Novice

Nazaj na novice

Peti Novartisov karierni zajtrk

Novartisov karierni zajtrk spodbuja vrhunske strokovnjake k iskanju kariernih priložnosti doma

Novartisov karierni zajtrk spodbuja vrhunske strokovnjake k iskanju kariernih priložnosti doma

Ljubljana, 6. januar 2020 – V Leku v Mengšu se je na že petem Novartisovem kariernem zajtrku zbralo štirideset vrhunskih slovenskih strokovnjakov naravoslovnih znanosti, ki se izobražujejo ali delajo v tujini. Ob neformalnih pogovorih so jim vodje in kadrovski menedžerji iz Novartisovih enot v Sloveniji predstavili karierne priložnosti, ki jim jih v Slovenji ponuja to visokotehnološko farmacevtsko podjetje.

Poleg celovitega vpogleda v delovanje podjetja in odličnih priložnosti za karierno rast ter razvoj v domačem okolju je zajtrk udeležencem omogočil tudi spoznavanje vodilnih kadrov v podjetju in sklepanje novih poznanstev, ki so lahko pomembna pri nadaljnji karieri. Za številne udeležence je bil dogodek tudi priložnost za prve zaposlitvene razgovore.

"Novartisov karierni zajtrk je edinstveni pristop k preobračanju migracijskih tokov visoko izobraženega kadra. Z 21 novimi zaposlitvami v petih letih in skoraj 300 udeleženci potrjuje, da se slovenski strokovnjaki, ki so aktivni v tujini, ozirajo po kariernih priložnostih v domačem okolju. Naloga, ki jo imamo kot zaposlovalec, je prepoznati vrhunske kadre, jih ustrezno nagovoriti ter jim ponuditi spodbudno delovno okolje in organizacijsko kulturo, v kateri bodo lahko razvijali svoje potenciale. Kot najuglednejši delodajalec v Sloveniji bomo še naprej razvijali odlične zaposlitvene priložnosti za strokovnjake različnih profilov, še bolj izrazito v luči preoblikovanja Novartisa na globalni ravni, ki v Slovenijo prinaša Globalni operativni center. Ta bo ponudil priložnost za nove zaposlitve posameznikom različnih strok, saj bo zagotavljal nekatere ključne storitve za proizvodne enote po vsem svetu. Priložnost za profesionalno rast tako dajemo izredno širokemu naboru strokovnjakov tudi z drugih področij, ne zgolj farmacije," je povedala Ksenija Butenko Černe, članica uprave za področje pravnih zadev in skladnosti poslovanja in direktorica Pravnih zadev.

Na svetovni ravni se nenehno odpirajo nove karierne priložnosti za prebojne znanstvenike, zato se v Novartisu zavedajo, da morajo biti pri privabljanju strokovnjakov inovativni in proaktivni. "Strokovnjaki, ki se izobražujejo ali že delajo v tujini, se za vrnitev navadno odločijo takrat, ko spoznajo, da bodo tudi v domačem okolju lahko uresničili poklicne ambicije," je poudarila Špela Bernhard, vodja projekta ter vodja pridobivanja in zaposlovanja talentov v Leku. Novartisov karierni zajtrk tako predstavlja redko priložnost za celovit vpogled v delo in izzive farmacevtske panoge ter pridobivanje informacij iz prve roke, neposredno od zaposlenih.

Da to igra pomembno vlogo pri odločitvi za vrnitev v domovino, pove dr. Rok Brišar, tehnolog v proizvodnji Bioloških učinkovin Mengeš, eden od enaindvajsetih, ki so delo v Novartisu v Sloveniji dobili prav preko te pobude, in doda: "Novartisov karierni zajtrk resnično odpira vrata za vrnitev v Slovenijo. V pogovoru s predstavniki podjetja sem dobil vpogled v delo različnih enot in takoj prepoznal priložnost za učenje in napredek ter nadaljevanje kariere. Vpetost v Novartis, ki je ena vodilnih farmacevtskih družb na svetu, mi omogoča pridobivanje novih znanj in sodelovanje z mednarodno priznanimi vrhunskimi strokovnjaki. Še posebej sem ponosen, da skupaj dosegamo izjemne znanstvene uspehe."

Novartisov karierni zajtrk je nagrajena pobuda, ki skupaj z Regijskim BioCampom in Novartisovim poslovnim zaposlitvenim dogodkom postavlja trende na področju zaposlovanja.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!