Novice

Nazaj na novice

NOVI TOYOTA PROACE CITY

Toyota premierno vstopa v segment kompaktnih dostavnih vozil.

Toyota premierno vstopa v segment kompaktnih dostavnih vozil.

· Krajša in daljša različica se ponašata s številnimi prednostmi v svojem razredu:

o dolžina tovora

o prostornina tovora

o nosilnost

o zmogljivost vleke

o učinkovitost motorjev

· Na voljo so različice s pločevinastimi panelnimi stenami ali stranskimi stekli ter potniška različica s sedmimi sedeži.

· Unikatni sistem Smart Cargo povečuje prostornino in nosilnost.

· Napredne tehnologije skrbijo za varnost, povezljivost in udobje.

Totoya s povsem novim modelom PROACE City prvič vstopa v segment kompaktnih dostavnih vozil. To je vozilo, ki vedno in povsod brez kompromisov opravi svoje delo.

Ponaša se z dolgim seznamom prednosti, ki so bodisi edinstvene bodisi najboljše v svojem razredu. To velja za dolžino in prostornino tovora, pa tudi za možnost vleke 1,5-tonske prikolice. Za zmogljivost skrbijo sodobni bencinski in dizelski pogonski sklopi, ki jih odlikujejo majhna poraba in nizke emisije CO2. Pomemben dejavnik na seznamu kakovosti so tudi nizki stroški obratovanja in lastništva.

Razvojniki in inženirji znamke Toyota se zelo dobro zavedajo pomembnosti zmogljivega in funkcionalnega dostavnega vozila za kakovostno opravljanje posla in dejavnosti. To velja za prevoz oseb in tudi tovora. PROACE City je opremljen s sodobnimi multimedijskimi funkcijami, impresivnim seznamom aktivne varnosti in funkcionalno zasnovano kabino.

PROACE City, ki je bil zasnovan v partnerstvu s skupino PSA, učinkovito dopolnjuje linijo dostavnih in tovornih vozil znamke Toyota. Skupaj s srednje velikim kombijem PROACE bosta namreč pomenila kar tri četrtine prodaje dostavnih vozil znamke Toyota.

Toyota je v letu 2019 na evropskem trgu prodala 66.560 primerkov dostavnih vozil. Z novimi modeli želi v bližnji prihodnosti trenutni 6-odstotni delež povečati na 10 odstotkov.

Dostavna in tovorna vozila trenutno pomenijo več kot eno tretjino (35,4 odstotka, 822.000 primerkov) letne prodaje korporacije Toyota na evropskem trgu. Sicer pa Toyota načrtuje, da bodo v letu 2020 globalno prodali poltretji milijon dostavnih vozil.

KOMBI, KI JE KOS VSAKI NALOGI.

· Najboljša nosilnost (1000 kg) in zmogljivost vleke v svojem razredu (1500 kg).

· Dolga in kratka različica se ponašata z največjo dolžino tovora in tremi vrstami sedežev.

· Kratka različica omogoča prevoz največje dolžine tovora v svojem razredu, v njej je mogoče prevažati dve evropaleti.

· Sistem Smart Cargo povečuje izrabo prostora.

· Potniška različica ponuja zložljivo srednjo vrsto sedežev.

Toyota z novim modelom PROACE City v velikem slogu vstopa v segment kompaktnih dostavnih vozil. Gre za vozilo, ki je v kategorijah dolžine in prostornine tovora, nosilnosti in zmožnosti vleke najboljše v svojem razredu. Na voljo je v kratki (4403 mm, 2785 mm medosne razdalje) in dolgi različici (4753 mm, 2975 mm medosne razdalje). Poleg tega je na voljo v različici s pločevinastimi stranskimi stenami in verziji s stranskimi okni, ki je namenjena prevozu potnikov.

Tako dolga kot tudi kratka različica sta dovolj prostorni za prevoz dveh evropalet, kar je lastnost, ki je v tem segmentu precej redka. Kratka različica ponuja 3,3 m3 tovorne prostornine, daljša pa 3,9 m3. Poleg tega ponujata nosilnost ene tone, kar je za skoraj 350 kilogramov več od nekaterih tekmecev iz razreda kompaktnih dostavnikov. Če tovorna prostornina ni zadostna, lahko PROACE City vleče tudi 1,5 tone težko prikolico.

