Novice

Nazaj na novice

Šaleški dolini odobrili projekt vodilne turistične destinacije

Zavod za turizem Šaleške doline je bil uspešen na razpisu Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Za projekt Šaleška dolina 4.0 je uspel pridobiti 90 % upravičenih stroškov oz. 258.255 evrov (brez DDV) za izvedbo aktivnosti, ki bodo omogočale nadaljnji razvoj turizma v Šaleški dolini

Šaleški dolini odobrili projekt vodilne turistične destinacije

Velenje, 3.februar 2020–Zavod za turizem Šaleške doline je bil uspešen na razpisu Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Za projekt Šaleška dolina 4.0 je uspel pridobiti 90 % upravičenih stroškov oz. 258.255 evrov (brez DDV) za izvedbo aktivnosti, ki bodo omogočale nadaljnji razvoj turizma v Šaleški dolini.

Zavod za turizem Šaleške doline je kot nosilec ene od 35 vodilnih destinacij v Sloveniji sredi meseca novembra 2019 prijavil projekt Šaleška dolina 4.0 na Javni razpis za dvig kompetenc vodilnih turističnih destinacij in razvoj turistične ponudbe v vodilnih turističnih destinacijah v letih 2020 in 2021, ki ga je objavilo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije.

29. januarja 2020 je zavod pridobil pisni sklep o odobritvi 24-mesečnega projekta Šaleška dolina 4.0., ki bo sofinanciran v višini 90 % upravičenih stroškov oz. 258.255 evrov (brez DDV). Celotna načrtovana proračunska vrednost projekta znaša 286.950 evrov brez DDV (oz. 331.718,94 evra z DDV).

V okviru projekta bo zavod izvedel številne aktivnosti, ki bodo pomembno vplivale na nadaljnji razvoj turizma v Šaleški dolini. Razvil bo nove turistične produkte in unikatna turistična doživetja z dodano vrednostjo za različne ciljne skupine z raznovrstno tematiko (premogovništvo in usnjarstvo – kultura, zgodbe polpretekle zgodovine – kulinarika, skriti zakladi Šaleške doline in jamarstvo – aktivno preživljanje prostega časa, motivacijski produkti – dobro počutje).

Digitalno bodo inovirali lokalno nepremično kulturno dediščino in jo uporabili v novo razvitih turističnih produktih. Izboljšali bodo znanja, veščine in kompetence zaposlenih ter ostalih deležnikov na področju turizma, gastronomije in ostalih sorodnih panogah. Izvedli bodo dvanajst usposabljanj s sedmih glavnih tematskih področij.

V Zavodu za turizem Šaleške doline se zavedajo, da sta vzajemno sodelovanje in snovanje zanimivih, vsem dostopnih turističnih storitev ter informacij ključnega pomena za razvoj turizma v Šaleški dolini. Razvoj dodatnih, zanimivih programov in produktov zagotavlja dodano vrednost za celotno območje.

Dobrodošli v Šaleški dolini!

Prijazen pozdravSlužba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Vesna JELIČIĆ,univ. dipl. soc.Kabinet župana

T: 03 8961 700

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!