Novice

Nazaj na novice

Širitev modelne palete

Volkswagen crafter 4x4 by Oberaigner

Priljubljenega Volkswagnovega predstavnika gospodarskih vozil si sedaj lahko omislite tudi v različici 4x4, ki nastaja ob sodelovanju z avstrijskim podjetjem Oberaigner. Za paket 4x4 bo nemški kupec doplačal približno 9.500 evrov.

Terensko orientirani paket podjetja Oberaigner si bodo lahko omislili kupci vseh karoserijskih različic modela crafter, ne glede na medosno razdaljo, izbiro višine strešne konstrukcije in dolžine zadnjega karoserijskega previsa. Precej manj bo izbire v pogledu pogonskega sklopa, ker je pogon 4x4 kombiniran samo s 130 kilovatno (177 KM) različico modela crafter. Vozilo z največjo skupno dovoljeno maso v območju 5,5 tone bo opremljeno s štirikolesnim pogonom v kombinaciji s samozapornim sredinskim Torsen diferencialom, kot posebnost in prednost te različice pa omenjajo nespremenjeno višino vzmetenja, zato bo takšen crafter 4x4 pisan na kožo reševalnim službam ter uporabnikom, ki se ukvarjajo s prevozi ljudi, ker s tem vstop ali pa izstop potnikov iz vozila ne bo tako otežen kot v primeru 7 centimetrov višje nasajenih\" različic z dodatno oznako 4-Motion.

Za pretikanje v takšnem crafterju, ki je samo 130 kilogramov težji od običajnega crafterja, bodo uporabljali 6-stopenjski ročni menjalnik, ki ga bo ob doplačilu zamenjal 8-stopenjski samodejni menjalnik. Vgradnja 4x4 pogona ne bo prizadela nosilnih kapacitet, povsem enak ostaja tudi volumen prostora za tovor v primeru furgon različic modela crafter. Nemška prodajna cena osnovno opremljene 4x4 različice (verzija 50/55) modela crafter z običajno višino strehe znaša približno 48.230 evrov. Za verzijo s \"super\" povišano streho bo nemški kupec odštel približno 58.583 evrov.

Avtor:Marko MiklavcFoto:Volkswagen Gospodarska vozila

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!