Novice

Nazaj na novice

Lenovo s sistemoma visokozmogljive hrambe podatkov za majhna in srednje velika podjetja

Lenovo je predstavil dva nova strežnika SAN, in sicer sistema hrambe omrežne podatkov Lenovo Storage S2200 in S3200. Zasnovana sta bila s ciljem enostavnosti rabe, hitrosti delovanja, skalabilnosti in razpoložljivosti, primerna pa sta za vse vrste omrežnih okolij.

Sporočilo za medije

Lenovo s sistemoma visokozmogljive hrambe podatkov za majhna in srednje velika podjetja

Peking, 8.junij 2015 - Lenovo je predstavil dva nova strežnika SAN, in sicer sistema hrambe omrežne podatkov Lenovo Storage S2200 in S3200. Zasnovana sta bila s ciljem enostavnosti rabe, hitrosti delovanja, skalabilnosti in razpoložljivosti, primerna pa sta za vse vrste omrežnih okolij. Oba poslovna strežnika SAN odlikuje tudi privlačna cena, saj sta sistema, ki podpirata večje obremenitve in tehnologijo bliskovnega pomnilnika, na voljo po ceni, ki jo sicer dosegajo tovrstni sistemi vstopnega razreda.

Hitra rast količine podatkov, krčenje proračunov za IT in omejeni IT- viri na področju hrambe podatkov lahko zavirajo razvoj poslovanja podjetij. Lenovo na te poslovne izzive odgovarja z novima sistemoma hrambe podatkov, ki upravljanje podatkov poenostavijo, hkrati pa nudijo vrsto naprednih funkcij po izjemno dostopni ceni.

Sistema Lenovo Storage S2200 in S3200 podjetjem poenostavita upravljanje podatkov na številnih področjih, tako najpreprostejših, kot je postavitev spletnega strežnika, kot kompleksnejših, kakršna sta poslovna analitika ali videonadzor. Na voljo sta z eno - ali dvokanalnimi krmilniki v konfiguraciji 2U-12 in 24. V strežnik S2200 lahko podjetje vgradi do 96 pogonov, medtem ko jih model S3200 podpira do 192. Oba sistema ponujata enostavno povezljivost z uporabo povezav Fibre Channel, iSCSI in SAS, pri čemer model S3200 podpira sočasno uporabo različnih povezljivostnih protokolov. Ta kombinacija še dodatno poenostavi integracijo sistema v katerokoli okolje, saj še olajša prilagodljivost in skalabilnost sistema.

Strežnika Lenovo Storage S2200 in S3200 prinašata inovativno inteligentno razvrščanje podatkov v realnem času, ki samodejno premika podatke, do katerih uporabniki pogosto dostopajo na zmogljivejše pogone. Omenjeno nalogo opravlja vsakih pet sekund, uporabniki pa so deležni večjih zmogljivosti in odzivnosti sistema. Hibridna konfiguracija sistema Lenovo Storage S3200 tako lahko ponudi zmogljivost do 120.000 IOPS, primerljivo s sistemi bliskovnega pomnilnika za le delček njihove cene.

Sistema S2200 in S3200 sta opremljena s programsko opremo Lenovo SAN Manager. Njen intuitivni uporabniški vmesnik ponuja številne napredne funkcije, kot so:

• Data Tiering – samodejno premika podatke med različnimi nivoji hrambe in tako viša zmogljivosti le-te

• Thin Provisioning – uporabnikom omogoča nakup le toliko pogonov za hrambo podatkov, kot jih potrebujejo

• SSD Read Caching – vzpostavlja prioritetni dostop za pogosto dostopanje/uporabljane podatke

• Rapid RAID Rebuild – minizira čas obnove varnostnih kopij

• Snapshot – izdeluje varnostne kopije "živih" podatkov brez vpliva na zmogljivost sistema

• Storage Pooling – virtualizira hrambo prek več pogonov in tako dvigne zmogljivost IO do 2,5-krat

Sistema imata vgrajen redundančni napajalnik, podpirata zamenjavo ventilatorjev in pogonov med delovanjem, Lenovo pa zanju jamči kar 99,99-odstotno razpoložljivost. Primerna sta za podjetja vseh velikosti.

“Postavljamo nov standard v svetu strežnikov SAN. S sistemoma Lenovo S2200 in S3200 želimo dokazati, da so inovacije lahko tudi dostopne,” je povedal podpredsednik oddelka Enterprise Business Group v Lenovu Jay Parker.

Strežnika SAN Lenovo S2200 in S3200 bosta v Sloveniji naprodaj konec julija.

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) je 46 milijard ameriških dolarjev vredno podjetje, uvrščeno na seznam Fortune 500. Podjetje izdeluje inovativne potrošniške in poslovne tehnološke izdelke, ki jih odlikuje visoka kakovost izdelave. Mednje sodijo prenosni in osebni računalniki (legendarna blagovna znamka Think ter prilagodljivi računalniki YOGA), delovne postaje, strežniki, sistemi hrambe podatkov, pametni televizorji in drugi družinski ter mobilni izdelki, kot so pametni telefoni (vključno z blagovno znamko Motorola), tablice in aplikacije. Pridružite se Lenovu na omrežju LinkedIn, mu sledite na omrežjih Facebook ali Twitter (@Lenovo) oziroma obiščite spletno stran www.lenovo.com.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!