Novice

Nazaj na novice

Družba Volvo Cars uvaja ukrepe za blaženje posledic koronavirusa

Pandemija koronavirusa negativno vpliva na družbo Volvo Cars na različne načine, med drugim s slabitvijo trga, tveganjem za motnje v proizvodnji in težavami v zvezi z zaposlenimi. Družba na prvo mesto postavlja zdravje in varnost vseh zaposlenih. Previdnostni ukrepi in omejitve potovanj so že v veljavi.

Družba Volvo Cars uvaja ukrepe za blaženje posledic koronavirusa

Pandemija koronavirusa negativno vpliva na družbo Volvo Cars na različne načine, med drugim sslabitvijo trga, tveganjem za motnje v proizvodnji in težavami v zvezi z zaposlenimi.Družba na prvo mesto postavlja zdravje in varnost vseh zaposlenih. Previdnostni ukrepi inomejitve potovanj so že v veljavi.

Zdaj je treba vse moči usmeriti v omejitev širjenja virusa z izvajanem družbene izolacije. Topomeni zapiranje proizvodnih obratov, delo od doma in upoštevanje številnih osebnih varnostnihukrepov.

Obrat v Belgiji bo ostal zaprt do 5. aprila. Obrati na Švedskem in v ZDA pa ustavljajo proizvodnjoza obdobje od 26. marca do 14. aprila.

Zaposleni v naših pisarnah bodo od 26. marca dalje delali od doma in sicer s skrajšanim delovnimčasom.

S temi ukrepi bomo ohranili delovna mesta in zagotovili, da se družba Volvo Cars vrne v normalnoobratovanje, takoj ko bo to mogoče in varno.

Na začetku meseca je Volvo Cars po daljšem obdobju prepovedi proizvodnje odprl svoje štiriobrate na Kitajskem. Današnji obisk prodajnih salonov kaže na začetek vzpostavljanja normalnegastanja na kitajskem avtomobilskem trgu in s tem poudarja prednosti našega svetovnouravnoteženega poslovanja.

"Naša glavna skrb je zdravje naših zaposlenih in prihodnost naše družbe," je povedal generalnidirektor Håkan Samuelsson. "S pomočjo dragocenih programov podpore, ki jih uvajajo vlade inorgani oblasti, smo lahko hitro ukrepali."

Družba Volvo Cars je prepričana, da tovrstni ukrepi vzpostavljajo pravo ravnovesje med blaženjemnadaljnjih posledic pandemije in zaščito zaposlenih in prihodnosti Volvo Cars.Proizvodni obrati Volvo Cars, za katere veljajo danes napovedani ukrepi, se nahajajo v mestnihokrožjih Torslanda, Skövde in Olofström (Švedska), mestu Gent (Belgija) in v Južni Karolini(Združene države Amerike). Ukrepi veljajo tudi za pisarniško osebje, ki dela na sedežu družbe vmestu Göteborg, Švedska ter v obratu v Gentu in njegovih trgih.

Tudi pri nas smo zaradi pandemije koronavirusa skladno z vladnim odlokom o zaprtju nenujnihtrgovin omejili delovanje naših centrov. Prodajni del centrov z vozili smo zaprli, naši dežurni servisipa delujejo še naprej in tudi v teh dneh skrbijo za vašo mobilnost in varnost na cesti.Situacijo v državi in svetu ves čas budno spremljamo in se sproti prilagajamo vladnim ukrepom inpriporočilom.

Več na volvocars.si.-------------------------------Skupina Volvo Car v letu 2019

Za poslovno leto 2019 je skupina Volvo Car zabeležila dobiček iz poslovanja v višini 14,3 milijardešvedskih kron (v letu 2018 14,2 milijarde švedskih kron). Prihodki v tem obdobju so znašali 274.1milijarde švedskih kron (252.7 milijarde švedskih kron). V celotnem letu 2019 je svetovna prodajadosegla rekordnih 705,452 (642,253) avtomobilov, kar je 9,8 odstotka več kot v letu 2018.Rezultati poudarjajo celovito preoblikovanje financ in poslovanja podjetja Volvo Cars v zadnjihletih, s čimer se podjetje pozicionira za naslednjo fazo rasti.

O skupini Volvo Car

Volvo je bil ustanovljen leta 1927. Danes je Volvo Cars ena najbolj znanih in uglednihavtomobilskih blagovnih znamk na svetu s prodajo 642.253 avtomobilov leta 2018 v približno 100državah. Volvo Cars je od leta 2010 v lasti kitajske skupine Zhejiang Geely Holding.

V letu 2019 je Volvo Cars v povprečju zaposloval približno 41.500 (41.500) zaposlenih s polnimdelovnim časom. Sedež podjetja Volvo Cars, razvoj izdelkov, trženje in upravljanje se večinomanahajajo v Göteborgu na Švedskem. Sedež Volvo Cars za Kitajsko se nahaja v Šanghaju. Glavnetovarne za proizvodnjo avtomobilov se nahajajo v Göteborgu (Švedska), Gentu (Belgija), JužniKarolini (ZDA), Chengduju in Daqingu (Kitajska), medtem ko se motorji izdelujejo v Skövdeju(Švedska) in Zhangjiakou (Kitajska), deli karoserije pa v Olofströmu (Švedska).

Skladno s svojim novim ciljem želi družba Volvo Cars svojim strankam zagotoviti svobodo gibanjana oseben, trajnosten in varen način. To poslanstvo se odraža v številnih poslovnih ambicijah: naprimer, do sredine tega desetletja želi doseči, da bodo polovico njegove svetovne prodajepredstavljala povsem električna vozila, drugo polovico pa neposredno poslovanje s potrošniki.Volvo Cars je prav tako zavezan nenehnemu zmanjševanju emisij ogljika s ciljem, da bi do leta2040 postal podnebno nevtralno podjetje.

VCAG d.o.o. | Volvo Car Adria

Leskoškova 2

1000 Ljubljana, Slovenia

volvocars.si

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!