Novice

Nazaj na novice

Izšla je Usodna modrina, 2. del.

Drugi del precej drugačen od prvega

Drugi del precej drugačen od prvega

Usodna modrina 1. del je bil prvenec avtorice Maje Horvat iz Žalca, ki sicer piše že dolga leta in je objavljala v številnih književnih in drugih revijah, sedaj pa je roman dobil epilog, saj je tik pred koncem leta izšel še 2. del romana. Tudi ta je izšel pri majhni založbiDobri skupajiz Hrastnika. Drugi del precej drugačen od prvega.

Prvi del romana se osredotoča na tri nore mesece, ki jih je živahna, skoraj polnoletna najstnica, Petra preživela v angleškem Cornwallu, kjer se je zapletla v vroče razmerje z mladim bodočim grofom Jasonom. Njuno razmerje jo je spomnilo, da moraš vedno paziti, kaj si želiš, da se ti to ne uresniči, ob enem pa je v njej porodilo tudi številna vprašanja predvsem o njej sami in njenem doživljanju ljubezni in spolnosti.

Drugi del pa spremlja Petro, ki se vrne domov v Slovenijo, kjer se začne spoprijemati z odraščanjem ter kasneje z ustvarjanjem novega življenja in kariere. Ustvarja nove vezi in si gradi prihodnost, seveda pa jo pot popelje tudi nazaj v Anglijo. Celotna zgodba je tako raztegnjena na več kot deset let.

Usodna modrina ni povsem običajen ljubezensko-erotični roman. Tako 1. kot 2. del sta polna čustev, pa čeprav pogosto tistih temačnih. In na nek način je prav to tudi njun namen. Nas spomniti, da imamo vsi v sebi temno in svetlo plat – in obe sta enako pomembni. Šele, ko se bomo tega zavedali in ju s ponosom sprejeli, bomo zares živeli. Vseeno pa je 2. del nekoliko bolj optimističen in precej drugačen od prvega.

Že prvi del je navdušil številne bralce in z navdušenjem čakajo, da bodo v svoje roke dobili 2. del. Knjigo pa vse bolj spoznavajo tudi novi bralci, ki so na 1. del naleteli šele ob najavi izida 2.. Tisti, ki so roman že prebrali, so seveda tudi nad drugim delom navdušeni. 1. del romana je dostopen v številnih knjižnicah po Sloveniji, predvidevamo pa, da bo kmalu tam tudi 2. del.

Potopite se v Usodno modrino tudi vi!

PrenesiPovzetek Usodne modrine IDOCX 12 kbPovzetek Usodne modrine IIDOCX 12 kbNazaj

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!