Novice

Nazaj na novice

Drago Jančar prejel prestižno avstrijsko nagrado

včeraj so Dragu Jančarju v Salzburgu podelili prestižno avstrijsko državno nagrado za evropsko književnost za njegov celoten literarni opus. Vsako leto jo podeljujejo evropskemu avtorju, ki je v mednarodnem prostoru še posebej opažen.

Drage bralke in dragi bralci,včeraj soDragu Jančarjuv Salzburgu podelili prestižnoavstrijsko državno nagrado za evropsko književnostza njegov celoten literarni opus.Vsako leto jo podeljujejo evropskemu avtorju, ki je v mednarodnem prostoru še posebej opažen.

Pisatelj pravi, da je za nagrado verjetno najbolj zaslužen nemški prevod zadnjega romana,In ljubezen tudi, ki jepred tremi leti izšel pri naši založbi in takratprejelkresnika. Prebral ga je namreč avstrijski zvezni predsednikAlexander Van der Bellen, ki je vgovoru na podelitvi potrdil, da je roman dobil za darilo. Od takrat ga tudi sam podarja s posebnim priporočilom, saj je bilo branje posebno doživetje.

RomanDraga JančarjaIn ljubezen tudivam lahko zdaj kupitepoznižani ceni 22 €(redna cena je 27 €). Kliknite na našospletno knjigarnoin naročite svoj izvod.Ob nakupu vpišite kodoBELETRINANADOMin izkoristite naše darilo, brezplačno dostavo na dom v Sloveniji. Ponudba velja le do razprodaje zaloge.Želimo vam prijetno branje.Vse dobro,vaša Beletrina

Naročite uspešnico In ljubezen tudi

Naslov uspešniceIn ljubezen tudiutegne zveneti nekoliko nenavadno, saj se roman dogaja v času, ko je svetu zavladalo sovraštvo. Med naraščanjem nasilja v okupiranemMariboru, med uporniki v pohorskih gozdovih, v koncentracijskem taborišču na severu Evrope in med povojnim prevzemanjem oblasti se v štirih poglavjih odvijajo zgodbe ljudi, ki so v tej zgodovinski blodnjavi človeštva nasilniki, žrtve ali oboje hkrati. In ki skušajoubraniti vsaj vsak svojo ljubezen pred nesmislom zla in porazom človeškega dostojanstva. Toda tudi ljubezen se ob vsej svoji moči skrha in duh utrudi, kot je zapisano v neki Byronovi pesmi, ki jo veliko let po tragičnih dogodkih bere ena od junakinj, ko po naključju vzame v knjigarni knjigo s police.

RECENZIJE"In ljubezen tudini, kot morda namiguje naslov, ljubezenski roman, tudi ni zgodovinski roman, ampak roman o ljubezni. Bolj kot zgodbo in usodo neke ljubezni in bolj kot zgodbo o neki vojni, v kateri se je ta ljubezen znašla, tematizira osamljen trud posameznika, kako ljubezen kljub vsemu zavarovati in ohraniti."-Delo"Pisatelj postavi dogajanje v travmatično točko slovenske zgodovine, zgodbo pa opisuje brez moralističnih obsodb te ali one strani, ampak skuša skozi tanko šivankino uho speljati misel, da se ljudje različno odzivajo na obstoječe režime."-3. program Radia Slovenija

PR:

Copyright © 2020 Beletrina, zavod za založniško dejavnost, Vse pravice pridržane.

Beletrina, zavod za založniško dejavnost Kersnikova 4 Ljubljana 1000 Slovenia

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!