Novice

Nazaj na novice

THE SIIDS: Brutalist

Nepričakovano odličen album prvenec

Nepričakovano odličen album prvenec

- The Siids, Brutalist. (Ne)pričakovano odličen album prvenec. The Siids niso le najbolj perspektivna skupina iz Reke, ampak so v zadnjem letu postali najbolj perspektiven hrvaški band – Nacional.hr- \"The Siids, Brutalist. Album, ki z lahkoto parira ostalim izdelkom na svetovni elekro – rock sceni\" – Rif Magazin. Novi list

Na novoprebujeni in pulzirajoči sceni mladih hrvaških izvajalcev, ki osvaja tako občinstvo kot kritike, je v zadnjih dveh letih s prepoznavno audio – vizualno estetiko pričel močno izstopati kreativni avtorski dvojec iz Reke,The Siids, ki ga sestavljata Stanislav Grdaković in Darko Terlević. Z albumom Brutalist sta potrdila izstopajoči status in se zapisala med najbolj perspektivne izvajalce iz glasbeno vedno zelo brbotajočega mesta Reka.

The Siids sta že od samega začetka pojavnost njunih glasbenih poslastic gradila na zapuščini svetovnih indie uspešnic – razvijajoč senzibiliteto do največjih in najboljših stvariteljev synthpopa in post punk ere. Od trenutka ustanovitve sta dvojec The Siids identiteto gradila ne samo na zvoku, ampak tudi na vizualizaciji emocij ter na gradnji atmosferično skladnih pesmi. Videospoti, ki so nastali v sodelovanju s perspektivnimi lokalnimi umetniki, so vsi izrazito cineastični, v njih dominira \"brutalna\" arhitektura, ki je v kombinaciji z utopističnim glasbenim konceptom postala idealna kulisa za glasbeno predstavo dua The Siids. Posebej izrazito se je formula obnesla v avdio vizualni trilogiji-\"Meaningless / Weightless\",\"Lovers\"in\"Giving Myself To You\". Z albuma Brutalist pa je ustvarjalni duo nazadnje objavil še singel – \"Beats Running Down\".

Odličen tandem je dobil priznanje neodvisnih glasbenih novinarskih nagrad Rock & Off – nominirana sta kar v štirih kategorijah – med njimi tudi za album leta 2019 (Brutalist).Podelitev nagrad Rock & Off bo potekala 29. januarja v Zagrebu.

Foto: Stella Mešić

THE SIIDS - Beats Running Down | Official video

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!