Novice

Nazaj na novice

Športna in uglajena, povsem nova Ford Kuga bo obogatila najbolj popularen SUV segment

Ford predstavlja elegantno in samosvojo novo Ford Kugo – Fordov najbolj elektrificiran model do sedaj. Odlikuje jo aerodinamično oblikovanje zunanjosti in s proporci prestižnega razreda obljublja še več prostornosti in udobja.

Ford predstavlja elegantno in samosvojo novo Ford Kugo – Fordov najbolj elektrificiran model do sedaj. Odlikuje jo aerodinamično oblikovanje zunanjosti in s proporci prestižnega razreda obljublja še več prostornosti in udobja.

Dovršena in elegantna nova Kuga Titanium, športna KugaST-Line in prestižna Kuga Vignale so na voljo s pestro izbiro naprednih hibridnih pogonskih sklopov, ki prinašajo najučinkovitejšo porabo goriva v segmentu doslej. Povprečni doseg je izboljšan za 28 odstotkov, v primerjavi s svojo predhodnico.

Tako bodo kupci lahko izbirali med različicami Kuga Plug-In Hybrid, Kuga EcoBlue Hibrid (‘blagi’ oziroma mild-hybrid) in Kuga Hibrid (polni hibrid), ki bodo dopolnjevale modele s Fordovim 2,0-litrskim in 1,5-litrski dizelskim motorjem EcoBlue ter 1,5-litrskim bencinskim motorjem EcoBoost, na voljo pa je tudi inteligentni osemstopenjski samodejni menjalnik.

Nova Kuga nudi še več intuitivnega udobja in asistenčnih sistemov za pomoč vozniku.

Med dovršenimi tehnologijami so na voljo vgrajeni modem FordPass Connect, ki omogoča lastnikom nove Kuge PHEV (priključni hibrid) z najnovejšo FordPass aplikacijo. Sodobni sistemi kot so blazinica za brezžično polnjenje in Fordov sistem za informacije in razvedrilo SYNC 3 z 20,3 centimetrskim (8-palčnim) sredinskim zaslonom na dotik. Vrhunski zvočni sistem B&O Play navduši z izjemnim zvokom, novost v avtomobilski panogi pa je ‘prosto oblikovani’ (free-form) 31,2-cm (12,3-palčni) sklop instrumentov LCD s celotnim spektrom barv, ki je še bolj informativen in preprosto čitljiv.

Nove tehnologije za ustavljanje in speljevanje Stop & Go, prepoznavanje prometnih znakov z omejitvijo hitrosti in usmerjanje v sredino voznega pasu pomagajo voznikom v prometu, ki se nenehno ustavlja in nato spet spelje, ter na avtocestah, da bodo lahko vozili samozavestno in brez skrbi, za odlično vidljivost v temi pa poskrbita osvetlitev v ovinkih s predvidevanjem in na osnovi prometnih znakov. Projekcijski zaslon vozniku omogoča, da s pogledom ves čas spremlja promet, nadgrajena Aktivna pomoč pri parkiranju 2 pa s pritiskom na gumb zagotavlja povsem samodejne manevre, dokler ni vozilo parkirano.

Največ prostora v segmentu za potnike v zadnji vrsti in največji prtljažnik je enostavno prilagodljiv, glede na potrebe lastnika, s pomikom zadnje vrste sedežev naprej ali nazaj kar za 150 mm.

Kuga je Fordov najbolje prodajani SUV v Evropi in za Fiesto in Focusom tretji najbolje prodajani Fordov model na stari celini. V letu 2019 je Kuga nagovorila 161,400 kupcev, kar je skoraj 5 odstotno povečanje in je prispevalo k povečanju prodaje v Ford SUV razredu za 6 odstotkov.

“Nova Kuga je najboljši primer Fordovega na uporabnika osredotočenega oblikovanja. Razvili smo jo v tesnem sodelovanju z uporabniki športnih terencev, da navduši s posebnim slogom, neprekosljivo izbiro pogonov, vrhunskim udobjem in naprednimi tehnologijami, ki lastnikom olajšajo življenje v avtu in zunaj njega,” je povedal Stuart Rowley, predsednik Forda Evropa.

Predstavitev model Ford Kuga "

O družbi Ford Motor Company

Ford Motor Company je globalno podjetje s sedežem v Dearbornu v ameriški zvezni državi Michigan. Razvija, izdeluje, prodaja in zagotavlja servisno vzdrževanje za celotno paleto Fordovih osebnih vozil, poltovornjakov, športnih terencev, vozil z električnim pogonom in razkošnih modelov Lincoln ter finančne storitve prek družbe Ford Motor Credit Company. Ford si prizadeva postati vodilno podjetje na področju elektrifikacije, avtonomnih vozil in mobilnostnih rešitev. V družbi Ford je po vsem svetu zaposlenih približno 199.000 ljudi. Za več informacij o Fordu in Fordovih izdelkih ter storitvah družbe Ford Motor Credit Company obiščite spletno stranwww.corporate.ford.com.

Ford Evropaje odgovoren za proizvodnjo, prodajo in servisiranje vozil znamke Ford na 50 posameznih trgih, v podjetju pa je v obratih, ki so v izključni Fordovi lasti, zaposlenih približno 53.000 oseb, v skupnih podjetjih in poslovnih povezavah pa se ta številka poveča na približno 67.000 oseb. Poslovanje Forda Evropa poleg finančne družbe Ford Motor Credit Company vključuje tudi oddelek storitev za stranke in 24 proizvodnih obratov (16 jih je povsem v Fordovi lasti ali so skupna podjetja, 8 obratov deluje v sklopu poslovnih povezav izven skupine). Prve Fordove avtomobile so v Evropo uvozili leta 1903 – istega leta, kot je bila ustanovljena družba Ford Motor Company. Proizvodnja v Evropi se je začela leta 1911.

All-New Ford Kuga Plug-in Hybrid | Ford UK

PR - Summit motors Ljubljana

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!