Novice

Nazaj na novice

Dovolite, da vas spomnimo na jutrišnjo predstavitev knjig za otroke.

Še preden bodo otroci spet sedli v šolske klopi in bo v vrtcu spet običajen živžav (upajmo), smo zanje pripravili tri nove knjižice iz zbirke Čebelica, dve veliki slikanici ter novo knjigo iz zbirke Tri Golaznikus.

Še preden bodo otroci spet sedli v šolske klopi in bo v vrtcu spetobičajen živžav (upajmo), smo zanje pripravili tri nove knjižice iz zbirke Čebelica, dve veliki slikanici ter novo knjigo iz zbirke Tri Golaznikus. V družbi ustvarjalcev jih bomopredstaviliv torek, 25. avgusta 2020, ob 11. uriv knjigarni Konzorcij.

Stoti obletnici rojstva pisateljice, novinarke in prevajalkeJane Milčinskise v zbirki Čebelica poklanjamo zZGODBO O STRAŠNEM LEVU, ki jo je upodobila ilustratorkaMaša Kozjek. Zgodba o strahu in prijateljstvu pripoveduje o velikem levu, ki se ga je deček Lukec strašno bal, nato pa se med njima razvije prijateljstvo … Besedilo z likovno podobo Maše Kozjek je bilo prvič objavljeno v reviji Cicido, letnik 2015/16.

Tudi zgodba o mali miški prihaja iz revije Cicido, kjer je bila prvič objavljena v letniku 2019/20, zdaj pa je pod naslovomDOGODIVŠČINE MALE MIŠKEzaživela še v zbirki Čebelica. Besedilo ameriške avtoriceCelie Thaxterje prevedla raziskovalka mladinske književnostiMarjana Kobe, radovedno miško pa je s številnimi podobami naslikala ilustratorkaAna Zavadlav.

Tretja knjižica iz zbirke ČebelicaMARKO NA BELEM KONJUJAŠEprinaša pesmiToneta Pavčka, ki jih je za slikanico izleta 1984 (založba Borec) ilustrirala legendarnaAnčka Gošnik Godec. Po več kot treh desetletjih bo spet zaživela harmonija poezije in slik dveh velikih mojstrov, ob kateri bodo uživali tako najmlajši kot odrasli.

Prvič bodo mladi bralci spoznali poučnozgodboO FANTU, KI JE LEPO POZDRAVLJAL. Slikanico sta ustvarila priljubljeni mladinski pisateljSlavko Pregl, ob njem pa tudi tokrat izvrstni ilustratorMarjan Manček, ki je likom vdahnil hudomušno podobo.

V zbirki Velike slikanice je izšlo tudi deloZA VEDNOvsestranskega nemškega ustvarjalcaKaija Lüftnerja. Skupaj z ilustratorkoKatjo Gehrmannje ustvaril poetično slikanico omalem Egonu, ki se soočaz žalostjo ob izgubi očeta. Odlična knjiga, ki jo je prevedlaAlenka Veler, odpira vprašanja o izgubah in bolečinah, smrti, ravnanju odraslih, čustvovanju …

In za konec še dobra novica za številne zveste bralce priljubljene serije Trio GolaznikusAndreja E. Skubicain ilustratorkeTanje Komadina. Izšla je šesta knjiga z zabavnimi in napetimi dogodivščinami treh prijateljev, ki nosi naslovDIVERZANTI IN IZDAJALCI. Le kako se bodo tokrat izvlekli iz godlje?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Služba za odnose z javnostmi, MKZ 01/241 3004, 041 764 565

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!