Novice

Nazaj na novice

Obiščite neprecenljive lepote Slovenije. Kje? V Europarku.

Ste že obiskali vse neprecenljive lepote Slovenije? Letošnje poletje jih lahko obiščete kar na domačem pragu, v Europarku Maribor. V mariborskem nakupovalnem središču od 15. julija naprej vabijo na fotografsko razstavo, ki vas bo popeljala po vseh skritih biserih naše deželice.

Ste že obiskali vse neprecenljive lepote Slovenije? Letošnje poletje jih lahko obiščete kar na domačem pragu, v Europarku Maribor. V mariborskem nakupovalnem središču od 15. julija naprej vabijo na fotografsko razstavo, ki vas bo popeljala po vseh skritih biserih naše deželice. Zaklade Slovenije je na svoji vespi raziskoval mariborski fotograf Bojan Mihalič, ki je utrinke in dogodivščine s poti delil tudi s sledilci na Europarkovem Facebook profilu, Instagram profilu in na spletni strani Europarka.

Z Goričkega v Piran

Bojana Mihaliča je pot najprej vodila na skrajni severovzhod Slovenije, skozi pisane Slovenske gorice do prekmurskih ravnic in vinorodnih gričev na Goričkem. Doživetja je težko prešteti na prste ene roke: romantičen otoček na reki Muri, odlična rujna kapljica goričkih vinogradnikov in dih jemajoči razgledi na okoliško pokrajino. Sledil je skok do ormoških lagun, kjer domujejo divje ptice, nato pa že pot na sever, na Koroško. Tam se Drava razodene v vsej svoji lepoti in vabi plavalce, pogosto pa gosti tudi koroške splavarje. Nekaj posebnega je tudi vožnja po Mežiški dolini in še in še. Toliko lepot na majhnem prostoru, pot pa se je komaj dobro začela!

Alpski raj

Fotografova naslednja postojanka je bila Gorenjska, ki je veliko več kot le Bled. Tu so Sava Bohinjka, slikovite poti ob Bohinjskem jezeru, idilične male vasice, slapovi in seveda zimzeleni prelaz Vršič. Vzpon na Vršič je vedno razburljiv, spust v dolino Trente pa prav tako spektakularen. Bojan Mihalič je bil očaran: "Tukaj bi lahko preživel ves dopust. Vsako leto. Na koncu ne veš več, kaj bi fotografiral, ker je na vsakem koraku nekaj. Tako so se mi pred očmi zvrstili izvir Soče, Kekčeva domačija, Kugyjev spomenik, Velika korita, slap Virje, Most na Soči in še posebej Alpski botanični vrt Juliana."

Od smaragdne Soče do slovenske Toskane

Iz Posočja ga je pot vodila v Cerkno, nato pa do Idrije, kjer sicer ni srečal nobene klekljarice, je pa zato naletel na ribiče, ki so muharili pod mostom v Spodnji Idriji. Po poti skozi slikovit Kanal ob Soči je počasi prispel v Goriška brda. "Prekrasne vinske kleti, gorice, nasadi sadja in oljk, odlične gostilne in zasebne pršutarne so tu doma. Prav zares ena žlahtna "štorija". Tu ne vidiš mrkih obrazov. Tu je vsak dan kot znamenita dva dneva v Europarku, ko imamo "Late night shopping", vmes pa dobiš še Desetake pri Vratih sreče," se je kar smejalo Mihaliču.

Čez drn in strn domov v Europark

Primorsko je prekrižaril po dolgem in počez, od Brd do obale, pa vse do malce pozabljenih Brkinov. Od tod pa naprej mimo Postojne, na Kočevsko, kjer je lahko občudoval številne kraške pojave. Za konec še skok na skrajni jugovzhod Slovenije, v pravljično Belo krajino, po kateri lenobno teče Kolpa. Popotovanje se je počasi bližalo koncu, pot je Mihaliča vodila le še navzgor, med dolenjskimi griči preko Haloz v rodni Maribor. Doma bo čas, da zbere vse spomine in vtise ter razvije vse fotografije, ki bodo od sredine prihodnjega tedna pa vse do konca septembra krasile stene pri kavarni Ginger v nadstropju največjega nakupovalnega središča v severovzhodni Sloveniji. Fotograf bo skozi razstavo obiskovalce popeljal na čudovito pustolovščino po Sloveniji. Poletje v mariborskem Europarku bo dolgo in polno nepozabnih doživetij!

Podpis fotografij:

FOTO 1: Ob romantični Muri se čas ustavi.

FOTO 2: Drava se na Koroškem razodene v vsej svoji lepoti.

FOTO 3: Siva pot vodi na Gorenjsko.

FOTO 4: V alpskem raju z Europarkom.

FOTO 5: Žlahtna štorija o Goriških brdih.

FOTO 6: Slovenska obala skriva nešteto osupljivih kotičkov.

FOTO 7: Lenobna Kolpa se počasi vije skozi pravljično Belo krajino.

Avtor fotografij: Bojan Mihalič

Europark Maribor – upravlja SES Spar European Shopping Centers

Europark Maribor, ki ga upravlja SES Spar European Shopping Centers, je od svojih začetkov leta 2000 do danes postal največje in najbolj priljubljeno nakupovalno središče v severovzhodni Sloveniji, saj ga povprečno mesečno obišče okoli pol milijona obiskovalcev. S 40.000 kvadratnimi metri prodajnih površin ter 120 prodajalnami in lokali pod eno streho ponuja izbrane, svetovno priznane blagovne znamke.

SES – Spar European Shopping Centers je razvijalec, graditelj in upravljavec nakupovalnih središč v šestih državah. Trenutno podjetje upravlja 29 nakupovalnih središč v centralni, južni in vzhodni Evropi z več kot 1800 shop partnerji. Površina za oddajo znaša 820.000 kvadratnih metrov. V letu 2019 so najemniki v SES nakupovalnih središčih ustvarili 2,83 milijard evrov bruto prodaje. SES nakupovalna središča je v preteklem letu obiskalo več kot 112 milijonov obiskovalcev. Podjetje SES je v Avstriji in Sloveniji vodilno na trgu v poslovnem segmentu velikih nakupovalnih središč. SES trenutno v Sloveniji upravlja pet nakupovalnih središč, in sicer se je število lokacij povečalo z odprtjem novega nakupovalnega središča ALEJA v letu 2020. SES že od vsega začetka nudi svoje znanje in izkušnje na področju razvoja projektov, upravljanja gradnje, oddajanja nakupovalnih površin in upravljanja nakupovalnih središč tudi kot storitev za zunanje lastnike nakupovalnih središč. Nakupovalna središča SES so bila že večkrat nagrajena z državnimi in mednarodnimi priznanji na področju arhitekture in oblikovanja, trajnostnega razvoja, prometnega načrtovanja in inovativnega trženja. SES je del skupine SPAR Austria.

Dodatne informacije na: www.europark.si in www.ses-european.com.

PR - IPPR

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!