Novice

Nazaj na novice

22. Slovenski festival vin presegel pričakovanja

Slovenski festival vin, že 22. po vrsti, je tudi to leto gostoval v hramu slovenske kulture – Cankarjevem domu, med 14. in 15. novembrom. Dvodnevni dogodek je to leto obiskalo več kot 2.500 obiskovalcev. Na festivalu se je to leto predstavljalo več kot 160 vinarjevin kulinarikov, ki so predstavljali to leto že več kot 550 vinskih vzorcev. V okviru festivala so potekali še štirje vinski saloni, to so salon Modre frankinje, salon Italijanskih vin, salon Mabat ter salon Lidlov mladi vinar.

22. Slovenski festival vin presegel pričakovanja

Ljubljana, 20.november 2019-Slovenski festival vin, že 22. po vrsti, je tuditoleto gostoval v hramu slovenske kulture – Cankarjevem domu, med 14. in 15. novembrom. Dvodnevni dogodek jetoleto obiskaloveč kot 2.500 obiskovalcev.Na festivalu se jetoleto predstavljaloveč kot 160 vinarjevin kulinarikov,ki so predstavljalitoleto ževeč kot 550 vinskih vzorcev. V okviru festivala so potekali šeštirje vinski saloni,toso salon Modre frankinje, salon Italijanskih vin, salon Mabat ter salon Lidlov mladi vinar.

Na dogodku je potekalo še7 vodenih delavnics priznanimi sommelierji in enologi.

26. oktobraje v prekrasnem vzdušju Cankarjevega doma v Ljubljani potekalo ocenjevanje festivalskih vin. Sedemčlanska strokovna ocenjevalna ekipa jepod vodstvom predsednice ocenjevalne komisije, prof. dr. Tatjane Košmerlizbrala najboljša vina, po tri v vsaki od kategorij (4 kategorije) in po 100-točkovni metodi ocenila skupaj 119 vzorcev. Po posameznih kategorijah je bilo 13 belih penečih vin, šestih rose penečih vin, 58 belih mirnih vin in 36 rdečih mirnih vin.

Zmagovalci 22. Slovenskega festivala vin po kategorijah so sledeči:

Peneča vina – bela: Istenič d.o.o - Prestige Extra Brut, letnik 2013;

Peneča vina – rose: Istenič d.o.o. - Gourmet Rose Brut, letnik 2015;

Bela mirna vina: Marjan Jelenič – Vina Jelenič - Chardonnay, letnik 2015;

Rdeča vina: Ferjančič – Fino rdeče, letnik 2015.

Ostali rezultati so na voljo na spletni straniSlovenskega festivala vin.

Fotogalerija je dostopna s klikom na talink.

Proevent, glavni organizator festivala, je z letošnjo izvedbo in obiskom zelo zadovoljen. Slovenski festival vin je namreč ponovno dokazal, da se uvršča med najprestižnejše dogodke za ljubitelje vin v Sloveniji, kar dokazuje spet še večja udeležba, tako s strani vinarjev in kulinarikov, kot tudi obiskovalcev, ljubiteljev žlahtne kapljice. Priložnost vidi v organizaciji še več poslovnih dogodkov, kjer se bodo promovirala predvsem slovenska vina, ter v številnih kulinaričnih doživetjih. Po besedah organizatorjev je Slovenski festival vin z novo svežo energijo postavil nove temelje, na katerih bo gradil tudi v prihodnje.

Organizatorji že napovedujejo prihodnji festival, ki bo potekal 19. in 20. novembra 2020 v Cankarjevem domu.

22. Slovenski festival vin je del projektaGourmet Ljubljana.

Organizator Slovenskega festivala vin -Proevent d.o.o.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!