Novice

Nazaj na novice

Predstavljamo Galaxy Z Fold2 5G: Spremenite obliko prihodnosti

Galaxy Z Fold2 5G je predstavnik tretje generacije Samsung prepogljivih telefonov. Združuje osupljiv in drzen dizajn z izpopolnjeno programsko in strojno opremo ter tako premika meje mobilnih izkušenj.

Predstavljamo Galaxy Z Fold2 5G: Spremenite obliko prihodnosti

Galaxy Z Fold2 5G je predstavnik tretje generacije Samsung prepogljivih telefonov. Združuje osupljiv in drzen dizajn z izpopolnjeno programsko in strojno opremo ter tako premika meje mobilnih izkušenj.

Seul, Koreja1. september 2020 – Samsung Electronics je danes predstavil najnovejši Galaxy Z Fold2 5G prepogljivi telefon, ki je predstavnik tretje generacije Samsung prepogljivih telefonov. Galaxy Z Fold2 5G nudi številne izboljšave in novosti ter prinaša novo, popolnoma drugačno mobilno izkušnjo. Galaxy Z Fold2 5G z večjim prepogljivim in glavnim zaslonom združuje eleganten dizajn in strokovno izdelavo z novimi intuitivnimi funkcijami za edinstveno mobilno izkušnjo, ki nudi vsestranskost v vsakdanjem življenju.

"Pot do naslednje generacije mobilnih telefonov je polna izvirnosti in inovativnosti," je povedal dr. TM Roh, predsednik in vodja oddelka za poslovne mobilne komunikacije pri Samsung Electronics. In dodal: "Pri razvoju Samsung Galaxy Z Fold2 5G smo upoštevali povratne informacije uporabnikov in zagotovili izboljšave strojne opreme, hkrati pa tudi boljšo uporabniško izkušnjo. Dodatno smo okrepili partnerstvo z vodilnimi tehnološkimi družbami, kot sta Google in Microsoft, s čimer bomo preoblikovali izkušnje z mobilnimi telefoni."

Edinstven dizajn

Galaxy Z Fold2 5G združuje drzen dizajn in napredni inženiring.

- Vrhunske izkušnje z vsebino[1]15,75-centimetrski (6,2") brezkončni-O prepogljivi zaslon zagotavlja še večjo uporabnost - brez da bi bilo potrebno odpreti drugi zaslon lahko preverite e-pošto, poiščete navodila za pot ali gledate svojo najljubšo vsebino. Ko prepogljivi telefon odprete, je na voljo 19,3-centimetrski (7,6") glavni zaslon z minimalnimi okvirji in kamera brez zareze, ki vam s 120 Hz hitrostjo osveževanja nudi brezhibno delovanje. Galaxy Z Fold2 5G za še več užitkov nudi tudi dinamični zvok z izboljšanim stereo učinkom in jasnejšim zvokom.

- Eleganten dizajn in strokovna izdelava – Galaxy Z Fold2 5G ima elegantno, enotno zasnovo, ki zagotavlja gladek občutek prijema. Samsung ultra tanko steklo na glavnem zaslonu zagotavlja tudi izpopolnjen občutek zaslona. Galaxy Z Fold2 5G ima skriti tečaj, ki se s CAM mehanizmom popolnoma prilega in zagotavlja samostoječi zaslon pod določenim kotom pri Flex načinu. Galaxy Z Fold2 5G uporablja tudi posebno čistilno tehnologijo, ki je bila prvič predstavljena že pri Galaxy Z Flip. Tehnologija v reži med ohišjem ter tečajem odbija prah in neželene delce za brezhibno prepogibanje.

Izjemne slike in vrhunski prikaz vsebine

Inovativna zložljiva oblika pri Galaxy Z Fold2 5G nudi edinstveno mobilno izkušnjo na najvišji ravni. Galaxy Z Fold2 5G združuje Flex način[2]z neprekinjenostjo aplikacij[3], kar zagotavlja razširjeno uporabnost in nemoteno prehajanje iz enega na drug zaslon. To vam omogoča, da si vsebino ogledate točno na takšen način, kot vam v tistem trenutku ustreza.

