Novice

Nazaj na novice

Ekipa TOYOTA GAZOO Racing se bo z nastopom na prvi virtualni dirki 24 ur Le Mansa soočila s povsem novim izzivom.

Ekipa TOYOTA GAZOO Racing se bo z nastopom na prvi virtualni dirki 24 ur Le Mansa soočila s povsem novim izzivom.

Ekipa TOYOTA GAZOO Racing se bo z nastopom naprvi virtualni dirki 24 ur Le Mansa soočila s povsemnovim izzivom.

Urnik vztrajnostne serije WEC za sezono 2019-2020, ki bi se moralazaključiti v mesecu juniju, je zaradi pandemije COVID-19 nekolikospremenjen. Sezona se bo podaljšala, nekatere odpadle dirke pa bodona sporedu avgusta, septembra in novembra. Vseeno pa bodoorganizatorji legendarne dirke 24 ur Le Mansa v prvotno načrtovanemterminu sploh prvič organizirali virtualno dirko, na katero je sevedapovabljena tudi ekipa TOYOTA GAZOO Racing.

Dirkalnik št. 7, ki je tudi v trenutnem vodstvu skupnega seštevka serije WEC,bo nastopil v standardni postavi: Miku Conwayu, Kamuiju Kobajašiju inJoséju Maríji Lópezu se bo pridružil Maxime Brient, 23-letni e-dirkač, ki jedoma iz Le Mansa.

Sébastien Buemi in Brendon Hartley bosta sedela za volanom dirkalnika št.8. Pridružili pa se jima bodo še Kenta Jamašita, Kazuki Nakadžima in YuriKasdorp.

Mike, José, Sébastien, Maxime in Yuri bodo dirkali preko simulatorjev vsvojih evropskih domovih, Brendon se jim bo pridružil z Nove Zelandije,Kamui in Kenta pa iz Tokia.

Vsi vozniki bodo deležni podpore inženirjev ekipe TOYOTA GAZOO Racing,ki ima sedež v Koelnu v Nemčiji.

Pravila tekmovanja, določajo, da mora vsaka ekipa imeti vsaj štiri člane, medkaterimi morata biti dva izkušena dirkača in vsaj en dirkač, ki ima izkušnje ze-dirkanja.

Ekipa TOYOTA GAZOO Racing je slavila na zadnjih dveh dirkah 24 ur LeMansa, poleg tega je osvojila tudi naslov svetovnih prvakov v zadnjih dvehsezonah. Kljub tem uspehom se člani ekipe svojega ognjenega krsta v e-dirkanju lotevajo z izdatno mero ponižnosti in spoštovanja. Hkrati se veselijoponovnega snidenja z navijači, saj je bila zadnja dirka organizirana februarjav Austinu v Texasu.

Na virtualni dirki 24 ur Le Mansa bo nastopilo 50 dirkalnikov, med katerimi sotudi ekipe IMSA, Penske Racing, Team Redline, TOYOTA GAZOO RacingArgentina, Rebellion, Aston Martin in Porsche.

Hisatake Murata, vodja ekipe: “E-dirkanje je za nas nekaj povsem novega.Zato se virtualne dirke 24 ur Le Mansa lotevamo z mešanico vznemirjenja inskromnosti. Za nas bo to povsem nova izkušnja, ki se je zelo veselimo.Zanimivo bo videti, kako se bomo odrezali v izredno močni konkurenci.”Mike Conway: “Z e-dirkanjem nimam skorajda nobenih izkušenj. A obljubim,da se bom potrudil po najboljših močeh. To je nekaj povsem drugega kotklasično vztrajnostno dirkanje. Tokrat zagotovo nismo v vlogi favoritov in sezelo dobro zavedamo zahtevnosti izziva.”

Kamui Kobajaši: “Super je, da bodo navijači lahko spet spremljali 24-urnodirko. A mi se moramo še ogromno naučiti. Večina nas je takorekočneizkušenih, nimamo ustreznega znanja in ne poznamo dobro programskeopreme. Zaradi vsega tega tokrat verjetno ne moremo računati na zmago. Avseeno se veselimo zanimivega konca tedna v Le Mansu.”José María López: “V preteklosti sem opravil kar nekaj e-dirk, zato mi je tascena kar dobro poznana. Vse skupaj je izredno tekmovalno. Zelo seveselim, da bom spet dirkal z Mikom in Kamuiejem in seveda tudi zMaximom, ki ima med nami največ e-dirkalnih izkušenj. Za nas bo to nekevrste krepitev ekipnega duha.”

Maxime Brient: “Počaščen sem, da lahko na prvi virtualni dirki 24 ur LeMans nastopam kot član ekipe TOYOTA GAZOO Racing. Seveda dobropoznam fantastične dosežke Mika, Kamuija in Joséja. S Joséjem sva vpreteklosti že opravila nekaj e-dirk. Sam pa sem v preteklosti že zmagal nanekaj e-dirkah, tako da upam, da bom lahko prispeval h končnemu uspehuekipe. Ta dirka je zame sploh nekaj posebnega, saj sem doma iz Le Mansa.”Sébastien Buemi: “V preteklosti sem že tekmoval na nekaj e-dirkah, tako dasem v razmeroma kratkem času uspel kar dobro spoznati programskoopremo. Zelo dobro se spomnim, kako hiter je Kenta, ki pozna res številnedobre trike. Komaj čakam, da bom dirkal skupaj z njim ter z Yurijem inBrendonom.”

Brendon Hartley: “To bo nenavadna preizkušnja, saj bom tekmoval z NoveZelandije, medtem ko bodo drugi člani ekipe nastanjeni na Japonskem in vEvropi. A se bomo razporedili tako, da nikomur ne bo treba bdeti sredi noči.”Kenta Jamašita: “Veselim se, da bom kot član ekipe TOYOTA GAZOORacing dobil priložnost tekmovati na virtualni dirki 24 ur Le Mansa. Zanimivo

bo tudi zato, ker bom tekmoval iz Tokia. V vsakem primeru se bom potrudilpo najboljših močeh. Upam, da bomo navdušili naše navijače.”Yuri Kasdorp: “Kot gledalec sem si že ogledal nekaj dirk. In sedaj so se mina nek način uresničile sanje, da bom lahko tekmoval s tako fantastičnimadirkačema, kot sta Séb in Brendon, ki sta že dvakrat slavila na tej legendarnidirki, pa tudi s Kento, ki je aktualni prvak v seriji Super GT. Komaj že čakam,da oblečem dirkaški kombinezon in sedem za simulator.”

PR:

Toyota Adria d.o.o.Brnčičeva 51, SI-1231 Ljubljana

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!