Novice

Nazaj na novice

DRUŽINSKI KOMEDIJI KOŠARKAR NAJ BO 2 PRVA ZLATA ROLA!

Družinsko komedijo si je do danes ogledalo 30.200 gledalk in gledalcev

Družinsko komedijo si je do danes ogledalo 30.200 gledalk in gledalcev

Ljubljana, Kolosej, 24. oktober, 2019 – Ekipafilma Košarkarnaj bo 2 je za preseženih 25 tisoč gledalcev prejela prvo zlato rolo. Družinsko komedijo si je do danes ogledalo 30.200 gledalk in gledalcev. Film je na rednem sporedu slovenskih kinematografov od 27. septembra.

Filmsko nagrado, ki jo najbolj uspešnim in gledanim slovenskim filmom podeljujejo od leta 2001, je režiser filma Boris Bezić prejel od direktorice filmskega programa in marketinga v Koloseju Ursule Spruk ter predstavnika Zveze društev slovenskih filmskih ustvarjalcev, režiserja Borisa Petkoviča, ki je režiral prvi del te filmske uspešnice Košarkar naj bo.

"Zlata rola in število gledalcev, ki še kar raste in seveda čudoviti odzivi, ki smo jih deležni, osrečujejo tako mene kot celotno ekipo. Vsakemu posamezniku, ki si je vzel čas, obiskal kinodvorano in si ogledal, kar smo ustvarili, smo iz srca hvaležni. Upam, da bomo tudi v prihodnosti nadaljevali tradicijo domačih filmov, ki polnijo dvorane in dvigujejo zavest o slovenskih filmskih ustvarjalcih," je ob podelitvi povedal režiser Boris Bezić.

Pisatelj Primož Suhodolčan, ki je avtor scenarija, pa je malce šaljivo dodal: "Zlata rola? Krasno in čudovito. Vsak film je narejen za to, da gremo v kino in si ga ogledamo. Če pa ti pred filmska platna uspe privabiti tako številne gledalce vseh generacij, ki so nad filmov navdušeni, potem začutiš še večje veselje. In tudi željo po še. Ali kot bi rekel Smodlak iz filma: To ni konec, to je šele začetek!\""

Podobnim željam se pridružuje tudi direktorica filmskega programa in marketinga Ursula Spruk: "Veseli nas, da slovenski mladinski filmi že tretje leto zapored polnijo kinodvorane. Po prvem delu družinske komedije Košarkar naj bo smo lani gledali Gajin svet, letos je tu Košarkar naj bo 2, ki je res lep družinski film s pravimi vrednotami in pozitivno zgodbo. Kot takšnega smo ga z največjim veseljem uvrstili na naš filmski program, prepričani smo, da bo v kino privabil še mnogo gledalcev. Želimo pa si tudi, da bi se tradicija nadaljevala. Lepo je, ko vidiš, da tako številni gledalci vseh generacij z nasmehom zapuščajo naše kinodvorane."

Podelitve zlate role so se poleg režiserja Borisa Bezića in scenarista Primoža Suhodolčana udeležili mladi igralci Klemen Kostrevc, Matija Brodnik in Gaja Filač in predstavnika odraslega dela igralske ekipe Matjaž Javšnik in Marko Miladinović. Za posebno veselo vzdušje pa so poskrbeli razposajeni in radovedni osnovnošolci, ki so si film pred podelitvijo zlate role tudi ogledali.

Foto: Kolosej

REIT INVESTICIJE, D.O.O.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!