- Naprava, ki je tako prilagodljiva in produktivna kot vi – V Flex načinu je zajemanje vsebine lažje kot kadarkoli prej. S Capture View načinom[4]vam zdaj ne bo treba zapreti aplikacije za kamero, da bi si lahko ogledali fotografijo ali videoposnetek, ki ste ga pravkar zajeli. Ta se bom prikazal na spodnji polovici zaslona, kamera pa bo še vedno delovala na drugi polovici. Na voljo je tudi Auto framing način[5]. Ne glede na to, ali plešete ali kuhate po najnovejšem receptu, Galaxy Z Fold2 5G lahko posname prostoročne videoposnetke in motiv ohranja v fokusu, tudi če se ta premika.

- Funkcije za podporo vaši ustvarjalnosti – Vsebine lahko zajemate tako, da v posnetek vključite perspektivo fotografa in motiva. S hkratno uporabo glavnega in prepogljivega zaslona boste lahko dogajanje okoli vas zajeli iz dveh strani.

- Izjemne zmogljivosti kamere Kamera pri Galaxy Z Fold2 5G prepogljivem telefonu zagotavlja izjemno kakovost fotografij in popoln nadzor nad zajemanjem. Z Pro Video načinom[6], Enkratnim zajemom[7], Svetle noči načinom [8] in Nočnim načinom boste vedno zajeli izjemne posnetke.

Izkoristite vsak trenutek

Galaxy Z Fold2 5G nudi izboljšanje produktivnosti z intuitivnim interaktivnim načinom upravljanja in s še več naprednimi zmogljivostmi večopravilnosti. Glavni zaslon Galaxy Z Fold2 5G lahko prilagodite tako, da se bo najbolje skladal z vašimi potrebami za delo.

- Brezhibna večopravilnost Izkoristite prednosti odprtega zaslona s funkcijo več odprtih oken[9](Multi Active Window). Z uporabo te napredne funkcije boste imeli še več nadzora, hkrati pa boste lahko hkrati imeli odprte datoteke v različnih aplikacijah in si jih postavili eno ob drugo za hkratno uporabo [10]. Dodatno, integracija App Pair in Edge Panel aplikacij vam bo nudila še več udobja. Z enostavnim potegom[11]po zaslonu lahko besedilo, fotografije in druge dokumente enostavno prenesete iz ene aplikacije v drugo izbrano aplikacijo. Enostavno lahko tudi zajamete posnetek zaslona in zajeto sliko s pomočjo Split Screen Capture funkcije prenesete v izbrano aplikacijo.

- Optimizirane interakcije aplikacij Izberite najbolj optimiziran uporabniški vmesnik na glavnem zaslonu, ki najbolje ustreza vašim potrebam. V nastavitvah[12]lahko hitro in enostavno preklopite med postavitvami velikega zaslona ali tradicionalne postavitve telefona.

- Optimiziran prikaz animacij Izkoristite vsak trenutek v vašem dnevu in nadgradite izkušnjo s svojimi najljubšimi aplikacijami, vključno z Gmail, YouTube in Spotify aplikacijami. Uporabljajte glavni zaslon z Microsoft Office orodji za podobno izkušnjo uporabe kot je to pri tabličnem računalniku.

Okrepljena strateška partnerstva

Samsung ima odprt pristop do partnerstev. Z dolgoletnim sodelovanjem z družbo Google je vzpostavil odprt ekosistem za prepogljive naprave. Poleg tega partnerstvo z družbo Microsoft v kombinaciji z napredno strojno opremo in velikim zaslonom pri Galaxy Z Fold2 5G prepogljivem telefonu uporabnikom omogoča, da so še bolj produktivni z mobilno napravo.