Sistem Smart Cargo

PROACE City je na voljo z dvema individualnima sprednjima sedežema ali s trisedežno klopjo. Opremljen je tudi s sistemom Smart Cargo, ki je znan že iz srednje velikega dostavnika PROACE. Ta sistem ponuja zložljivi sopotnikov sedež, s čimer je mogoče prostornino povečati za dodatnega 0,4 m3, dolžina tovora pa se poveča kar za 1,3 m, kar pomeni, da je v notranjosti mogoče prevažati dolge predmete, kot so lestve in različni nosilci. Sistem omogoča tudi rotacijo sopotnikovega sedeža, ki se lahko spremeni tudi v priročno mizico. Spodaj pa je še izjemno uporaben predal.

Lahek dostop

Dostop do tovornega prostora je še olajšan z asimetričnimi zadnjimi vrati. Na voljo pa so tudi zadnja vrata, ki se odpirajo navzgor. Kombi je lahko opremljen tudi s posebno odprtino na strehi, ki omogoča prevažanje daljših predmetov. Na voljo je tudi dodatna prečka, ki lahko nosi do 100 kg.

Potniška različica

Potniška različica modela PROACE City se ponaša z enako funkcionalnostjo kot tovorna. Srednjo vrsto sedežev predstavlja trisedežna zložljiva klop. Če ti sedeži niso potrebni, se lahko zložijo v tla vozila, s čimer se precej poveča prostor za prtljago.

POGONSKI SKLOPI ZA RAZLIČNE POTREBE OMOGOČAJO IZJEMNO ENERGIJSKO UČINKOVITOST.

· Na voljo sta dva bencinska in štirje dizelski pogonski sklopi.

· Najboljša energijska učinkovitost in najmanjša poraba ter emisije CO2 v svojem razredu.

· Nizki stroški obratovanja in lastništva.

Na voljo sta dva 1,2-litrska bencinska in štirje 1,5-litrski dizelski pogonski sklopi, ki ponujajo od 75 do 130 konjskih moči, hkrati pa se ponašajo z najnižjimi emisijami C02 in porabo goriva v svojem razredu. Poraba bencinskih motorjev se začne pri 5,4 l/100 km (emisije CO2 123 g/km), poraba dizelskih motorjev pa se začne pri 4,0 l/100 km (emisije CO2 108 g/km).

Pogonski sklopi so opremljeni s pet- ali šeststopenjskim ročnim menjalnikom in z osemstopenjskim avtomatskim menjalnikom. Za uporabnike, ki večino voženj opravijo v urbanem okolju, je še posebno primerna kombinacija bencinskega motorja in avtomatskega menjalnika.

Tip motorja

PureTech S & S (EB2ADT)

PureTech S & S (EB2ADTS)

BlueHDi S & S (DV5RE)

BlueHDi S & S (DV5RD)

BlueHDi S & S (DV5RC)

BlueHDi S & S (DV5RC)

Gorivo

bencin

bencin

dizel

dizel

dizel

dizel

Prostornina (cm3)

1199

1199

1499

1499

1499

1499

Največja moč (KM/kW pri obratih)

110 KM/81 kW pri 5500

130 KM/96 kW pri 5500

75 KM/55 kW pri 3500

100 KM/75 kW pri 3500

130 KM/96 kW pri 3750

130 KM/96 kW pri 3750

Največji navor (Nm pri obratih)

205 Nm pri 1500

230 Nm pri 1600

210 Nm pri 1500

250 Nm pri 1700

300 Nm pri 1700

300 Nm pri 1700

Menjalnik

6-stopenjski, ročni

8-stopenjski, samodejni

5-stopenjski, ročni

5-stopenjski, ročni

6-stopenjski, ročni

8-stopenjski, samodejni

Emisije C02 (g/km, kombinirani cikel)

124

123

109

108

118

114

Poraba goriva (l/100 km, kombinirani cikel)

5,5

5,4

4,1

4,0

4,5

4,4

Največja hitrost (km/h)

