Novice

Nazaj na novice

Veliko zgodnje povpraševanje strank po povsem električnem vozilu

Volvo XC40 Recharge P8 AWD

Veliko zgodnje povpraševanje strank po povsem električnem vozilu

Volvo XC40 Recharge P8 AWD

Volvo Cars je na izbranih trgih pričel z uradnim sprejemanjem naročil za vozilo XC40 Recharge P8AWD, ki je prvi povsem električni avtomobil podjetja, zasnovan na uspešnem XC40.Deset tisoče potrošnikov je pokazalo veliko zanimanje za povsem električni XC40, podjetje pa ježe pred uradnim začetkom prodaje prejelo več tisoč potrjenih naročil. Proizvodnja in prve dobavevozila XC40 Recharge P8 strankam naj bi se začele pozneje letos.

Začetna količina naročil je najnovejši dokaz velikega povpraševanja po modelih vozil Rechargepodjetja Volvo Cars – to ime označuje vsa vozila Volvo s povsem električnim in priključnimhibridnim pogonskim sklopom. Do leta 2025 želi podjetje s povsem električnimi avtomobili doseči50 odstotkov svetovne prodaje, preostanek pa s hibridnimi vozili.

Volvo Cars je v letu 2019 prodal skoraj 46.000 priključnih hibridnih avtomobilov, kar je 23 odstotkovveč kot v letu 2018 in več kot dvakrat več kot v letu 2017. V zadnjem četrtletju leta 2019 so priključnihibridni avtomobili predstavljali več kot 20 odstotkov vseh vozil Volvo, prodanih v Evropi.Podjetje opaža tudi močno in stalno rast na področju spletnih konfiguracij strank avtomobilovRecharge, ki so v zadnjem četrtletju leta 2019 štele približno tretjino vseh konfiguracij v regiji.„Jasno je, da je strankam všeč, kar vidijo pri naših modelih vozil Recharge,“ je povedal BjörnAnnwall, vodja EMEA in globalnih komercialnih operacij. „Naši avtomobili Recharge so vse, karstranke pričakujejo od Volva, z dodatkom najsodobnejšega povsem električnega oziromapriključnega hibridnega pogonskega sistema.“

XC40 Recharge P8 je prvi v družini popolnoma električnih vozil Volvo. Predstavlja pravi mejnik zaVolvo Cars, in sicer kot prvi povsem električni avtomobil podjetja in prvi Volvo s povsem novimsistemom infozabave, ki ga poganja Googlov operacijski sistem Android.Kot povsem električna različica uspešnega XC40 SUV, prvega vozila Volvo, ki je osvojilo prestižnonagrado Evropski avto leta, XC40 Recharge P8 temelji na kompaktni modularni arhitekturi (ang.Compact Modular Architecture, CMA), napredni platformi za vozila, ki jo je sooblikovalo podjetjeGeely Group.

XC40 Recharge P8 s štirikolesnim pogonom omogoča doseg več kot 400 km (WLTP) z enimpolnjenjem in 408 konjskih moči. Baterija se s sistemom hitrega polnjenja napolni do 80 odstotkovsvoje zmogljivosti v 40 minutah.Nov sistem infozabave, ki ga poganja Android, ponuja strankam personalizacijo brez primere,izboljšano raven intuitivnosti ter vgrajene Googlove tehnologije in storitve, kot so Google Assistant,Google Maps in trgovina Google Play. XC40 Recharge P8 brezžično prejema tudi večjeposodobitve programske opreme in operacijskega sistema.Varnostni inženirji Volvo Cars so na podlagi izvrstnih varnostnih standardov izvirnega modela XC40popolnoma prenovili in okrepili čelno strukturo vozila Recharge P8, da bi nadomestili odsotnostmotorja, izpolnili visoke varnostne zahteve Volvo Cars in ljudem pomagali do varnosti, ki so jedeležni v katerem koli drugem vozilu Volvo.

Baterija je zaščitena z varnostno kletko, ki je vgrajena na sredino karoserije avtomobila. Njenanamestitev na dno avtomobila znižuje tudi težišče avtomobila, kar zagotavlja boljšo zaščito predprevračanjem.

V notranjosti vozila inovativen pristop k vsestranski funkcionalnosti voznikom zagotavlja velikoprostora za shranjevanje, na primer v vratih, pod sedeži in v prtljažniku. Ker vozilo nima motorja znotranjim zgorevanjem, voznikom zagotavlja še več prostora za shranjevanje kot običajni XC40, insicer s pomočjo tako imenovanega „sprednjega prtljažnika“ pod sprednjim pokrovom.-------------------------------Volvo Car Group v letu 2018V poslovnem letu 2018 je Volvo Car Group zabeležil dobiček iz poslovanja v višini 14.185 MSEK(14.061 MSEK v letu 2017). Prihodki v tem obdobju so znašali 252.653 MSEK (208.646 MSEK). V celotnemletu 2018 je svetovna prodaja dosegla rekordnih 642.253 (571.577) avtomobilov, kar je 12,4 odstotka več kotv letu 2017. Rezultati kažejo na celovito preoblikovanje financ in poslovanja podjetja Volvo Cars v zadnjihletih, s čimer je podjetje pripravljeno na naslednjo fazo rasti.

O Volvo Car Group

Volvo Cars je bil ustanovljen leta 1927. Danes je ena najbolj znanih in uglednih premijskih blagovnih znamkna svetu s prodajo 642.253 avtomobilov v letu 2018 v približno 100 državah. Volvo Cars je od leta 2010 v lastikitajskega holdinga Zhejiang Geely Holding.

V letu 2018 je Volvo Cars v povprečju zaposloval približno 43.000 (39.500) delavcev, zaposlenih za polnidelovni čas. Sedež podjetja Volvo Cars, razvoj izdelkov, trženje in administracija se v glavnem nahajajo vGöteborgu na Švedskem. Sedež podjetja Volvo Cars za azijsko-pacifiško regijo se nahaja v Šanghaju. Glavnetovarne za proizvodnjo avtomobilov podjetja se nahajajo v Göteborgu (Švedska), Gentu (Belgija), JužniKarolini (ZDA), Chengduju in Daqingu (Kitajska), medtem ko se motorji izdelujejo v Skövdeju (Švedska) inZhangjiakou (Kitajska), komponente karoserije pa v Olofströmu (Švedska).V skladu s svojim novim poslanstvom podjetja želi Volvo Cars strankam zagotoviti svobodo gibanja na oseben,trajnosten in varen način. To poslanstvo se odraža v številnih poslovnih ambicijah: na primer, do sredine tegadesetletja želi doseči, da bodo polovico njegove svetovne prodaje predstavljala povsem električna vozila,drugo polovico pa neposredno poslovanje s potrošniki. Volvo Cars je prav tako zavezan nenehnemuzmanjševanju emisij ogljika s ciljem, da bi do leta 2040 postal podnebno nevtralno podjetje.

PR in foto: Volvo

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!