Henkel Slovenija zaposluje predvsem delavce na področju marketinga in prodaje, Henkel Maribor večinoma zaposluje delavce v proizvodnji. Vendar pa obe podjetji veliko truda vlagata v razvoj številnih iniciativ za zagotavljanje dobrega počutja vseh zaposlenih. Tim za certificiranje je posebej pohvalil odnos podjetja Henkel do začasne delovne sile, omogočanje številnih fleksibilnih oblik dela, ki so na voljo zaposlenim, in zavezanost podjetja k izvajanju iniciativ v zvezi z raznolikostjo in vključenostjo zaposlenih. Poleg tega Henkel velik poudarek daje zdravstvenemu varstvu. Tako so za zaposlene med drugim na voljo delavnice za obvladovanje stresa, ure joge, delavnice o zdravi prehrani in preventivni zdravstveni pregledi. Ekipa sodelavcev in sodelavk Henkel Maribora in Henkel Slovenije je prejela certifikat \"\"Poslovodac Partner\"\" od Aleksandra Zemunića, člana uprave podjetja SELECTIO.

“Prejem certifikata Poslodavac-Partner je za Henkel Maribor velika čast in hkrati obveza. To je priznanje kakovosti našega upravljanja s človeškimi viri in dobro se zavedamo, da ga podpirajo odlični poslovni in proizvodni procesi ter izjemni ljudje. \"\" Christof Vollstedt, direktor Henkel Maribora.

\"\"S tem certifikatom smo dokazali, da dosegamo visoke standarde na področjih pridobivanja kadrov, izobraževanja in razvoja naših zaposlenih in da so odnosi na delovnih mestih ključni za naše delovanje. Seveda pa ne gre za zaključeno zgodbo, v procesu pridobivanja certifikata smo prepoznali področja na katerih želimo biti še boljši in tja bomo v prihodnje usmerjali naše resurse\"\", je izjavila Blanka Žerjav, HR Adria regije.

Več o projektu Certifikat \"\"Delodajalec Partner\"\" lahko najdetena spletni straniprojekta.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!