Novice

Nazaj na novice

SPOROČILO ZA JAVNOST

G L A S B E N I K O L A Ž - poletni večeri z goriškimi glasbeniki - 14.—22. avgust 2020 Nova Gorica: Bevkov trg in Ploščad Silvana Furlana

SPOROČILO ZA JAVNOST

G L A S B E N I K O L A Ž - poletni večeri z goriškimi glasbeniki -

14.—22. avgust 2020

Nova Gorica: Bevkov trg in Ploščad Silvana Furlana

Med petkom, 14. in soboto, 22. avgusta 2020 bomo v sklopu Goriškega poletja Mestne občine Nova Gorica priredili 5 koncertov goriških glasbenikov. Na koncerte, ki se bodo ob upoštevanju ukrepov Nacionalnega inštituta za javno zdravstvo odvili na Bevkovem trgu in Ploščadi Silvana Furlana, bo vstop prost. Nastopili bodo: primorska rock zasedba Avtomobili, instrumentalni trio Etnoploč, pevka Tjaša Fajdiga in pianist Anže Vrabec, trio Etceteral Boštjana Simona in kvartet Janija Šepetavca ter Big band NOVA z vokalnimi solisti pod taktirko Damiana Valentinuzzija. Vsi koncerti z izjemo prvega, ki bo ob 21. uri, bodo na sporedu ob 20.30. Vabljeni, vstop prost!

Epidemija koronavirusa je oklestila tudi proračun novogoriške Mestne občine Nova Gorica, ki je hkrati tudi koordinatorka letošnjih poletnih prireditev združenih pod naslovom Goriško poletje. K sodelovanju je občina povabila razne lokalne kulturne ustvarjalce in izvajalce, javne zavode in nevladne organizacije. V Kulturnem domu Nova Gorica smo pod svoje okrilje tako prevzeli osmo edicijo Kinoateljejevega Letnega kina Silvana Furlana, med 14. in 22. avgustom pa bomo na Bevkovem trgu in Ploščadi Silvana Furlana v sklopu našega cikla Glasbeni kolaž – poletni večeri z goriškimi glasbeniki izpeljali 5 koncertov. Izredno nas veseli, da smo lahko v teh hudih časih k sodelovanju povabili goriške glasbenike in zasedbe, ki se, tako kot mnogi slovenski ustvarjalci in ustvarjalke iz dneva v dan borijo za svoje delo, nastope in preživetje.

Poletni Glasbeni kolaž bo v petek, 14. avgusta otvorila primorska zasedba Avtomobili, zagotovo ena naših najstarejših rockovskih skupin, ki se bo na predprazničnem koncertu sprehodila skozi vsa obdobja 38-letnega lastnega ustvarjanja. Na praznični dan, v soboto, 15. avgusta, bo na Ploščadi Silvana Furlana nastopil instrumentalni trio Etnoploč, ki že petnajst let deluje na čezmejnem teritoriju med Goriško pokrajino, Trstom in Benečijo, od koder prihajajo in kjer ustvarjajo njegovi člani, sicer tudi mednarodno uveljavljeni glasbeniki. V sredo, 19. avgusta se vračamo na Bevkov trg, kjer bosta nastopila Tjaša Fajdiga, edina slovenska pevka, ki se šola na Kraljevi Akademiji za glasbo v Londonu, ter novogoriški pianist in skladatelj Anže Vrabec. Predstavila bosta program slavnih hitov z Broadwaya in West Enda. V petek, 21. avgusta, bodo na Ploščadi Silvana Furlana odzvanjali zvoki dveh novogoriških saksofonistov. Z največjim veseljem smo k sodelovanju povabili Boštjana Simona, tudi sicer umetniškega vodjo za jazz sekcijo in improvizacijo znotraj našega festivala SAXGO – Mednarodnega srečanja saksofonistov v Sloveniji, ki se bo tokrat predstavil s triom Etceteral. Vajeti drugega dela koncerta pa bo v roke prevzel saksofonist Jani Šepetavec, ki se je že večkrat izkazal v najrazličnejših multinštumentalijah, kompozicijah in mednarodnih zasedbah. Poletni cikel bomo sklenili v soboto, 22. avgusta, na Bevkovem trgu, kjer bo pod taktirko dirigenta Damiana Valentinuzzija nastopil Big band NOVA z vokalnimi solisti, kot so Paola Rossato, Tanja Srednik in Andrej Orel. Vsi koncerti, z izjemo otvoritvenega na Bevkovem trgu, ki se bo pričel ob 21. uri, bodo ob 20.30. Celoten program bo izpeljan ob upoštevanju navodil in ukrepov NIJZ za preprečevanje in širjenje okužbe z virusom Covid-19, zato bo število sedežev na prizoriščih omejeno in nadzorovano. V primeru slabega vremena bodo koncerti odpadli. Podrobno o posamičnih koncertih na povezavah.

Vse novosti,povezane z ukrepi glede širjenja in preprečevanja okužbe s Covid-19 in spremembe programa bodo objavljene na

naši spletni strani www.kulturnidom-ng.si in FB profilu KulturniDomNovaGorica ter

na občinski spletni strani www.dogodki-novagorica.si in njihovem FB profilu DogodkiNovaGorica.

PR:

Javni zavod Kulturni dom Nova Gorica

Bevkov trg 4, SI - 5000 Nova Gorica

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!