Novice

Nazaj na novice

Mobilna aplikacija ASfalt – nova brezplačna pomoč voznikom

Adriatic Slovenica je danes zagotovila vsem voznikom brezplačno pomoč v prometu z mobilno aplikacijo ASfalt.

Sporočilo za medije in novinarje

(ZA TAKOJŠNJO OBJAVO)

Mobilna aplikacija ASfalt – nova brezplačna pomoč voznikom

Koper, Ljubljana, 5. avgust 2015 – Adriatic Slovenica je danes zagotovila vsem voznikom brezplačno pomoč v prometu z mobilno aplikacijo ASfalt. Z njo lahko spremljajo prometne informacije in razmere na shranjenih relacijah v Sloveniji, poiščejo svoje parkirano vozilo tudi v tujini ali kliknejo za hiter klic Avto asistence, če se znajdejo v težavah doma ali na tujih cestah.

Namen aplikacije je vzpostavitev mobilne platforme za udeležence v cestnem prometu. Aplikacija ASfalt temelji na prikazovanju informacij o razmerah na cesti v Sloveniji. Dobrodošla funkcionalnost aplikacije je tudi ta, da si voznik lahko shrani svoje pogoste relacije na slovenskih cestah, aplikacija pa ga preko opomnika obvešča o trenutnih cestnih razmerah na teh relacijah. Zavarovalnica Adriatic Slovenica tako nadaljuje usmeritev v sodobne tehnologije, s katerimi nadgrajuje dostopnost storitev, skrb za preventivo in prizadevanja za večjo varnost v prometu. S pomočjo brezplačne mobilne aplikacije ASfalt imajo vozniki zdaj vedno pri roki pomembne informacije.

Za večjo varnost v prometu in udobje voznikov

Ker je aplikacija na voljo brezplačno, v Adriaticu Slovenici ocenjujejo, da bodo z njo prispevali k varnejši vožnji in izboljšanju razmer ter boljši pretočnosti prometa na slovenskih cestah. Aplikacija ASfalt bo tako pomembno prispevala k dolgoročnejši večji varnosti v prometu. Mag. Karmen Škoda Piško, izvršna direktorica za trženje pri AS-u, je ob pričetku delovanja aplikacije ASfalt povedala: "Z novo brezplačno aplikacijo na pametnih telefonih, ki smo jo ponudili vsem voznikom, nadaljujemo naša prizadevanja za preventivo in večjo varnost v prometu, obenem pa nadaljujemo usmeritev zavarovalnice v sodobne tehnologije, ki strankam omogočajo vse bolj dostopne, varne in hitre storitve, prilagojene njihovim novim potrebam. Verjamem, da jo bodo kot dobrodošlo pomoč prepoznali vsi vozniki. Pričakujemo torej dober odziv, ker pa želimo aplikacijo še nadgraditi, izboljšati in razvijati skupaj z uporabniki, smo jih pozvali, naj nam pošljejo svoje predloge na asfalt@as.si. Skupaj z njimi namreč lahko takoj nadgradimo uporabniško izkušnjo, saj nam izbrana tehnologija to omogoča".

Kaj nudi aplikacija ASfalt?

Z aplikacijo lahko vozniki na pametnem telefonu v vsakem trenutku preverijo razmere na cestah v Sloveniji in se tako izognejo zastojem zaradi prometnih nesreč, okvarjenih vozil, del na cestišču ali neugodnih vremenskih razmer. S tem poskrbijo za svojo varnost in udobno vožnjo brez čakanja in slabe volje. V aplikaciji si lahko tudi označijo pot od doma do službe, šole ali druge izbrane poti in določijo točen čas (dan in uro), ko želijo, da jih aplikacija obvesti o razmerah na izbrani relaciji slovenskih cest. Aplikacija nudi pomoč tudi ob iskanju svojega parkiranega vozila, kar velja tudi v tujini, ob vklopljenem prenosu podatkov. Zadostuje, da si voznik označi lokacijo parkiranega vozila in tako doma ali v tujini brez težav najde svoj avto. Ko se znajde v težavah zaradi okvare vozila, prometne nesreče ali samo zagate, kot so na primer izgubljeni ključ, pa mu aplikacija ASfalt ob vklopljenem prenosu podatkov omogoča hiter klic Avto Asistence AS tudi iz tujine. Za večjo varnost voznikov je zavarovalnica novi aplikaciji dodala še koristne napotke, kako ravnati v primeru prometne nesreče in okvare vozila, kako ravnati v tujini …

Aplikacija je namenjena reševanju potreb uporabnikov

Aplikacija je uporabna in koristna za vse voznike, saj omogoča lažje načrtovanje poti. Je zelo nazorna, na zemljevidu pokaže točno lokacijo, kje se nahajamo, kje so ovire v prometu in kako se jim izogniti. Pomoč je zelo koristna, ko smo pozabili, kje smo pustili svoje parkirano vozilo, sploh v neznanem okolju na tujem, za vsakogar pa je primeren tudi hiter klic do Avto asistence in redna obvestila, ko na naši običajni poti pride do težav v prometu. Kot poudarjajo v AS-u, pričakujejo, da se bo aplikacija dolgoročno izboljšala na podlagi predlogov javnosti, saj jo imajo namen dograjevati s prejetimi koristnimi predlogi vsaj dvakrat letno.

Kako do aplikacije?

Brezplačno aplikacijo ASfalt si lahko uporabniki operacijskega sistema Android naložite z obiskom spletne mobilne trgovine Google Play, za vse uporabnike operacijskega sistema iOS pa je na voljo v trgovini Apple App Store. Vse informacije o aplikaciji dobite na povezavi http://www.as.si/asfalt, vaša vprašanja in predloge za izboljšave pa lahko pošljete na naslov asfalt@as.si.

###

ADRIATIC SLOVENICA D.D.

Za več informacij: Adriatic Slovenica d.d. Odnosi z javnostmi, pr@as.si; Jana B. Šmajgl, 05 6643 406.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!