Novice

Nazaj na novice

Namenu predali sodobno kompostarno v Spodnjem Starem Gradu

V Centru za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad sta župan občine Krško in predsednik uprave družbe Kostak Krško Miljenko Muha včeraj tudi uradno namenu predala novozgrajeno sodobno kompostarno.

Sporočilo za javnost

Namenu predali sodobno kompostarno v Spodnjem Starem Gradu

Krško, Spodnji Stari Grad, 5. junij 2015 – V Centru za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad sta župan občine Krško in predsednik uprave družbe Kostak Krško Miljenko Muha včeraj tudi uradno namenu predala novozgrajeno sodobno kompostarno.

Gre za zaprt objekt v velikosti 2160 m2 in kapaciteto 10.000 ton odpadkov na leto. Kompostarna omogoča sodoben način kompostiranja ločeno zbranih biološko razgradljivih odpadkov in biološko razgradljivih sestavin mehansko obdelanih mešanih komunalnih odpadkov. Kot je ob slovesnem odprtju poudaril župan občine Krško mag. Miran Stanko, je Občina Krško k tovrstni investiciji pristopila s ciljem zmanjšati učinke onesnaževanja z emisijami snovi v zrak, saj so odpadki predelani v zaprtem prostoru, zrak pa pred izpustom v okolje očiščen v biofiltru. Tako se bodo tudi bistveno izboljšali pogoji bivanja prebivalcev v bližini centra za ravnanje z odpadki. Vrednost celotne investicije, s katero bo bistveno izboljšan proces dosedanjega odprtega načina kompostiranja, znaša 1,4 milijona evrov.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!