174

173

152

172

185

183

Pospešek od 0 do 100 km/h (sekunde)

11

9.8

15.8

11.5

9.8

10.6

CV

PC

Najboljša energijska učinkovitost v svojem razredu pomeni tudi nizke stroške vzdrževanja in lastništva. Uporabniki bodo uživali v nizkih računih za gorivo, z nizkimi emisijami CO2 bodo skrbeli za okolje. Redni servisi so predvideni na vsakih 40.000 km oziroma na dve leti za dizelske motorje in na vsakih 25.000 km oziroma na dve leti za bencinske motorje. Poleg tega imajo lastniki tudi dolg garancijski rok.

VAREN, POVEZAN IN PREPROST ZA UPORABO

· Na voljo je več varnostnih paketov, ki ponujajo najboljšo varnost v svojem razredu.

· Med pomembnejšimi funkcijami so Smart Active Vision, zadnja vzvratna kamera, sistem za zaznavanje mrtvega kota in sistem Toyota Traction Select.

· Edini dostavnik v svojem razredu, ki ponuja možnost projekcijskega zaslona.

· Najboljši multimedijski sistem v svojem razredu.

Ljudje, ki se ukvarjajo s poslom, svoj dostavnik primarno potrebujejo za prevoz potnikov in tovora. A pri tem seveda mislijo tudi na varnost in povezljivost. Novi PROACE City ponuja najbolj sodobne varnostne in multimedijske rešitve, ki še povečujejo praktičnost in funkcionalnost vozila.

Najboljša varnost v svojem razredu

V dostavnik PROACE City je vgrajenih precej najsodobnejših varnostnih in asistenčnih sistemov, ki jih sicer poznamo iz osebnih avtomobilov. Z njihovo pomočjo je voznik obveščen o možnosti morebitne nevarnosti, različni sistemi pa vedno delujejo tako, da omilijo ali preprečijo trčenje. PROACE City je opremljen z nekaterimi sistemi, ki jih nima nobeden izmed tekmecev.

VARNOSTNI PAKET 1

VARNOSTNI PAKET 2

(dodatno k paketu 1)

VARNOSTNI PAKET 3 (dodatno k paketu 1 + 2)

SISTEM ZA ZAZNAVANJE TRKA

IZBOLJŠANI SISTEM ZA PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV (RSA)

PRILAGODLJIVI RADARSKI TEMPOMAT

PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV (RSA)

OPOZORILO NAGIBANJA

SISTEM ZA ZAZNAVANJE MRTVEGA KOTA

SISTEM ZA ZAZNAVANJE UTRUJENOSTI VOZNIKA

SAMODEJNO PRILAGAJANJE SNOPA LUČI

SISTEM ZA OHRANJANJE VOZNEGA PASU

TEMPOMAT

Na voljo so trije varnostni paketi, ki zagotavljajo progresivno in sofisticirano zaščito. Osnovni je varnostni paket 1, ki vključuje sistem za zaznavanje trka, prepoznavanje prometnih znakov, sistem za ohranjanje voznega pasu, tempomat in sistem za zaznavanje utrujenosti voznika, če ta že predolgo sedi za volanom.

Varnostni paket 2 poleg omenjenih funkcij ponuja še samodejno prilagajanje snopa luči, opozorilo nagibanja, izboljšan sistem za prepoznavanje prometnih znakov.

Varnostni paket 3 vključuje vse funkcije paketov 1 in 2, poleg tega pa še prilagodljivi radarski tempomat in sistem za zaznavanje mrtvega kota. Vsi modeli so opremljeni tudi s funkcijo eCall, ki vozilo v primeru nesreče avtomatsko poveže z reševalci.

Varno in preprosto manevriranje omogoča vzvratna kamera (je del paketa Visio, ki je na voljo za tovorno in potniško različico), ki ponuja 180-stopinjski pogled in dinamični pregled nad dogajanjem za vozilom. Poleg tega je omogočen tudi statični pregled s širšim zornim kotom. Na voljo je tudi sistem za zaznavanje mrtvega kota, ki med vožnjo zaznava vozila, ki jih voznik nima v svojem vidnem polju in je na njihovo prisotnost opozorjen z zvočnim signalom.

