Novice

Nazaj na novice

Samsung predstavil novo QLED 8K TV serijo

Samsung je poleg nove Q950TS QLED 8K TV serije predstavil še razširjen portfelj QLED 8K, QLED 4K in MicroLED televizorjev

Samsung predstavil novo QLED 8K TV serijo

Samsung je poleg nove Q950TS QLED 8K TV serije predstavil še razširjen portfelj QLED 8K, QLED 4K in MicroLED televizorjev

Valletta, Malta – 13. februar 2020 – Samsung Electronics je na Evropskem forumu predstavil nove televizorje in zvočnike, vključno s Q950TS QLED 8K TV, razširjenimi QLED 8K, QLED 4K in MicroLED serijami. Samsung je zavezan k inovacijam na področju televizorjev, zato predstavljene naprave uporabnikom nudijo še več povezanih funkcij, ki omogočajo interaktivne uporabniške izkušnje.

Nova generacija inteligentnih zaslonov

Samsung Q950TS QLED 8K TV združuje elegantno obliko, visoko kakovost slike in zvoka ter izjemno tehnologijo podprto z umetno inteligenco, ki omogoča izjemno doživetje gledanja.

Samsung Q950 QLED 8K TV, ki je v Evropi na voljo s 165,1- (65″), 190,5- (75″) in 215,9-centimetrskim (85″) zaslonom, ima izjemno obliko od roba do roba in nudi 99-odstotno razmerje med zaslonom in celotnim televizorjem. Q950 z osupljivo vitkim 15-milimetrskim profilom in šestimi vgrajenimi zvočniki zagotavlja vrhunsko izkušnjo gledanja kar v vašem domu.

Samsung je predstavil tudi Q900TS in Q800T ter tako razširil ponudbo QLED 8K televizorjev. Novi televizorji so na voljo v velikostih zaslonov od 139,7 (55″) do 248,92 centimetrov (98″).

Samsung je predstavil tudi razširjeno QLED 4K serijo z modeli Q60T, Q70T, Q80T, Q90T in Q95T, ki so na voljo v velikostih zaslonov od 109,22 (43″) do 215,9 centimetrov (85″).

"Smo v dobi inteligentnih zaslonov. Uporabniki pričakujejo personalizirano izkušnjo," je povedal Nathan Sheffield, vodja oddelka za televizorje in zvočne naprave pri Samsung Europe. "Naša ponudba za hišno zabavo vključuje številne tehnologije, ki bodo izboljšale izkušnjo gledanja."

Kakovost slike in zvoka sta temelj Samsung QLED televizorjev, toda tisto, kar resnično ločuje novo serijo od prejšnjih, so izboljšane funkcije pametnega zaslona, ki vključujejo umetno inteligenco. Te edinstvene Samsung funkcije uporabnikom zagotavljajo izjemno izkušnjo gledanja brez kompromisov:

Tehnologija kvantnih točk, podprta z umetno inteligenco združuje Samsung 8K procesor za vsebine s Tinzen platformo za še boljšo izkušnjo gledanja. Ne glede na vir ali ločljivost vsebine bo vsa vsebina prikazana s 33 milijoni svetlobnih pik.

Prilagodljiva slika analizira svetlobne pogoje in vsebino na zaslonu, da zagotovi popolno kakovost slike, ne glede na to, ali gledate televizijo v svetli ali temni sobi.

Aktivni ojačevalnik glasu odstranjuje hrup iz ozadja. Tehnologija te motnje samodejno prepozna in ustrezno prilagodi jasnost glasu.

Zvok, ki sledi objektu (OTS+) ustvari tridimenzionalni zvočni učinek z združevanjem več zvočnikov na zgornjem, stranskem in spodnjem delu televizorja. Združevanje se izvaja z algoritmom, ki vključuje umetno inteligenco.

Q-Symphony je edinstvena implementacija več zvočnikov. Pri 2020 QLED TV seriji bodo zgornji in stranski zvočniki ostali aktivni tudi če priklopite Soundbar zvočnik, kar zagotavlja še bogatejši in polnejši prostorski zvok.

