Novice

Nazaj na novice

Vabilo novinarska konferenca - 11.6.2015

Države EU so se zavezale k varčevanju z energijo (URE) in uvajanju obnovljivih virov energije (OVE). K temu morajo prispevati vsi: podjetja, javni sektor in gospodinjstva.

Spoštovani,

Države EU so se zavezale k varčevanju z energijo (URE) in uvajanju obnovljivih virov energije (OVE). K temu morajo prispevati vsi: podjetja, javni sektor in gospodinjstva. Razvijajo se nove tehnologije, ki bodo prispevale k doseganju ambicioznih ciljev, povpraševanje po izdelkih in storitvah s področja URE in OVE narašča. To pa pomeni priložnosti za podjetja, ki razvijajo in prodajajo izdelke in storitve s področja URE in OVE, zlasti če lahko svoje poslovanje širijo na sosednji trg.

Vstopanje na tuje trge pa je povezano s tveganjem in znatnimi naložbami, ki so lahko za mikro, mala in srednje velika podjetja (MMSP) prevelika. Koristne informacije, napotki in nasveti za pripravo na vstop in pomoč pri vstopanju na tuji trg so pri tem zelo dobrodošli. Podjetniške podporne organizacije s svojimi strokovnjaki lahko MMSP zelo olajšajo vstop na sosednji trg, še zlasti, če delujejo povezano in si izmenjujejo informacije.

V okviru projekta BIOREGIO smo projektni partnerji postavili spletni portal www.bioregio-link, na katerem smo strnili informacije, napotke in nasvete o URE in uvajanju OVE. Obiskovalcem spletnega portala so na enem mestu na voljo informacije o predpisih, standardih, postopkih, spodbudah s področja URE in OVE v Sloveniji in na Hrvaškem, informacije in napotki za vstopanje na sosednji trg – in še mnogo več. Mreža podjetniških podpornih organizacij, ki se oblikuje v okviru projekta, pa bo poskrbela za dodatne napotke in nasvete.

Na konferenci „Energetska učinkovitost in konkurenčnost podjetij“, ki bo potekala v četrtek, 11.junija 2015 med 10.00 in 14.00 uro v konferenčni dvorani Hotela Piramida, Ulica heroja Šlandra 10, Maribor, bomo predstavili spletni portal, razpravljali o tem, kako lahko ukrepi URE in OVE spodbujajo konkurenčnost in internacionalizacijo podjetij, predstavili bomo vire financiranja, zlasti energetsko pogodbeništvo, ki ga številna podjetja v Sloveniji in tujini že z zadovoljstvom uporabljajo. Program konference prilagamo.

Ob tej priložnosti vas vabimo na

NOVINARSKO KONFERENCO, ki bo

11. junija 2015, ob 9.30 uri,

v konferenčni dvorani "Art kavarna" hotela Piramida, Ulica heroja Šlandra 10, Maribor

Konferenca poteka v okviru projekta Bioregio, ki je sofinanciran s sredstvi EU in SVRK v Programu teritorialnega sodelovanja Slovenija-Hrvaška.

Veselimo se srečanja z vami.

__________________________________________________________________________________

Več informacij o prireditvi najdete na www.energap.si, več o evropskem projektu Bioregia pa na www.bioregio-link.

Kontakt: Klavdija Polutnik, klavdija.polutnik@energap.si, tel 02/234 23 62

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!