Sistem Smart Active Vision

PROACE City ponuja visoko stopnjo podpore vozniku. To omogoča tudi novi sistem Smart Active Vision. Ta deluje z dvema kamerama in posebnim 5-palčnim zaslonom, na katerem je prikazano dogajanje za vozilom. Ta sistem je uporaben predvsem pri različicah s pločevinastimi panelnimi stenami in zadnjimi vrati, saj vozniku omogoča zelo jasen pregled nad okolico vozila. Poleg tega je mogoče uporabljati tudi pogled, ki sega nekoliko dlje. Ta je na voljo med vožnjo in tudi, ko je vozilo parkirano na mestu. Tovrstni način pomeni odličen pregled pri vzvratnem manevriranju, saj voznik brez težav opazi pešce, kolesarje in morebitne nevarne ovire, ki bi jih sicer prezrl.

Unikatni projekcijski zaslon

PROACE City je edini dostavnik v svojem razredu, ki ponuja opcijo projekcijskega zaslona. Na voljo je pri tovorni in potniški različici. Voznik bo na notranji strani vetrobranskega zaslona našel podatke o trenutni hitrosti, omejitvah hitrosti, poleg tega pa še številna varnostna in druga opozorila.

Sistem Toyota Traction Select

Voznikom, ki jih pogosto zanese na zahteven teren in makadamske poti, je na voljo sistem Toyota Traction Select, ki se prilagaja trenutnim razmeram na cesti. Voznik pa lahko s posebnim stikalom, ki je nameščen ob ročici menjalnika, izbira med štirimi načini: Normal, Snow, Sand in All-Terrain.

Povezljivost in multimedijske storitve

PROACE City je opremljen z najboljšo stopnjo povezljivosti in multimedijskih storitev v svojem razredu, ki vozniku in potnikom omogočajo preprost dostop do navigacije, najljubše glasbe, aplikacij in drugih storitev. Poleg tega sta omogočeni povezavi s pametnim telefonom Aple CarPlay in Androidom Auto. Na voljo so tudi povezava Bluetooth in priključki USB.

Celoten sistem je mogoče nadgraditi z navigacijo 3D, ki ponuja tudi zvočne ukaze ter povezavo z uporabnimi spletnimi storitvami, kot so vremenska napoved, obvestila na cesti, razpoložljivost parkirišč, lokacije bencinskih postaj ... Opcijsko je na voljo tudi brezžično polnjenje mobilnega telefona, kar je še ena lastnost, pri kateri je PROACE City edini v svojem razredu.

Poenostavljanje življenja

Novi PROACE City navdušuje s svojo premišljeno zasnovo, prostornostjo in udobjem. Ponuja vrsto funkcij, ki olajšujejo vožnjo. Na primer elektronska parkirna zavora ni le uporabna, temveč omogoča več prostora za noge. V kabini je kar 16 različnih odlagalnih polic in prostorov – nekatere so dovolj velike za kovance, druge pa za 1,5-litrske plastenke.

Smart Load Indicator

Smart Load Indicator voznika opozarja, kdaj se količina tovora približuje dovoljeni nosilnosti vozila. Poseben pametni sistem nadzoruje obremenitev vzmetnih blažilnikov in voznika opozori, ko tovor doseže 90 odstotkov dovoljene nosilnosti. Če je dosežena ali celo presežena maksimalna dovoljena teža, se na nadzorni plošči prikaže dodatno opozorilo.

PROACE CITY – IDEALEN ZA DRUŽINO IN POTNIKE

· Kratka in dolga različica.

· Prilagodljiva notranjost, ki v obeh različicah omogoča prevoz sedmih potnikov.

· Številne odlagalne površine, ki so nameščene tudi pod sedeži in v tleh.

· Prtljažna polica, ki je nastavljiva po višini, ima nosilnost 25 kg.

· Opcijsko so na voljo panoramsko strešno okno, ambientalna osvetlitev in posebne odlagalne površine na stropu.