Samsung na podlagi svoje dolgoletne Galaxy dediščine še naprej premika meje mobilnih inovacij. Z Galaxy Z Fold2 5G lahko uporabniki zahvaljujoč 5G[13]podpori uživajo v izjemnih hitrostih prenosa, hkrati pa 4.500 mAh baterija[14]in super hitro polnjenje[15]zagotavljajo dovolj energije za ves dan. Galaxy Z Fold2 5G nudi tudi brezžično Samsung DeX povezavo[16]za še več produktivnosti, medtem ko lahko z UWB tehnologijo[17], ki je vgrajena v napravo, enostavno in hitro delite datoteke, fotografije in videoposnetke z Nearby Share funkcijo[18].

Galaxy Z Premier storitev

Uporabniki Galaxy Z Fold2 5G lahko dostopajo do Galaxy Z Premier storitve - skupina strokovnjakov[19] vam bo nudila podporo, da boste lahko še bolj uživali v izkušnji, ki jo nudi Galaxy Z Fold2 5G prepogljivi telefon. Uporabniki Galaxy Z Fold2 5G lahko uporabljajo tudi Samsung Care+, ki zagotavlja enkratno zaščito naprave pred naključnimi poškodbami v enem letu od datuma nakupa.[20]

Dostopnost

Galaxy Z Fold2 5G bo na voljo v mistično črni in mistično bronasti barvi na približno 40 izbranih trgih od 18. septembra 2020. Prednaročila se začnejo 1. septembra 2020. V Sloveniji je priporočena maloprodajna cena za Galaxy Z Fold2 5G prepogljivi telefon 1.999 evrov. Na izbranih trgih bodo na voljo tudi različne barve tečaja - kovinsko srebrna, kovinsko zlata, kovinsko rdeča in kovinsko modra.

Uporabniki, ki se v promocijskem obdobju med 1. in 17. septembrom odločijo za nakup naprave pri Samsung pooblaščenih partnerjih, imajo možnost pridobitve pravice do prihranka ob nakupu, če dostavijo svoj rabljeni mobilni telefon za odkup

Za več informacij obiščite https://www.samsung.com/si/smartphones/galaxy-z-fold2/ in za prednaročila https://www.samsung.com/si/offer/trade-in-fold2.

Galaxy Z Fold2 5G

Zaslon

Glavni zaslon*

- 19,3-centimetrski (7.6\") QXGA+ dinamični AMOLED 2X zaslon (22.5:18) brezkončni Flex zaslon(2208 x 1768), 373ppi

Prepogljivi zaslon**

- 15,74-centimetrski (6.2\"\") HD+ Super AMOLED zaslon (25:9), 2260 x 816, 386 ppi

*Glavni zaslon: Izmerjeno diagonalno kot polni pravokotnik brez upoštevanja zaobljenih robov. Dejanska vidna površina je manjša zaradi zaobljenih robov. **Prepogljivi zaslon: Izmerjeno diagonalno kot polni pravokotnik brez upoštevanja zaobljenih robov. Dejanska vidna površina je manjša zaradi zaobljenih robov.

Dimenzije & teža

Prepognjen: 68,0 x 15,2 x 16,8 mm (tečaj) ~ 1,8 mm(povešanje), 28 2g Neprepognjen: 128,2 x 159,2 x 6,9 mm (okvir) ~ 6,0 mm (zaslon) , 282g

Kamera

Glavna kamera

10 MP selfie kamera : F2.2, Velikost slikovnih pik: 1.22 μm, FOV: 80˚

Sprednja kamera

10 MP selfie kamera: F2.2, Velikost slikovnih pik: 1.22 μm, FOV: 80˚

Sprednje tri kamere

12 MP ultra široka kamera : F2.2 Velikost slikovnih pik: 1.12 μm, FOV : 123˚

12 MP širokokotna kamera : Super Speed Dual Pixel AF, OIS, F1.8, Velikost slikovnih pik: 1.8 μm, FOV: 83˚ 12 MP telefoto kamera: PDAF, F2.4, OIS, Velikost slikovnih pik: 1.0μm, FOV: 45˚ Dual OIS, 0.5x out in 2x optična povečava, do 10x digitalne povečave, HDR10+ snemanje, AF spremljanje

Procesor

7㎚ 64-bitni osemjedrni procesor (3.09㎓ + 2.40㎓ + 1.80㎓)

Pomnilnik

12 GB RAM z 256 GB notranjega pomnilnika (UFS3.1)**

*Lahko se razlikuje zaradi vnaprej nameščenih aplikacij.

