Novice

Nazaj na novice

PREMIERA HBO EUROPE PROJEKTA „DOMA: POLJSKA“

Šestnajst znanih poljskih režiserjev je sodelovalo v ustvarjanju HBO Europe antologije „Doma: Poljska“ (W Domu), ki je sestavljena iz 14 kratkih filmov posnetih v času karantene, ki jo je povzročila pandemija novega koronavirusa. Vsi filmi so že na voljo na HBO GO-ju, na HBO kanalu pa bodo predvajani 6. avgusta ob 20.00h.

PREMIERA HBO EUROPE PROJEKTA

„DOMA: POLJSKA“

(W DOMU)

14 KRATKIH FILMOV O IZOLACIJI, POSNETIH V IZOLACIJI

Šestnajst znanih poljskih režiserjev je sodelovalo v ustvarjanju HBO Europe antologije„Doma: Poljska“(W Domu), ki je sestavljena iz 14 kratkih filmov posnetih v času karantene, ki jo je povzročila pandemija novega koronavirusa. Vsi filmi so že na voljo naHBO GO-ju, naHBOkanalu pa bodo predvajani6. avgusta ob 20.00h.

Zgodba se odvija tukaj in zdaj med pandemijo, trajanje ne sme biti daljše od 10 minut, pripoved se mora držati predstavljenih omejitev, ustvarjalci morajo sami posneti film v največ štirih tednih, medtem ko si lahko format in žanr izberejo sami. Zbirka kratkih filmov je nastala v popolni umetniški svobodi in predstavlja ustvarjalni izraz posameznikov, katerih prostost je omejena.

Ustvarjalci pri poljskem projektu HBO Europe so Jacek Borcuch, Andrzej Dragan, Krzysztof Garbaczewski, Renata Gąsiorowska, Magnus Von Horn, Paweł Łoziński, Jan P. Matuszyński, Tomek Popakul, Jerzy Skolimowski, Krzysztof Skonieczny, Małgorzata Szumowska / Michał Englert, Mariusz Treliński, Anna Zamecka, Sung Rae Cho ter Xawery Żuławski.

Na HBO GO-ju je na voljo tudi HBO Europe projektDoma(En Casa) iz Španije, ki iz perspektive petih španskih režiserjev predstavlja pet zgodb, doma posnetih z mobilnimi telefoni, kjer osamitev zaradi novega koronavirusa sproža vprašanja o tem, kdo smo.

Avgusta pa bo na HBO GO-ju še premiera„Doma: Finska“(Erystiksissa), antologija kratkih filmov v režiji sedmih finskih režiserjev, ki govorijo o soočenju s samim seboj v izolaciji. Ljudje so osamljeni in se različno odzovejo na okoliščine, nekateri zelo burno.

HBO GO:https://hbogo.si/serije/doma-poljska/1-sezona&https://hbogo.si/serije/doma/1-sezona

PR:

HBO Adria d.o.o.| Avenija Većeslava Holjevca 40 | 10010 Zagreb

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!