Novice

Nazaj na novice

Turistični produkt Velenje Underground v boju za še eno prestižno nagrado

Turistični produkt Velenje Underground, ki združuje snovno in nesnovno tehnično ter kulturno dediščino Šaleške doline in jo povezuje z vrhunsko lokalno kulinariko, je bil izbran za finalista prestižne nagrade Conventa Best Event Award 2020.

Turistični produkt Velenje Underground, ki združuje snovno in nesnovno tehnično ter kulturno dediščino Šaleške doline in jo povezuje z vrhunsko lokalno kulinariko, je bil izbran za finalista prestižne nagradeConventa Best Event Award 2020. Priznanja in kandidature za različne nagrade potrjujejo poslanstvo Zavoda za turizem za pripravo inovativnih turističnih produktov za zahtevne obiskovalce, ki iščejo raznolika in aktivna doživetja v zeleni in butični destinaciji.

Velenje Underground je inovativen turistični produkt, v katerem so združili energije Muzej premogovništva Slovenije, Gorenje Gostinstvo in Zavod za turizem Šaleške doline. Edinstveno kulinarično podzemno doživetje uresničuje obljube zelene butične Slovenije za 5-zvezdična doživetja. Obiskovalci se spustijo z najstarejšim dvigalom v Sloveniji v Muzej premogovništva Slovenije. V najgloblji slovenski jedilnici izkusijo knapovsko okolje in vrhunske jedi ekipe iz Vile Herberstein.

Zgodba je že bila deležna butičnega certifikata Slovenia Unique experience, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija. Projekt je bil deležen širše promocijske pohvale tudi v Ameriki in Kanadi. Velenje Underground je prejemnik letošnje nagrade Big See Tourism Award 2020, trenutno je polfinalist za nagrado Sejalec 2020 Slovenske turistične organizacije in sedaj še finalist za Conventa Best Event Award 2020.

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!