Baterija

4500 mAh (tipična) dvojna baterija*

* Običajna vrednost preizkušena v neodvisnem laboratoriju. Običajna vrednost je ocenjena povprečna vrednost ob upoštevanju odstopanja zmogljivosti baterije med vzorci baterij, testiranimi po standardu IEC 61960.  Nazivna (najmanjša) zmogljivost je 4365 mAh. Dejanska življenjska doba baterije se lahko razlikuje glede na omrežje, vzorce uporabe in druge dejavnike.

Polnjenje

Hitro polnjenje na voljo žično ali brezžično* Brezžična skupna raba energije**

* Žično polnjenje združljivo s QC2.0 in AFC, brezžično polnjenje združljivo z WPC in PMA ** Skupna raba energije je omejena na modele, ki podpirajo Qi. Lahko vpliva na sprejem klicev alil podatkovne storitev, odvisno od omrežja.

OS

Android 10

Omrežje

[LTE]*: Izboljšan 4X4 MIMO, 7CA, LAA, LTE Cat.20 - Do 2 Gbps prenosa / Do 200 Mbps nalaganja

[5G]**: Non-Standalone (NSA), Standalone (SA), Sub6 / mmWave * Dejanska hitrost se lahko razlikuje glede na trg, operaterja in uporabniško okolje.

** Zahteva optimalno 5G povezavo. Dejanska hitrost se lahko razlikuje glede na trg, operaterja in uporabniško okolje.

Povezljivost

[Wi-Fi] 802.11 a/b/g/n/ac/ax HE80 MIMO, 1024QAM

[Bluetooth]* Bluetooth® v 5.0 (LE do 2M bps), USB tip-C, NFC, lokacija (GPS, Galileo, Glonass, BeiDou)

[Ultra širok pas] * Galileo in BeiDou sta lahko omejena. BeiDou morda ni na voljo za nekatere države.

SIM kartica

Ena eSIM in ena Nano SIM kartica * SIM kartica se prodaja ločeno. Razpoložljivost se lahko razlikuje glede na trg in operaterja.

* eSIM zahteva paket brezžičnih storitev in omogoča aktiviranje uporabe mobilnega omrežja brez uporabe nano SIM. Razpoložljivost eSIM-a se lahko razlikuje glede na različico programske opreme, trg in ponudnika. Preverite pri svojem operaterju, če podpirajo eSIM.

Senzorji

Kapacitivni senzor za prstne odtise (stranski), merilnik pospeška, barometer, žirometer senzor, geomagnetni senzor, Hallov senzor, senzor bližine, svetlobni senzor

Avtentifikacija

Zaklepanje: vzorec, pin, geslo

Biometrično zaklepanje: bralnik prstnih odtisov, prepoznavanje obraza.

Avdio

Stereo zvočniki

Prostorski zvok z Dolby Atmos tehnologijo (Dolby Digital, Dolby Digital Plus vključen.) UHQ 32-bitni &DSD64/128 podpora*, PCM: do 32 bitov, DSD: DSD64/128 Formati : MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, APE, DSF, DFF

*Predvajanje DSD64 in DSD128 je lahko omejeno, odvisno od oblike datoteke.

Video

Formati: MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM TV povezava: brezžično: pametni pogled (zrcaljenje zaslona 1080 p pri 30fps) / žično: podpira DisplayPort prek USB tipa C. Podpira video izhod pri povezovanju prek vmesnika HDMI. (DisplayPort 4K UHD pri 60 fps)

Varnost

Knox zaščita: sprotno spremljanje in zaščita. Virus, preprečevanje zlonamerne programske opreme. (Poganja McAfee) Varna mapa: varen prostor v napravi za shranjevanje vsebine, kot so aplikacije, fotografije in videoposnetki, zaščiten s prstnim odtisom.

