Novice

Nazaj na novice

V Velenju zasadili 80 novih dreves in 300 grmovnic

Življenjska doba mestnih dreves je zaradi številnih dejavnikov okolja velikokrat precej krajša kot v naravi, zato je nujno, da mestni drevesni fond redno obnavljamo in dopolnjujemo. V Mestni občini Velenje se zavedamo, da so drevesa pomemben gradnik mestnega okolja in tako smo v teh dneh na različnih lokacijah zasadili 80 novih dreves in 300 grmovnic.

V Velenju zasadili80 novih drevesin 300 grmovnic

Velenje, 1. julij 2020 –Življenjska doba mestnih dreves je zaradi številnih dejavnikov okolja velikokrat precej krajša kot v naravi, zato je nujno, da mestni drevesni fond redno obnavljamo in dopolnjujemo.V Mestni občini Velenje se zavedamo, da so drevesa pomemben gradnik mestnega okolja in tako smo v teh dnehna različnih lokacijah zasadili80 novih dreves in 300 grmovnic.

Pri Beli dvoranismozasadili 10 macesnov in 3 bore, na lokaciji med Trgovskim centrom Jager in trgovino Merkur 32 javorjev, pri Gorenju 15 okrasnih hrušk, 3 breze, 8 lip, 8 javorjev in eno vrbo. Ob Partizanski cestipa smo zasadili tudi 300grmovnic.

Vloga dreves se s prostorskim in gospodarskim razvojem mest le še stopnjuje. Drevesa pomembno prispevajo k blaženju podnebnih sprememb, posredno in neposredno vplivajo na dobro počutje prebivalcev, ustvarjajo prijetne prostoreterdopolnjujejo našo mestno arhitekturo.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mesne občine Velenje

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!