Novice

Nazaj na novice

RUSKO OBARVANI MLADI VIRTUOZI

Pianistka Elizaveta Marčenko in violončelist Mihail Granonov

Pianistka Elizaveta Marčenko in violončelist Mihail Granonov

Ljubljana, 29. januar 2020 - Na osmem koncertu mednarodnega cikla Mladi virtuozi bosta nastopila ruska glasbenika mlajše generacije, pianistka Elizaveta Marčenko in violončelist Mihail Granonov. Elizaveta je študentka na Državnem konservatoriju Rimskega – Korsakova, od leta 2009 se redno udeležuje domačih in mednarodnih tekmovanj in je prejemnica visokih odličij. Udeležuje se poletnih tečajev in je članica slovite Glasbene hiše Sankt Peterburga. Na odru Viteške dvorane bo Elizaveto zamenjal Mihail Granonov, ki je študiral na Državnem konservatoriju Rimskega – Korsakova v Sankt Peterburgu. Tudi violončelist je zmagovalec več mednarodnih tekmovanj na katerih posega po prvih nagradah.

Elizaveta Marčenko je leta 2019 končala šolanje na Srednji glasbeni šoli Državnega konservatorija Rimskega – Korsakova v Sankt Peterburgu v razredu Z. Zuker. Zdaj študira na Državnem konservatoriju Rimskega – Korsakova v razredu A. Maslova. Leta 2009 je sodelovala na festivalu Vladimirja Spivakova v Moskvi in na mednarodnem festivalu v Abu Dabiju. V letih 2009 in 2010 je sodelovala na mednarodnem glasbenem festivalu Kissinger Sommer v Nemčiji. Od leta 2010 sodeluje na poletnih tečajih in koncertih na festivalu Lempääla soi na Finskem. Svoje prve recitale je imela aprila 2013 v Kemptnu v Nemčiji. Prejela je nagrade na več mednarodnih tekmovanjih: St. Petersburg Christmas Assemblies (prva nagrada, 2009, 2010), Vivat, talent! (prva nagrada, 2011), St. Petersburg Spring (prva nagrada, 2011).Od leta 2017 je članica Glasbene hiše Sankt Peterburga. Na koncertu v sklopu Mladih virtuozov bo predstavila Letne čase P. I. Čajkovskega.

Mihail Granov se je rodil leta 2001 v Sankt Peterburgu. Pri sedmih je začel študirati violončelo v Glasbeni šoli št. 41 v Sankt Peterburgu. Leta 2015 se je vpisal na Srednjo glasbeno šolo Državnega konservatorija Rimskega – Korsakova v Sankt Peterburgu v razred A. V. Ivanova in leta 2019 diplomiral iz violončela. Istega leta se je vpisal na Državni konservatorij Rimskega – Korsakova, kjer je študiral v razredu profesorja A. Z. Masarskega. Je zmagovalec mednarodnih tekmovanj, kot so Mednarodno tekmovanje S. I. Savšinskega (prva in druga nagrada, 2011, 2013, Sankt Peterburg), Mednarodni tekmovalni festival otroške glasbene ustvarjalnosti D. D. Šostakovič (prva, druga in tretja nagrada, 2012, 2013, 2015, Sankt Peterburg), VIII. Mednarodno mladinsko tekmovanje E. A. Mravinskega (posebna nagrada za mlade upe, 2012, Sankt Peterburg) in Mednarodno tekmovanje mladinskih uprizoritvenih umetnosti G. V. Sviridova (nosilec diplome, 2011, 2015, Sankt Peterburg), ter tudi zmagovalec V. Odprtega natečaja Sankt Peterburga za mlade izvajalce na godalnih inštrumentih in harfi (prva nagrada, 2013), tekmovalnega festivala Srednje glasbene šole Državnega konservatorija Rimskega – Korsakova v Sankt Peterburgu (prva nagrada, 2013), javnega natečaja mladih izvajalcev glasbe Šostakoviča (prva nagrada, 2017, Sankt Peterburg) ter tekmovanja komornih zasedb, posvečenega stoti obletnici rojstva M. V. Karandašova (prva nagrada, 2018, Sankt Peterburg). V drugem delu koncerta bodo zazvenela dela D. Šostakoviča in J. Klengela. Violončelista bo pri izvedbi koncerta spremljala pianistka Olesja Morozova.

Koncert Mladih virtuozov bo na sporedu v četrtek, 30. januarja, ob 19.30 v Viteški dvorani Križank. Brezplačne vstopnice si zagotovite pri blagajni Križank in na spletni straniljubljanafestival.si.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!