PROACE City je na voljo tudi v potniški različici. Ta bo prepričala uporabnike, ki za poslovne in zasebne namene prevažajo večje število potnikov. Tudi potniška različica je na voljo v krajši in daljši verziji.

Druga sedežna vrsta je na voljo s tremi posamičnimi sedeži, ki so opremljeni z možnostjo nastavitve otroških sedežev Isofix, ali kot trisedežna klop, ki je zložljiva v razmerju 60:40.

Vozilo je opremljeno s številnimi premišljenimi rešitvami, ki povečujejo njegovo funkcionalnost in uporabnost. Na voljo so številne odlagalne površine. Polica prtljažnega prostora ponuja nastavitev na dve različni višini, polica pa ima nosilnost kar 25 kg. Zato je mogoče na polici, ki je dostopna tudi skozi zadnje okno, prevažati bolj občutljive kose prtljage, ki jih želimo ločiti od preostalega tovora v prtljažniku.

Opcijsko je na voljo še nekaj atraktivnih dodatkov, med katerimi so panoramsko strešno okno, ambientalna osvetlitev notranjosti, bralne luči LED in posebne odlagalne police v slogu potniških letal, ki so nameščene v stropu.

DIMENZIJE VOZILA

PROACE CITY VAN

Dimenzije zunanjosti (mm)

Kratka različica

Dolga različica

Dolžina

4403

4753

Širina (brez/z ogledali)

1848/2107

Višina (min/max)

1796/1860

1812/1860

Medosna razdalja

2785

2975

Sledilna širina, spredaj

1548–1563

1553

Sledilna širina, zadaj

1568–1577

1549–1568

Previs, spredaj

892

Previs, zadaj

726

886

Oddaljenost od tal

160

160

Dimenzije prtljažnega prostora (mm)

Kratka različica

Dolga različica

Dolžina tal

1817

2167

Dolžina tal (s Smart Cargo)

3090

3440

Višina tovornega prostora

1200–1270

Največja nakladalna širina (brez/z 1/z 2 vrati)

1733/1630/1527

Največja nakladalna širina med koloteki

1229

Višina nakladalnega pragu (min/max)

547/625

560/617

Drsna stranska vrata

1072

Širina drsnih stranskih vrat (z/brez pregrade)

641–675/675–759

Višina zadnjih vrat

1196

Širina zadnjih vrat (spodnji del/zgornji del)

1241/1087

Prostornina tovornega prostora

Kratka različica

Dolga različica

Brez Smart Cargo (m3)

3,3

3,9

S Smart Cargo (m3)

3,8

4,3

Število evropalet

2

2

Teže in vleka (kg)

Kratka različica

Dolga različica

Nosilnost min/max*

650/1000

1000

Maksimalna dovoljena vleka*

1500

1500

* odvisno od tipa motorja

MANEVRIRANJE

Kratka različica

Dolga različica

Obračalni krog med robnikoma (m)

10,79

11,43

Obračalni krog med stenama (m)

11,29

11,93

PROACE CITY VERSO

Dolžina

Kratka različica

Dolga različica

Širina (brez/z ogledali)

4403

4753

Višina (min/max)

1848/2107

Medosna razdalja

1800

1812

Sledilna širina, spredaj

2785

2975

Sledilna širina, zadaj

1553

Previs, spredaj

1567

Previs, zadaj

892

Oddaljenost od tal

726

886

Dolžina

160

160

Dimenzije tovornega prostora (mm)

Kratka različica

Dolga različica

Največja dolžina tovora (z zloženim sopotnikovim sedežem)

2700

3050

Največja dolžina tovora za prvo sedežno vrsto

1880

2230

Največja dolžina tovora za drugo sedežno vrsto

1000

1350

Največja dolžina tovora za tretjo sedežno vrsto

236

418–566

Širina tovornega prostora med kolotekoma

1195

Največja višina tovora

1126

Prostornina tovornega prostora od sedežev do stropa (litri)

Kratka različica

Dolga različica

5 sedežev

597–641/983

850–912/1538

5 sedežev, zložena druga vrsta

1414/2126

1672/2693

7 sedežev, zložena tretja vrsta

571

806

7 sedežev

65

209–322

PR - Toyota Adria d.o.o.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!