Izjemna kakovost zvoka

Samsung je predstavil tudi nove Soundbar zvočnike. Nova Q serija Soundbar zvočnikov, vključno s Q800T, Q70T in Q60T, deluje v sinergiji s Samsung QLED TV. Q serija z Samsung Acoustic Beam tehnologijo in integriranim objektnim zvokom s strani Dolby Atmos in DTS:X omogoča, da se popolnoma poglobite v svoje najljubše filme ali serije.

Optimalen zvok pa je veliko več kot le brezhibna integracija s televizorjem. Nova Samsung S serija (S60T in S40T) zagotavlja izjemne samostojne zmogljivosti. S serija, ki je stilska in pametna, se odlično vključi v vsak prostor vašega doma in je prava izbira za ljubitelje glasbe.

Disney+ na Samsung pametnih televizorjih

Navade uporabnikov se spreminjajo in ti si želijo enostaven dostop do svojih najljubših vsebin. Samsung je sklenil partnerstvo z družbo Disney in bo uporabnikom v Evropi od 24. marca naprej omogočal dostop do Disney+ vsebin.

Razširitev glasovnih zmogljivosti na Samsung televizorjih

Samsung televizorji nudijo več možnosti glasovnih asistentov, vključno z Amazon Alexa, Google Assistant in Bixby za še lažje upravljanje. Uporabniki bodo lahko prek glasovnega upravljanja dostopali do novic, vremena in drugih zabavnih vsebin.

Povezane možnosti gledanja

Samsung je prav tako predstavil nove povezane funkcije, ki zadovoljujejo različne zahteve in želje uporabnikov, vključno z:

Multi-view funkcija je namenjena uporabnikom, ki med gledanjem televizije pogosto uporabljajo druge naprave. Uporabnikom omogoča razširitev mobilne naprave na večji zaslon. Na voljo je 14 različnih možnosti postavitve dveh oken na zaslonu.

Tap View funkcija omogoča lažje povezovanje pametnih telefonov s televizorjem. Za zrcaljenje slike na televizor, se ga uporabniki zgolj dotaknejo in povezava je vzpostavljena.

Še več personalizacije

Samsung je predstavil tudi The Sero televizor. The Sero ima možnost vrtenja slike - tako kot je to možno na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku – in vključuje tehnologijo za orientacijo zaslona, ki se enostavno poveže z mobilnimi napravami uporabnikov in predvaja različne vsebine - tako vsebino vodoravnih kot tudi navpičnih formatov, zasnovanih za mobilno rabo.

Samsung The Serif televizor, ki daje poudarek oblikovanju, bo na voljo s 109,22- (43″), 124,46- (49″) in 139,7-centimetrskim (55″) zaslonom v beli in modri barvi. Tako The Serif kot tudi The Sero sta letos prejela iF Design Awards nagrado v kategoriji izjemno produktno oblikovanje.

Samsung je razširil tudi The Frame serijo z 81,28- (32″) in 190,5-centimetrskima (75″) modeloma. Samsung Trgovini z umetninami je bila dodana nova funkcija, ki s pomočjo umetne inteligence uporabnikom predlaga posebej za njih izbrane umetnine.

Modularna tehnologija zaslona, ki nima omejitev

Samsung je predstavil tudi celoten portfelj inovativnih MicroLED televizorjev. Modularna tehnologija, ki se uporablja pri MicroLED televizorjih nima omejitev glede velikosti, razmerij ali ločljivosti. Z različnimi velikostmi modelov - vse od 190,5 (75″) do 741,68 centimetrov (292″) - se MicroLED televizorji odlično vključijo v vsak prostor in zagotavljajo vrhunsko izkušnjo gledanja.

Za več informacij obiščite www.samsung.com

###

O družbi Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim razvojem in inovacijami spreminjamo svet televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnikov, sistemov LSI in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsung medijsko središče na http://news.samsung.com.

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Adriatic (SEAD), Zagreb Branch Office, Radnička cesta 37b, Zagreb, Hrvaška, Marijana Brdovnik, m.brdovnik@partner.samsung.com

ali Iris Horvat, Grayling d.o.o., +386 (0)40 16 88 51, iris.horvat@grayling.com

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!