*Ponudniki rešitev za preprečevanje virusov in zlonamerne programske opreme se lahko razlikujejo glede na trg. Razpoložljivost se lahko razlikuje glede na trg in operaterja.

Barve

mistično črna, mistično bronasta

V škatli

Galaxy Z Fold2 5G, podatkovni kabel, potovalni adapter, kratek vodnik za uporabo, AKG slušalke (USB tip-C), Galaxy Z Premier Service letak Dejanske komponente, vključno s slušalkami, morda niso na voljo, odvisno od modela, ki ga kupite, ali trga ali regije, v kateri živite. Barva embalaže in ovitka se lahko razlikuje glede na barvo naprave.

O družbi SamsungElectronicsCo.,Ltd.

SamsungElectronicsCo. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim razvojem in inovacijami spreminjamo svet televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnikov, sistemov LSI in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsungovo medijsko središče nahttp://news.samsung.com.

[1] Glavni zaslon: Izmerjeno diagonalno kot polni pravokotnik brez upoštevanja zaobljenih robov.

[2] Flex način podpirajo Samsung aplikacije (kamera, videoklic, galerija, video predvajalnik, ura, koledar, kalkulator) in partnerske aplikacije, vključno z YouTube in Google Duo.

[3] Deluje z izbranimi aplikacijami.

[4] Capture View način je na voljo tudi, kar je prepogljivi telefon odprt. Za uporabo je potrebno pritisniti “Capture View Mode” v zgornjem levemu kotu uporabniškega vmesnika kamere.

[5] Če so zaznane več kot tri osebe, se okvir oddalji. Sledljiva razdalja je približno od 1,5 do 2,5 metra. Algoritem strojnega učenja zazna človeški obraz in telo ter sledi gibanju osebe.

[6] Galaxy Z Fold2 5G ne podpira snemanja 8K videoposnetkov (največ 4K).

[7] Enkratni zajem zajame slike in videoposnetke do 15 sekund.

[8] Samo za širokokotno sprednjo kamero.

[9] Uporabniki lahko uporabijo funkcijo tudi na prepogljivem zaslonu - deluje z dvema vodoravno ločenima oknoma. Deluje z izbranimi aplikacijami.

[10] Trenutno na voljo za Samsung Notes, Internet, Myfiles ter Office Microsoft 365 aplikacije.

[11] Na voljo pri izbranih aplikacijah, vključno z galerijo, internetom, sporočili, Myfiles, Samsung Notes, Microsoft 365, Microsoft OneDrive, Microsoft Outlook, Gmail, Chrome in Google Maps.

[12] Na voljo pri izbranih Samsung aplikacijah vključno s sporočili, imenikom, telefonom, datotekami v internetu, koledarjem, uro, video klicem, opomnikom, kalkulatorjem, AR zone, Google aplikacijami, kot so YouTube, Gmail, Google Zemljevidi in Microsoft aplikacijami, vključno z Microsoft Outlookom in drugimi, kot je Spotify.

[13] 5G hitrosti so različne in zahtevajo optimalno omrežje (dejavniki vključujejo frekvenco, pasovno širino, preobremenjenost); glejte ponudnika glede razpoložljivosti..

[14] Ocenjeno glede na profil uporabe povprečnega / običajnega uporabnika. Dejanska življenjska doba baterije se razlikuje glede na omrežje, uporabljene funkcije in aplikacije, pogostost klicev in sporočil ter številne druge dejavnike.

[15] Pri uporabi priloženega polnilca in kabla.

[16] Brezžična povezava Samsung DeX je na voljo na pametnih televizorjih, ki podpirajo samo zrcaljenje zaslona telefona. (Za optimalno izkušnjo uporabite Samsung pametne televizorje, ki so bili predstavljeni leta 2019 ali kasneje.)

[17] Se lahko razlikuje glede na trg.

[18] Se lahko razlikuje glede na trg.

[19] Se lahko razlikuje glede na trg. Več informacij je na voljo na Samsung.com.

[20] Se lahko razlikuje glede na trg ali napravo.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!